Instagram merketing tipsInstagram Marketing tips. Instagram is het perfecte marketing middel voor jouw bedrijf omdat Instagram een social medium is waarmee je  snel en veel mensen bereikt. Social Media wordt namelijk voor vele doeleinden gebruikt. Ieder kanaal heeft zijn eigen kwaliteiten. Door de digitalisering gebruiken de meeste mensen het internet.

Hierdoor is internet en vooral social media perfect om veel mensen te bereiken. Veel mensen zoeken tegenwoordig veel meer dingen op via Facebook of Instagram. Daar Facebook en Twitter eerst booming waren heeft Instagram een enorme vlucht genomen.

Het is vooral ook zo sterk gegroeid omdat makkelijk snelle impressies kan geven van je bedrijf. Wanneer je Instagram niet gebruikt, loop je veel mogelijkheden mis.

Tegenwoordig is Instagram het marketingmiddel dat door steeds meer mensen gebruikt wordt. Het is de ultieme manier om veel bekendheid aan je bedrijf te geven. Instagram biedt tegenwoordig ook adverteer mogelijkheden. Waardoor je makkelijk een bepaalde doelgroep kan bereiken net als bij facebook. Hieronder geven wij instagram marketing tips hoe je Instagram kunt gebruiken als goed marketingmiddel.

 

Instagram marketing tips in het kort

Voordat alle vragen worden beantwoord  is het belangrijk om te weten wat Instagram is. Dit kan in een heel kort antwoord worden uitgelegd. Instagram is een app waarmee je foto’s kunt uitwisselen en bewerken en onder de foto’s wordt een hashtag geplaatst. Deze foto komt dan terecht in een overzicht met foto’s met dezelfde hashtags.  Het is ook een manier om je vindbaarheid in Google te vergroten.

 

Een foto zegt soms meer dan duizend woorden. Mensen reageren daardoor vaker op foto’s dan op teksten. Hierdoor is Instagram populair geworden. Mensen kunnen makkelijk foto’s bewerken en met een simpel beeld een verhaal vertellen.

 

Waarom kies je als bedrijf voor Instagram?

Het aantal gebruikers van Instagram groeit nog elke dag.  Steeds meer mensen die eerst facebook gebruikte gaan over op Instagram.  Dit is een goede motivatie voor jouw bedrijf om zich te richten op Instagram marketing. Meer gebruikers betekent meer bereik. De enorme groei van Instagram is het perfecte moment om hierop in te springen. Bedrijfsmarketing door middel van Instagram is gezien de groei van dit kanaal een verstandige keuze. Het is belangrijk dat jij in Instagram en haar gebruikers verdiept. Wanneer je goed weet hoe Instagram werkt, heb je meer kans van slagen. Alleen dan weet je of het goed dat. Het is belangrijk om te weten hoe je jouw doelgroep kunt bereiken.

 

Hoe zet je een Instagram campagne op?

Je zet een Instagram campagne op door goed te bedenken wat je wilt en hoe je het wilt. Als je een duidelijke strategie hebt kun je heel veel bereiken. Je bereikt het meeste als je jezelf echt in het medium zelf verdiept. Bedenk wat de klant wil en hoe. Daarna ga je een strategie bedenken en een stappenplan uitwerken. Hiermee kun je jouw Instagram campagne op gaan zetten.

 

Instagram marketing tips

 

Instagram marketing tips

Nu je een beetje weet wat internetmarketing is en hoe je Instagram daarvoor in kunt zetten hebben wij een aantal instagram  marketing tips voor je. Met deze tips kun je Instagram op de juiste manier inzetten voor je bedrijf en voor jouw marketing campagne. Hieronder volgende de tips:

Tip 1:

Het is belangrijk dat je weet welke foto’s je wilt delen. Het kan namelijk lastig zijn om exact te weten wat je klanten interessant vinden. Foto’s die klanten namelijk ook ergens anders vandaan kunnen halen gaan vervelen.

 

Tip 2:

Na aanleiding van tip een tip twee. Gebruik creativiteit in je foto’s. Mensen zijn nieuwsgierig en graag overal bij betrokken. Zoek daarom foto’s die creatief en vernieuwend zijn en perfect bij je doelgroep aansluiten.

 

Tip 3:

Speel in op de beleving van je klant.

 

Tip 4:

Kies de wijze waarop je foto’s wilt delen. Wellicht wil je mensen wel meer bij je bedrijf betrekken? Dit kan bijvoorbeeld door jouw klanten met foto’s  een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf te geven. Of denk aan Starbucks zij  betrok haar klanten door aan hen te vragen om een foto te maken met hun kopje Starbucks koffie. NH Hotels vroeg aan mensen of zij een foto konden maken als zij wakker werden in een kamer van het NH hotel waar zij verbleven.

 

Tip 5:

Bedenk voor jezelf wat je met de marketing campagne op Instagram wilt bereiken. Schrijf dit voor jezelf duidelijk uit op papier.

 

Tip 6:

Kruip in de jas van je klanten alleen dan weet je precies wat bij hen aansluit. Hierdoor kun je ook goed op hun beleving inspelen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld zelf voor klant te gaan spelen. Stel je hebt een restaurant en je wilt meer inspelen op je klant. Ga dan zelf een keer als klant naar soortgelijke restaurants. Schrijf goed op wat je beleeft en wat je voelt en wat je ziet. Hierdoor krijgt je wellicht een beter inzicht in jezelf en in de klant. Daarmee kun je waarschijnlijk goed inspelen op de beleving van de klant.

 

Tip 7:

Kijk goed naar andere Instagram campagnes. Schrijf goed op wat je zelf niet wilt en wat jezelf wel wilt. Hierdoor krijg je een goed inzicht in wat je wilt neerzetten.

 

Tip 8:

Aap geen andere campagnes na en wees echt authentiek.

 

Tip 9:

Start een pilot om te kijken hoe je klanten erop reageren. Je kunt hiermee een inzicht creëren op wat wel en niet werkt. Hiermee kun je wellicht dan verder gaan en het uitbreiden. Door klein te beginnen kun je groot worden.

 

Tip 10:

De tiende en laatste tip maar zeker niet de onbelangrijkste. Bedenk voor jezelf of je jouw campagne alleen op Instagram zet of dat je het ook aan andere social media wil koppelen. Je kunt het ook aan een eventuele website linken. Dit kan jou veel voordeel en naamsbekendheid opleveren.

Zo zie je maar Instagram is eigenlijk veel breder dan jezelf denkt. Het is een mooi medium waar je veel mee kunt. Wel is het belangrijk dat je er goed inzicht op hebt en dat je weet wat je wilt. Hiermee kun je echt goed aan de slag zeker als je bovenstaande tips opvolgt.

 

Share This
Verified by MonsterInsights