Internet Marketing; Als je een eigen bedrijf hebt kun je tegenwoordig niet meer om het internet heen. Steeds meer transacties worden gedaan via het internet en er vindt een grote verschuiving plaats van fysieke handel naar online handel.

Om online succesvol te worden met je bedrijf heb je internet marketing nodig. Hiermee zorg je er namelijk voor dat jij met je bedrijf zichtbaar wordt op het internet.

Maar hoe pak je dat dan aan? Wat moet je weten om succesvol internet marketing te kunnen toepassen? Dat lees je in dit blogbericht.

Wat is internet marketing?

Internet marketing bestaat uit alle werkzaamheden die je voor je bedrijf doet op het internet om zichtbaarheid te creëren.

Met internet marketing zorg je ervoor dat je via het internet de juiste mensen bereikt en zo je bedrijf dankzij online marketing laat groeien.

Waar je vroeg flyers en kranten advertenties maakte, kun je nu geheel zelfstandig adverteren op het internet. Dit kun je doen door te adverteren op social media, blogberichten schrijven op je website en email marketing toe passen.

Met het internet heb je potentieel de mogelijkheid om de hele wereld te bereiken vanaf je laptop. Dat brengt natuurlijk heel veel voordelen met zich mee.

 

internet marketing voor je bedrijf

Waarom je zo snel mogelijk met internet marketing moet beginnen

Als bedrijf wil je natuurlijk groeien, je wilt iedere maand meer omzet draaien en steeds groter worden.

Door internet marketing toe te passen in je bedrijf wordt dat mogelijk. Er zijn heel veel internet methodes die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat jij meer bekendheid krijgt.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is beginnen met een eigen website. Dit is als ware jouw online visitekaartje.

Maar met alleen een website ben je er nog niet. Om ervoor te zorgen dat jouw ideale bezoeker je website weet te vinden, zijn er een aantal internet marketing onderdelen die jij zou moeten toepassen.

Welke internet marketing onderdelen zijn het meest belangrijk?

Als je gaat beginnen met online marketing, moet je daarvoor een aantal skills leren. Dingen die je kunt doen aan internet marketing zijn:

 • Content marketing
 • SEO
 • E-mail marketing
 • Sales funnels
 • Social media marketing
 • Copywriting

Als je weet hoe al deze aspecten werken ga je gegarandeerd meer aanvragen en verkopen krijgen via je website.

Content marketing

Een van de beste dingen die je kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te krijgen is content marketing. Met content marketing schrijf je teksten over alles dat te maken heeft met je vak. Hiermee creëer je een expert status en dat geeft vertrouwen aan bezoekers.

Daarnaast worden de blogs die je schrijft voor je website ook zichtbaar in de zoekmachines waardoor na mate je meer teksten schrijft, ook steeds meer bezoekers uit Google je website weten te  vinden.

In je teksten doe je dan een promotie om bijvoorbeeld contact op te nemen. Je zal merken dat als je een aantal maanden bezig bent met content marketing, je al heel wat meer aanvragen binnenkrijgt.

SEO

Met alleen teksten schrijven voor je website ben je er nog niet. Om ervoor te zorgen dat jij goede posities behaald in de zoekmachines moet je weten hoe SEO werkt.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat betekent het optimaliseren van je website om zo goed mogelijk in de zoekmachines te verschijnen. Google heeft meer dan 200 ranking factors waarop je website beoordeeld wordt.

Hoe beter de SEO van je website is, hoe meer waarde Google aan je website hecht. Naast het optimaliseren van je website, kun je ook de blogs die je schrijft optimaliseren voor de zoekmachines. Dit kun je het makkelijkst doen met de Yoast SEO plugin.

Deze plugin geeft je inzicht in hoe jij je tekst kan verbeteren om een goede score te krijgen.

E-mail marketing

Ondanks dat e-mail marketing al heel lang bestaat, is het nog steeds een van de meest effectieve manieren van internet marketing. Vrijwel iedereen heeft een e-mail adres en maakt daar ook nog steeds dagelijks gebruik van.

Hier kan jij als online ondernemer je voordeel mee doen. Om e-mail marketing succesvol te kunnen toepassen moet je beginnen met het opbouwen van een e-maillijst. Hoe je dit doet leer je allemaal in de Master Marketeer cursus.

Het komt er op neer dat je aan de slag gaat met autoresponders, om zo een geautomatiseerd sales proces te maken via email. Via de email provider die je gebruikt voor je email marketing, worden dan automatisch e-mails gestuurd en zo ook af en toe een aanbieding gedaan.

Social media marketing

Hoe vaak kijk jij per dag op social media? De kans is groot dat je geen idee hebt hoe vaak je dat eigenlijk doet. Door de dag heen zit vrijwel iedereen op social media en daarom is dat als ondernemer een unieke kans om nieuwe klanten te scoren.

Dit doe je door social media marketing toe te passen. Het grote voordeel van social media marketing is dat je een hele specifieke groep mensen kan targetten. Zo bereik je gemakkelijk mensen die bijvoorbeeld van katten houden, gek zijn op klussen of van dure auto’s houden.

Als online ondernemer is Social media marketing een must have skill om te leren.

Cursus Master Marketeer

Ben jij enthousiast geworden over de wereld van internet marketing en wil je er zo snel mogelijk mee beginnen met je bedrijf? Dan is het een goed idee om te werken met een bewezen marketing systeem waarin alle bovenstaande elementen aan bod komen. 

In de cursus Master Marketeer leer je precies hoe jij een geautomatiseerd online marketing proces opzet die converteert.  In de cursus leer je de volgende onderdelen in details: 

 • Facebook adverteren
 • E-mail marketing
 • Copywriting (sales teksten schrijven)
 • Online funnels opzetten (geautomatiseerde verkoopprocessen online)
 • Wat belangrijk is om een online business succesvol te maken

Online marketing is altijd een lange termijn proces. Het kan dus even duren voordat je er resultaten van ziet. Hoe sneller je eraan gaat werken hoe eerder je resultaten kunt verwachten. 

Klik hier om direct aan de slag te gaan met een bewezen internet marketing strategie…

 

Share This
Verified by MonsterInsights