Hoe kun je beginnen met online ondernemenHoe start je een online bedrijf zonder geld of startkapitaal? Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om een online bedrijf te starten zonder geld. Het antwoord hierop is duidelijk: ja, dit is absoluut mogelijk. Maar, hoe is dit dan mogelijk? Daar vertellen we jou graag iets meer over.

Het opstarten van een online bedrijf zonder geld vereist enige creativiteit. Je hebt tenslotte geen startkapitaal, waardoor je op een andere manier moet zien te starten. Wij informeren jou graag over deze manier. Ben je benieuwd hoe je zelf een online bedrijf zonder geld kunt starten? Lees dit artikel dan absoluut even door.

 

Het starten van een online bedrijf zonder geld of startkapitaal

Zoals we al zeiden; het is mogelijk om een online bedrijf op te starten zonder geld. Dit betekent met andere woorden eigenlijk dat je geen startkapitaal hebt. Wellicht denk je nu bij jezelf dat je toch een voorraad en een website en dergelijke moet hebben. Dat klopt. Maar, als je het goed doet, is het mogelijk om dit allemaal zonder startkapitaal te doen. Graag vertellen we jou daar iets meer over.

In feite draait het maar om één ding: je moet alles zelf gaan doen. Dat is prima te doen. Het is bovenal nog eens leuk om nieuwe dingen uit te vinden en uit te testen. Door veel te experimenteren is het dan ook prima mogelijk om zonder startkapitaal aan de slag te gaan. Daarbij moet je wel rekening houden met een arbeidsintensieve klus. Je hebt tenslotte geen geld om zaken aan een ander uit te besteden. Nee, je gaat alles zelf moeten doen. Waar we het dan zoal over hebben? We hebben de belangrijkste punten hieronder nader toegelicht.

Domeinnaam, hosting en een website

Als je een online bedrijf gaat starten, is je domeinnaam uiteraard onmisbaar. Je moet tenslotte een eigen website gaan maken en daar is een domeinnaam noodzakelijk voor. Voor het aanschaffen van een domeinnaam en hosting kunnen we kort zijn: vergelijk de verschillende aanbieders. Bij onder andere Neostrada kan je voor een zeer klein bedrag de domeinnaam registreren en vervolgens een hosting afsluiten. Je kunt dit zeer kleine bedrag ongetwijfeld wel op tafel leggen.

Daarna moet je gaan beginnen met het maken van je eigen website. Dit is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk. Met behulp van bijvoorbeeld WordPress knutsel je binnen een paar uurtjes een volledige website in elkaar. Hier kan je dan ook al een hoop geld op besparen. Het is niet nodig om hier een duur webdesignbureau voor in te schakelen. Nee, je kunt het volledig zelf. Kom je er niet helemaal uit? Of zit je even in de knoop met WordPress? Gebruik Google! Op Google kan je ongelooflijk veel hits vinden over het maken van websites met behulp van WordPress. Als jij tegen een obstakel aanloopt, zijn andere WordPress gebruikers daar ook al tegen aan gelopen. Het antwoord is dan ook ongetwijfeld op internet te vinden.

Marketing

Als je website eenmaal staat, moet je gaan beginnen met de marketing. Het is tenslotte de bedoeling dat je online bedrijf veel klanten aan gaat trekken. Daarbij is het van belang om een onderscheid te maken tussen de verschillende bedrijven. Zo zijn er online bedrijven die diensten leveren, terwijl er ook online bedrijven zich volledig op affiliate marketing of dropshipping richten. Als je diensten levert, wil je met leads in contact komen. Als je een webshop hebt, wil je juist veel website bezoekers hebben. Bij meer website bezoekers heb je tenslotte ook meer kans op het scoren van orders.

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort online bedrijf je hebt. Met marketing is het mogelijk om veel bezoekers naar je website te lokken. Op die manier kan je de eerste orders scoren, vervolgens nóg meer orders en zodoende (flink) groeien. Voordat het zo ver is, moet je dus wel het nodige aan marketing doen. Het is de bedoeling dat internetgebruikers meerdere malen met jouw bedrijf in aanraking komen. Als men jouw bedrijfsnaam meerdere malen voorbij ziet komen, blijft het bij hen in het geheugen hangen. Dat is een perfecte mogelijkheid om aan je naamsbekendheid te werken.

De marketing kan je prima volledig zelf uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan e-mailmarketing, aan social media marketing en aan de zoekmachine optimalisatie. Omtrent dat laatste punt willen we graag het één en ander nader toelichten.

 

 

 

Hoe start je een online bedrijf zonder geld of startkapitaal en pas je zoekmachine optimalisatie toe?

Heb je enig idee hoeveel online bedrijven in Nederland actief zijn? Wij hebben geen exacte cijfers bij de hand, maar het zijn er bijzonder veel. Aan jou de schone taak om op te zien vallen in het oerwoud van online bedrijven. Hoe je dat kunt doen? Onder andere door zoekmachine optimalisatie (SEO) op de juiste manier in te zetten. Ook dit kan je volledig zelf doen.

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het erom dat je jouw website weet te optimaliseren. Dat doe je niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor het algoritme van Google. Als jouw website geoptimaliseerd is, kan dat op veel pluspunten van Google rekenen. Het gevolg? Je website wordt als waardevol beoordeeld. Binnen Google kan je dan ook hoge rankings verkrijgen bij de relevante zoekwoorden. Juist dát is datgene wat je wilt bereiken. Hoge rankings in Google zorgen tenslotte voor veel meer bezoekers op jouw website. Voor elk online bedrijf is het dan ook wenselijk dat er veel aandacht aan de zoekmachine optimalisatie wordt besteed.

Het leuke hieraan is dat je óók dit volledig zelf kunt doen. Op het internet zijn hier vele stappenplannen en dergelijke over te vinden. Middels zoekmachine optimalisatie kan je prima rankings binnen Google verkrijgen. Dat kan allemaal zonder ook maar enig startkapitaal.

Besluit

Het moraal van dit verhaal met de vraag: Hoe start je een online bedrijf zonder geld en startkapitaal? Het is absoluut mogelijk om een online bedrijf zonder geld of startkapitaal te starten. Hoe je dat kunt doen, kan je globaal hierboven lezen. Het draait er eigenlijk om dat je zélf de handen uit de mouwen gaat steken. Op het internet kan je een hoop informatie over WordPress, marketing en zoekmachine optimalisatie vinden. Als je dit allemaal prima zelf weet te doen, maak je een vliegende start met je online bedrijf. Een vliegende start zonder geld uit te geven!

Share This
Verified by MonsterInsights