Wil jij graag online je geld gaan verdienen en niet meer vast zitten aan vaste werktijden? Dan is affiliate marketing hoe dan ook iets voor jou. Het bied je ontzettend veel vrijheid en je kan er vandaag nog mee beginnen.Bij affiliate marketing draait het om promoten van producten. Wist je bijvoorbeeld dat je ook producten van Coolblue kan promoten? Coolblue bied namelijk een affiliate programma aan waar jij je als affiliate marketeer kan aanmelden.

Wil jij graag weten hoe affiliate marketing werkt met Coolblue? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Lees het artikel helemaal tot het einde om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing. Toch is het net iets anders dan de traditionele vorm van marketing die jij waarschijnlijk kent. Voordat we verder ingaan op het gebruik van Coolblue, leg ik je eerst uit wat affiliate marketing is. Mocht je hiervan al op de hoogte zijn, dan is dit wellicht een geheugen opfrisser.

Bij affiliate marketing gaat erom dat jij als affiliate marketeer producten van bedrijven of merken gaat promoten, om die vervolgens te kunnen verkopen. Dat promoten mag jij helemaal op je eigen manier gaan doen en inrichten. Het enige wat jij hoeft te doen, is het product aanprijzen en mensen aansporen om het aan te schaffen. Wanneer een klant, bezoeker of volger het product via jouw gedeelde affiliate link aanschaft, krijg jij daar een vast commissiebedrag overheen.

Bij affiliate marketing verdien je dus geen vast maandsalaris en heb je geen vaste werktijden. Je krijgt dus betaald naar je eigen behaalde prestaties. Niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor affiliate marketing. Het bied je heel veel vrijheid en je kan je creativiteit optimaal kwijt. Dit is affiliate marketing uitgelegd in een notendop.

Hoe werkt affiliate marketing met Coolblue?

Je ziet steeds meer dat de producten van Coolblue worden gepromoot door middel van affiliate marketing. Het werkt ontzettend goed en het is ook nog eens heel erg makkelijk om te doen. Niet zo gek dat Coolblue veel word gebruikt voor het promoten van producten en dat jou dat ook wel iets lijkt. Maar, hoe werkt affiliate marketing met Coolblue eigenlijk?

affiliate marketing coolblue

Zoals ik je net al heb verteld, krijg je over ieder product dat wordt verkocht door jouw affiliate link, een commissie. Dit is meestal een paar procent. Zo ook bij de Cool Blue producten. Jij promoot het, deelt een affiliate link en krijgt een commissie op het moment dat het verkocht word. Hoe je dat product van Coolblue kan promoten? Daar kom ik later bij je op terug.

Hoe promoot je het Coolblue product?

Ben je een samenwerking aangegaan met Coolblue en heb je een geschikt product gevonden om te gaan promoten? Heel goed. Dan is het nu tijd om te gaan beginnen met de daadwerkelijke promotie van het product. Omdat affiliate marketing veel vrijheid kent, is het aan jou om te beslissen hoe en waar je de promotie gaat doen.

Mocht je hier nog niet over nagedacht hebben of je hebt geen flauw idee hoe je dit moet aanpakken, dan kan ik je wel een handje helpen. Hieronder vind je een aantal suggesties hoe je de promotie kan gaan aanpakken van het Coolblue product.

  • Social media: Een van de meest gebruikte manieren van producten promoten, is het inzetten van social media. Deze manier ben je zelf vast ook weleens tegengekomen. Zo kan je een foto maken van het product of je maakt een kort filmpje waarin je uitlegt wat je zo goed vindt aan het product. Vervolgens deel je een link en kunnen je volgers het product kopen via deze link. Het voordeel aan promoten via social media is, dat je de resultaten in de gaten kan houden. Je precies zien hoeveel je bericht gedeeld en geliket is.
  • Reviews schrijven: Klim jij graag in de pen en vind jij het leuk om te schrijven? Dan is reviews schrijven bij jou op het lijf geschreven. In deze reviews geef jij je eerlijke mening over het product. Je vertelt hoe het werkt, wat het is en wat je er zo goed aan vindt. Houd er wel rekening mee dat verkooppraatje vaak niet werken bij de mensen. Zorg ervoor dat je betrouwbaar overkomt als je schrijft over het product en ook echt je eerlijke mening geeft.
  • Je eigen website: Voor het promoten van producten, kan je ook een eigen website opzetten. Ook op deze website kan je reviews of blogs schrijven over het Coolblue product en geef je je eerlijke mening. Het grote voordeel van blogs schrijven, is dat deze gemakkelijk gedeeld kunnen worden via social media en het binnen een korte tijd een grote groep mensen kan bereiken.

Je ziet dat er heel veel manieren zijn om je Coolblue product te gaan promoten. Kies altijd iets wat bij jou past en waar jij mee uit de voeten kan. Vergeet je van tevoren ook niet aan te melden bij een affiliate marketing netwerk.

De perfecte online-business!

Heb of wil jij graag een eigen online-business en wil je hier alles uit gaan halen wat er maar in zit? Dat komt goed uit. Bij De Perfecte Business zit je in dat geval helemaal goed.

affiliate marketing coolblue

Bij De Perfecte Business leer jij stap voor stap hoe jij je eigen online-business kan opzetten en hoe je deze succesvol kan maken. Of je nu student, moeder, vader of zzp’er bent, voor iedereen is De Perfecte Business geschikt en hoe dan ook een goede steun in de rug.

Conclusie

We hebben in dit artikel veel besproken wat betreft affiliate marketing en Coolblue. Ik heb antwoord gegeven op de vraag hoe affiliate marketing werkt met Coolblue. Je weet nu precies hoe het werkt en dat affiliate marketing heel veel vrijheid geeft. Meld je van tevoren aan bij een affiliate marketing netwerk en begin vandaag nog met Coolblue producten promoten. Ik weet zeker dat je dit heel erg goed gaat doen.

Wil jij je eigen online-business en deze zo succesvol mogelijk maken? Meld je aan voor De Perfecte Business en leer stap voor stap hoe jij dit kan waarmaken.

 

Share This
Verified by MonsterInsights