Hoe website vindbaar maken in Google? – Je kunt om verschillende redenen een website nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat je een eigen bedrijf hebt, producten verkoopt óf omdat je toffe hobby’s hebt.

Een website geeft jou en jouw diensten meer bekendheid. Dit betekent dat je een grote omzet en klantenkring kunt creëren. Dat is tenslotte waar je voor wil gaan. Echter kun je al snel tegen een obstakel aanlopen. Je merkt dat je website nauwelijks bezocht word en niet te vinden is in Google. Je vraagt je vast het volgende af: hoe maak ik mijn website vindbaar in Google?

Deze vraag is niet moeilijk te beantwoorden. In dit blogbericht gaan we je hier alles over vertellen. Naast informatie, krijg je 3 tips om dit voor elkaar te krijgen. Lees het blogbericht helemaal tot het einde. Alleen zo zie je geen belangrijke informatie over het hoofd.

Hoe maak je je website vindbaar in Google?

Je wilt je website om een aantal redenen vindbaar maken in Google en hier kun je voor een groot deel zelf mee aan de slag gaan. Het vergt wat tijd en inspanning, maar je zult zien dat je er veel voor terugkrijgt.

Er is niet één en dezelfde manier om je website vindbaarder te maken in Google. Hier zijn namelijk meerdere manieren voor. Door deze effectief en consequent in te zetten, krijgt jouw website de bekendheid waar je op hoopt.

De vraag is echter hóé je je website vindbaar maakt in Google. Daar gaan we je natuurlijk bij helpen. In het onderstaande overzicht vindt je 3 handige tips hiervoor.

1.      Maak gebruik van SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands betekent dit simpelweg zoekmachine optimalisatie en dit kun je op een aantal wijzen toepassen:

  • Hoog gerankte zoekwoorden gebruiken
  • Laadsnelheid optimaliseren
  • Pagina’s naar elkaar toe laten linken
  • Websitepagina’s overzichtelijk inrichten
  • Content met inhoud schrijven

SEO is niet, zoals de meeste mensen denken, alleen teksten schrijven. Je kunt dit zeer breed inzetten op je website, om zo vindbaar te worden in Google.

Vind je het lastig om teksten te schrijven of om SEO überhaupt toe te passen? Dat is niet erg. Tegenwoordig kun je tekstschrijvers inhuren die hierin gespecialiseerd zijn en dit voor je kunnen oppakken. Zie het als een zinvolle investering.

Hoe website vindbaar maken in Google?

2.      Zorg voor een vast ritme

Google hecht grote waarde aan algoritmes. Een algoritme is de frequente van het plaatsen van content. Bijvoorbeeld van geschreven blogs of van video’s. Je ziet vaker dat dit onderschat word. De informatie word geplaatst en vervolgens word hier niks meer aan toegevoegd. Het belangrijkste staat er tenslotte. Toch?

Het is een verklaarbare denkwijze, maar kan wel nadelig werken voor de positie binnen Google. Een website waar al een flinke tijd niks meer gebeurd of waar niks word geplaatst? Tja, die is natuurlijk niet interessant. Niet voor bezoekers en niet voor de zoekmachine van Google. Google zal jouw website als on relevant gaan bestempelen. Probeer dit dus voor te zijn en de site regelmatig bij te werken.

Door regelmatig iets op jouw website te plaatsen qua content, plaatst Google je vrijwel zeker hoger binnen de zoekresultaten.

Om het wat makkelijker te maken kun je hier een wekelijks moment voor inplannen. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet en er een vast ritme ontstaat.

3.      Houd rekening met bezoekers

Je wilt niet alleen dat bezoekers je website makkelijk kunnen vinden. Je wilt daarbij dat ze regelmatig terugkeren en tevreden zijn. Het is dus belangrijk om altijd rekening te houden met bezoekers.

Dit kun je doen door je website gebruiksvriendelijk te maken. Een gebruiksvriendelijke website heeft de volgende, belangrijke aspecten waar het minimaal aan moet voldoen:

  • Belangrijke informatie is makkelijk te vinden; zoals contactinformatie
  • Privégegevens zijn veilig
  • Bereikbare klantenservice
  • Content met inhoud

Een website die bovenstaande aspecten niet bezit, is niet gebruiksvriendelijk. Ontevredenheid van bezoekers leid niet alleen tot een lagere positie in Google, maar ook tot niet terugkerende bezoekers.

Website zelf maken of uitbesteden?

Misschien ben je bij dit blogbericht terecht gekomen en heb je nog géén website. Maak je niet druk hierover. Je bent natuurlijk niet de enige. Wellicht ben je je nog aan het oriënteren hierop. Aan een eigen website komen is niet moeilijk. Je kunt deze zelf maken of dit uitbesteden. Aan beide zitten zowel voor- als nadelen.

Nog steeds kiezen veel mensen ervoor om dit uit te besteden aan een professional en de website te laten maken. Alleen zo krijg je het resultaat dat je in je hoofd hebt. Bovendien hoef je hier zelf niets voor te doen. Dit bespaard veel tijd en energie. Het enige nadeel hieraan is echter wel, dat de kosten hoog op kunnen lopen. Zeker als beginnend ondernemer kun je deze eigenlijk niet missen.

Door je website zelf te maken, kun je de kosten aanzienlijk lager houden. Zelfs als je géén professional bent, kun je dit al voor elkaar krijgen. Veel software is hier zelfs op ingericht. Het kost misschien wat meer tijd, maar dan heb je ook wat! Hoe je hiermee aan de slag kunt gaan? Hier gaan we je meer over vertellen.

Hoe website vindbaar maken in Google?

Conclusie – Maak jouw eigen website

Hoe je je website vindbaar maakt in Google? Jij kunt deze vraag inmiddels zelf beantwoorden. Je hebt in dit blogbericht namelijk 3  handige tips gekregen, om jouw website meer bekendheid te geven. Van SEO tot aan gebruiksvriendelijkheid. Je kunt aan de slag gaan.

Zie je dit niet zitten of wil je het liever uitbesteden? Die mogelijkheid is er altijd. Dit kun je laten uitbesteden aan een tekstschrijver of aan iemand die gespecialiseerd is in SEO.

Over websites gesproken, heb je deze nog niet of ben je op zoek naar toegankelijke software om dit klusje te klaren? Kies voor dan vooral voor Builderall. Builderall heeft een uitstekende toegankelijkheid voor beginners en kost daarbij bijna niks. Voor een klein maandelijks bedrag, word jouw website onderhouden en beveiligd. Bovendien kun je ook voor de gratis optie kiezen. Hoe handig is dat? Hier kun je je vandaag nog voor aanmelden.

Share This
Verified by MonsterInsights