Hoe werkt een affiliate programma? Een affiliate programma is een portaal waar jij kunt kiezen uit producten om te promoten. Je kunt een affiliate programma zien als een tussenpersoon tussen de affiliate (promotor) en de eigenaar van het product (verkoper). Dankzij een affiliate programma weet de verkoper dat hij via jou een nieuwe klant heeft en kan hij zo een gedeelte van de vergoeding aan jou uitbetalen.

In dit blogbericht lees je meer over affiliate marketing zoals wat de voordelen ervan zijn en waarom affiliate marketing een goede methode is om geld te verdienen op het internet.

 

Wat is affiliate marketing?

 

Met affiliate marketing kun je producten promoten van andere mensen. In ruil voor het promoten krijg jij een commissie als je zorgt voor een verkoop. Er zijn heel veel verschillende manieren die je kunt hanteren als je deze methode wilt toepassen.

Om een product van iemand anders te kunnen promoten heb je een speciale link nodig. Jouw affiliate link laat de verkoper van het product zien dat een klant via jou naar zijn website is gekomen.

Steeds als jij ervoor zorgt dat een bezoeker via jouw kanaal naar de website van de aanbieder gaat, en hij daar vervolgens een aankoop doet, ontvang jij een commissie.

Het mooie van affiliate marketing voor de aanbieder is dat hij jou alleen maar een commissie hoeft te betalen als jij zorgt dat een bezoeker naar zijn website komt en vervolgens een aankoop doet.

Hierdoor is affiliate marketing voor de aanbieder een zeer goedkope manier van marketing omdat hij jou alleen maar hoeft te betalen op basis van resultaat.

 

Hoe werkt een affiliate programma?

 

Om producten te kunnen promoten van andere mensen is het noodzakelijk om jezelf aan te melden bij een affiliate programma. Dit programma zorgt ervoor dat jij een speciale link krijgt.

Deze links worden ook wel affiliate links genoemd. Hieraan kan de verkoper van het product zien via welke affiliate een bezoeker naar zijn product is gegaan en het vervolgens heeft aangekocht.

Zodra je een affiliate link op je website plaatst en er een bezoeker op jouw link klikt wordt er een cookie geplaatst bij de bezoeker. Deze cookies zijn vaak 365 dagen geldig, totdat het wordt overschreven door een andere affiliate.

In feite kun je dan tot 365 dagen nadat je bezoeker op je link heeft geklikt nog een commissie krijgen voor de aankoop.

Om ervoor te zorgen dat een bezoeker via jouw website de aankoop gaat doen, is het belangrijk dat je zo veel mogelijk informatie geeft zodat hij niet verder hoeft te zoeken.

Hoe beter jij informatie weet te geven hoe groter de kans is dat iemand jouw affiliate link zal gebruiken.

 

Hoe werkt een affiliate progamma 2

 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing en hoe werkt een affiliate programma?

 

Als je begint met affiliate marketing zal dat in het begin nog niet veel voordelen hebben. Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je een lange termijn visie hebben.

Het kan een tijd duren voordat je gaat verkopen met je website. Maar op lange termijn brengt affiliate marketing veel voordelen met zich mee. Zo kun je zelf weten waar en wanneer je werkt, omdat je alleen maar een laptop met internet verbinding nodig hebt.

Ook kun je met affiliate marketing oneindig veel geld verdienen. Met één website kun je bijvoorbeeld makkelijk een fulltime inkomen genereren. Laat staan als je 5 of 10 website hebt die dat doen.

Je kunt affiliate marketing oneindig opschalen, zonder dat je daar heel veel meer werk van ervaart. Het meeste werk zit in het schrijven van content voor je website, maar zelfs dat kun je eventueel uitbesteden.

Ondanks dat er dagelijks nieuwe mensen met affiliate marketing beginnen, staat affiliate marketing vooral in Nederland nog in de kinderschoenen. Je kunt er dus nog prima mee beginnen.

 

Waarom is affiliate marketing een goede methode?

 

Nu je weet hoe een affiliate programma werkt, wil je natuurlijk ook weten of het echt zo een goede manier is om geld te verdienen. Affiliate marketing is vooral een goede methode omdat je naast het doorverwijzen van bezoekers naar een aanbieding verder geen neven taken hebt.

Bij een ander soort bedrijf krijg je te maken met klantenservice, retouren en klachten. Met affiliate marketing is je werk klaar als je een bezoeker hebt doorverwezen naar het product.

Hoe langer je met affiliate marketing bezig gaat hoe meer mensen er naar je website komen. Dat zorgt er ook automatisch voor dat steeds meer mensen op je links zullen klikken. Daaruit komen elke maand dat je bezig bent steeds meer verkopen.

Toch is het voor veel beginners lastig om geld te verdienen op het internet. De grootste reden hiervoor is dat ze te ongeduldig zijn. Het kan in sommige gevallen wel tot een jaar duren voordat jij je eerste commissie verdient.

Wel is het goed om te weten dat de eerste commissie verdienen een stuk lastiger is dan de commissies die daarop volgen.

Zolang jij door blijft gaan met het updaten van je website, zal je zien dat je inkomsten steeds verder zullen stijgen.

 

Affiliate marketing revolutie

 

Als je wilt beginnen met affiliate marketing raad ik je aan om de videocursus van Jacko Meijaard te volgen. Hij verdient maandelijks meer dan 15.000 euro met affiliate marketing en vertelt zijn methode in de video cursus.

Het mooie aan de affiliate marketing revolutie is dat je het alleen maar na hoeft te doen. Je kijkt letterlijk mee over de schouders van een succesvolle affiliate.

In de affiliate marketing revolutie wordt het affiliate programma Paypro gebruikt. Hier kun je duizenden informatie producten promoten. In de cursus leer je precies hoe dit affiliate programma werkt en waarom Jacko heeft gekozen voor dit programma.

Het mooie aan dit affiliate netwerk is dat je in vergelijking tot fysieke producten hoge commissies kunt verwachten.

De commissies bij Paypro gaan wel tot zo’n 60% van het aankoop bedrag. Als jij wilt beginnen met affiliate marketing is de affiliate marketing revolutie de beste plek om te beginnen.

Je leert dan direct een bewezen methode toe te passen. Dat scheelt je niet alleen veel tijd, maar brengt je ook veel sneller resultaat. Inmiddels zijn er al meer dan 5000 mensen die deze cursus hebben gevolgd, een groot percentage daarvan verdient daadwerkelijk geld.

Als jij deze cursus hebt gevolgd, is de kans groot dat jij ook geld gaat verdienen. Zolang je maar doorgaat en niet opgeeft als het moeilijk wordt.

 

Ook geld verdienen op internet?

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights