Je website is al een tijdje in de lucht. Je bent zeer tevreden en je bent klaar om te groeien. Toch merk je dat het groeien niet hard gaat. Sterker nog, je krijgt nauwelijks bezoekers. Daar kun je vreselijk van balen. De bedoeling is tenslotte dat je veel bezoekers krijgt per maand en je er wellicht iets mee kunt verdienen. Hoe maak je je website populair? Daar gaan we het antwoord op vinden.

De populariteit van je website zou je kunnen vergroten, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een domeinnaam, door aandacht te besteden aan het uiterlijk van je website of door met regelmaat iets nieuws te plaatsen. Dit zijn enkele voorbeelden waarvan je gebruik zou kunnen maken.

Wil jij nu meer weten over hoe je je website populairder kunt maken? Dat antwoord ga je in dit blogbericht kunnen vinden. Lees deze gewoon tot het einde en je zou direct aan de slag kunnen gaan.

Hoe maak je je website populair?

Hoe maak je je website populair? Met andere woorden: hoe maak je je website vindbaarder op het internet? Dat is tenslotte waar het om gaat en waar je het voor doet. Een website kan voor veel doelen fungeren. Bijvoorbeeld om je eigen bedrijf wat meer bekendheid mee te geven, omdat je via een webshop producten verkoopt of omdat je graag schrijft.

Waar je website ook voor dient, die bekendheid die wil je. Geen enkele reden is daarop uitgezonderd. Hoe je je website nu effectief meer populariteit mee kunt geven? Laten we daar uitgebreid naar kijken.

Kies voor een domeinnaam

Een gratis site aanmaken, dat kan natuurlijk altijd. Het is ook vaak een mooi begin om ergens mee te starten. Het nadeel hiervan is echter wel, en daar zul je ook rekening mee moeten houden, is dat de kans vrij klein is dat je meer bekendheid krijgt.

Dat komt doordat een gratis website niet over een eigen domeinnaam beschikt. Hierdoor kom je niet op een van de eerste plaatsen in de Google zoekresultaten terecht. Wanneer jij besluit voor meer bekendheid te willen gaan, kun je al voor een klein, maandelijks bedrag een abonnement afsluiten voor een eigen domeinnaam.

Hoe maak je je website populair?

Laat je website er tof uit zien

Vanzelfsprekend is de inhoud van de site belangrijk. Dat is waar het om gaat. Toch? Nou, niet helemaal om eerlijk te zijn.

Wanneer het onoverzichtelijk is, informatie moeilijk te vinden is of het er niet verzorgd uitziet, zullen je bezoekers niet zo gauw terugkeren. Niks is vervelender dan een website die er niet oké uit ziet.

Besteed daarom voldoende aandacht aan de lay-out. Zorg er niet alleen voor dat informatie makkelijk te vinden is, maar houd het ook overzichtelijk. Plaats niet alles door elkaar en draai ook niet te veel om belangrijke informatie heen.

Plaats met regelmaat iets nieuws

Een website waar maandenlang niks op geplaatst word, daar worden Google en jouw bezoekers niet erg vrolijk van. Met name Google zal jouw website zien als niet relevant en niet actueel. Gevolg? Je website zakt steeds meer naar beneden, waardoor bezoekers deze over het hoofd zullen zien.

Door regelmatig nieuwe teksten, aanbiedingen, foto’s of iets dergelijks te plaatsen blijft je website juist wél actueel. Google word er blij van, je bezoekers kunnen je weer vinden en je populariteit stijgt.

Hoe maak je je website populair?

Schrijf evergreen content op je website

Regelmatig nieuwe teksten plaatsen op je website, dat is geen lastige opgave. De kans is echter wel vrij groot dat deze teksten na een aantal maanden of jaren niet meer actueel zullen zijn. Zo kunnen de onderwerpen bijvoorbeeld verouderd zijn.

Het gevolg daarvan is dat je website en de teksten na verloop van tijd niet meer interessant zullen zijn. Zorg er daarom voor dat je teksten schrijft over onderwerpen die jaren later nog interessant zullen zijn.

Maak gebruik van zoekwoorden

Zoekwoorden worden in de wereld van SEO en tekstschrijvers ook wel keywords genoemd. Wellicht komt het je al bekend voor. Zo niet, geeft niks!

Dit zijn zoektermen binnen de Googlezoekmachine waar vaak op gezocht word. Waarom ik je dit vertel, is omdat jij gebruik kunt maken van die zoekwoorden. Door de zoekwoorden in je teksten te verwerken zorg je er namelijk voor dat je hoger in de Google zoekresultaten terecht komt en je website veel eerder gevonden kan worden.

Het zoeken en vinden van zoekwoorden hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt zelf een zoekwoordenonderzoek doen, maar dit kun je ook laten doen door professionals.

Deel je website via je socialmediakanalen

Grote kans dat ook jij lid bent van de vele socialmediakanalen. Of dit nu Facebook, Instagram of LinkedIn is.

Niet alleen is het leuk om foto’s of berichten te delen, ook zijn de kanalen een toegankelijk middel om je website op te delen. Deel de URL en schrijf er een leuk bericht over. Op deze manier krijg je meer bekendheid, meer bezoekers en word je website waarschijnlijk ook gedeeld onder een grote groep mensen.

Ook bied het je de uitgelezen kans om in contact te komen met je bezoekers of volgers. Brandende vragen kun jij op deze manier snel beantwoorden.

Maak je er ook vooral niet druk om. Dat je geen grote groep vrienden hebt op social media, hoeft niks te betekenen. Zolang jouw website verder gedeeld word door vrienden van vrienden, zul je zien hoe hard dit zal gaan.

Hoe maak je je website populair?

Conclusie – Zo maak je je eigen website

Hoe maak je je website populair? Daar hebben we het in dit blogbericht uitgebreid gehad. Door middel van informatie en een aantal tips die je hebt gekregen, zou je zo aan de slag kunnen gaan.

Ben jij op dit blogbericht terecht gekomen, maar heb je nog geen eigen website? Geloof het of niet, ook daar zou ik je aan kunnen helpen. Weleens van Builderall gehoord?

Met Builderall bouw jij de website die je in je hoofd hebt zitten. Of dit nu een webshop of een blog is. De software is geschikt voor zowel de beginner als voor de professional en dat maakt het zo toegankelijk. Behalve de gratis mogelijkheden, kan je ook al voor een klein bedrag je eigen website beheren.

Share This
Verified by MonsterInsights