hoe werkt een wordpress websiteHoe werkt een WordPress website? Bij het maken van een website heb je een content management systeem(CMS) nodig. Hierin heb je de keuze uit verschillende platformen. Toch worden er steeds meer website gemaakt met WordPress. Dat komt vooral door de vele mogelijkheden en het gebruiksgemak.

WordPress is een open source systeem wat betekent dat veel individuen in hun vrije tijd werken aan het verbeteren van WordPress. Hierdoor komt WordPress regelmatig met nieuwe updates en kun jij daarvan profiteren.

 

In dit blogbericht vertellen we je wat WordPress is, hoe je een WordPress website maakt en wat de voordelen ervan zijn.

 

Hoe werkt een wordpress website en wat is WordPress?

 

Een WordPress website is een website dat gemaakt is met het CMS WordPress. Dit is een applicatie die het voor jou mogelijk maakt om een website vorm te geven. Naast WordPress zijn er ook nog andere systemen zoals:

  • Joomla
  • Drupal
  • Wix
  • Builderall

Om een website te maken heb je een van deze systemen nodig. Van alle bovengenoemde systemen is WordPress een van de systemen met de meeste mogelijkheden om je website eigen te maken.

 

Hoe werkt een WordPress website?

 

Vroeger moest je alles weten van HTML en CSS om een WordPress website te kunnen maken. Dit zijn codetalen die gebruikt worden bij het maken van websites. In de tijd is WordPress met sprongen vooruit gegaan en is het nu voor iedereen mogelijk om relatief eenvoudig een website te maken.

Om een website met WordPress te kunnen maken heb je een hostingprovider (de plek waar jou website staat) en een domeinnaam (het adres van je website) nodig.

Er zijn heel veel verschillende hostingproviders waaruit je kunt kiezen. Als je een hosting provider hebt gevonden en een domeinnaam voor je website hebt gekocht, kun je in het administrator gedeelte van je hosting met één druk op de knop je WordPress website installeren.

In principe is na die stap je installatie al klaar en staat je website live. Daarna is het nog wel belangrijk om je website vorm te geven zodat de website bij jou en het onderwerp van je website past.

Ook is het belangrijk om bepaalde instellingen goed in te stellen zodat je website op ten duur goed gevonden wordt in de zoekmachines. Hierdoor komen er steeds meer bezoekers naar je website.

 

Hoe werkt een wordpress website

 

Hoe werkt een wordpress website en wat zijn de voordelen van WordPress?

 

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het gratis is om WordPress te gebruiken. Echter zijn er wel een aantal betaalde functies die je kunt gebruiken. Deze functies zijn optioneel. Je kunt hierbij denken aan:

  • Plug-ins (extra toepassingen zoals een betalingssysteem of webshop)
  • Betaalde thema’s (lay-out van je website)

Hoewel het gebruik van WordPress zelf gratis is, betaal je wel kosten voor het hosten van je domeinnaam. Voor een bedrag van pakweg 50 euro per jaar kun je al een website hebben.

Een ander voordeel van WordPress is dat er veel mensen aan WordPress werken op basis van een open source systeem. Dat betekent dat als je voor WordPress kiest, je regelmatig nieuwe updates kunt verwachten.

Ook betekent het dat WordPress regelmatig blijft verbeteren en het steeds beter en makkelijker te gebruiken is.

 

Gratis of premium thema kiezen?

 

Als je begint met je eerste WordPress website heb je de keuze om eerst een gratis thema te installeren. Gratis thema’s zijn gratis omdat ze vaak minder aanpassingsmogelijkheden hebben dan betaalde thema’s.

Toch kan ik je aanraden om wel wat geld te investeren in een betaald thema. Deze thema’s zijn vaak met meer zorg gebouwd en bevatten minder fouten in de code.

Ook heb je met een betaald thema veel meer mogelijkheden om je website naar je eigen smaak in te richten.

 

Plug-ins installeren

 

Er zijn duizenden plugins te krijgen voor WordPress. Sommige betaald en anderen gratis. Het is goed om te weten dat hoe meer plugins je installeert, hoe langzamer je website wordt.

Daarom is het belangrijk dat je alleen de plugins installeert die echt nodig zijn voor jouw website.

Ook als je plugins die je hebt gebruikt en nu niet meer gebruikt deactiveert, zorgt dit voor vertraging van je website. Houdt daarom je lijst van plugins altijd schoon.

 

De basis van een goede website

 

Een van de belangrijkste elementen van een goede website is dat hij vindbaar is. Om ervoor te zorgen dat Google je website kan indexeren is het een goed idee om een sitemap toe te voegen bij Google Search console.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je extra tijd besteedt aan het optimaliseren van de snelheid van je website. Dit kun je doen bij Google Pagespeed Insights.

De snelheid van je website is belangrijk omdat je bezoekers vaak 3 seconden wachten voordat ze je site weer weg klikken en naar je concurrent gaan.

Ook is het belangrijk dat je zorgt voor een goede navigatie door je website. Het moet voor een bezoeker makkelijk zijn om bepaalde onderdelen van je website te kunnen vinden. Dit kun je doen met behulp van een menu, Sidebar en interne links (links op je website naar andere pagina’s op je website).

 

WordPress cursus volgen

 

Je weet nu hoe een WordPress website werkt. WordPress is vrij eenvoudig als je eenmaal een weg weet te vinden door de vele functies en mogelijkheden van WordPress. Het is mogelijk om alles zelf uit te zoeken, maar het is veel makkelijker om je eerste website te maken aan de hand van een cursus.

Met de WordPress cursus op deze website leer je stap voor stap hoe jij je eerste website maakt en zorgt dat hij goed gevonden wordt in de zoekmachines. Het volgen van een WordPress cursus scheelt je veel tijd en moeite om het CMS te leren kennen. Dankzij de cursus heb je binnen één dag je website online.

Na het volgen van de WordPress cursus weet je precies welke elementen van WordPress belangrijk zijn, hoe je zorgt dat je website bezoekers krijgt, welke instellingen belangrijk zijn en welke niet, maar ook hoe je bepaalde dingen aan je website moet aanpassen. Ben je benieuwd wat je precies allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursus pagina.

 

Share This
Verified by MonsterInsights