Zoek je naar een extra inkomstenbron? Misschien wil je je focussen op online-verdienmodellen. Dan ben je affiliate marketing vast al tegengekomen. Dit is een populaire manier van inkomen genereren, waarbij je producten of diensten van een ander bedrijf promoot. De meeste affiliates gebruiken een affiliate website, maar er zijn ook andere opties. Is affiliate marketing zonder website een goed idee? 

In dit artikel bespreken we, of met affiliate marketing beginnen zonder website een goed idee is. Daarnaast bespreken we algemene informatie. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van affiliate marketing en wat heb je ervoor nodig? Lees vooral verder.

Starten met affiliate marketing: Wat zijn de voordelen?

Je wil zoveel mogelijk weten als je overweegt om te starten met affiliate marketing. Zo kom je erachter of het verdienmodel bij je past. Hieronder bespreken we een aantal punten.

Je krijgt een duidelijk beeld van wat de voordelen zijn als je besluit om te starten met affiliate marketing.

  • Prima te combineren: Heb je nog andere bezigheden, zoals een studie of een baan? Extra inkomen genereren is niet gemakkelijk. Het kost immers kostbare tijd. Met affiliate marketing geniet je van de perfecte formule; je werkt vanuit huis, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.
  • Er zit potentie in: In affiliate marketing zit veel potentie. Hoe meer je eraan werkt, hoe aannemelijker je succes wordt. Je werkt met een doel.
  • Je hebt geen dure middelen nodig: Meer dan een computer, een internetverbinding en een smartphone is er niet nodig om met affiliate marketing te starten. De producten die je promoot zijn niet van jezelf. Dit betekent een laagdrempelige start met weinig risico.
  • Passief inkomen generen: Als je langere tijd bezig bent met affiliate marketing, is het zeer aannemelijk dat de commissie stroom zelfstandig doorloopt. Dit betekent dat je geld verdiend zonder werk te verrichten.

Wat is een affiliate website?

Bij affiliate marketing draait het om promoties en commissies. De affiliate, jij in dit geval, promoot producten of diensten van de adverteerder en plaatst hierbij een affiliate link. Zodra bezoekers de affiliate link gebruiken voor een aankoop, ontvangt de affiliate een commissie. Dit is een klein percentage van het oorspronkelijke aankoopbedrag.

Er worden alleen commissies uitbetaald wanneer de affiliate link daadwerkelijk wordt gebruikt. Al deze acties vinden plaats op een affiliate website. De site is in handen van de affiliate. Door middel van content wordt het product gepromoot, waarna bezoekers kunnen overgaan tot een aanschaf.

Starten met affiliate marketing zonder webiste

De meeste affiliates schrijven een blog of een review over het product. Dat is niet voor niks, want via geschreven content kan er handig gebruik worden gemaakt van SEO, zoekmachineoptimalisatie. Het is echter ook mogelijk om affiliate marketing zonder website toe te passen. Daar kunnen wel haken en ogen aan zitten.

Is affiliate marketing zonder website een goed idee?

Het is ook mogelijk om te starten met affiliate marketing zonder website. Dit betekent dat je promoties op andere platformen plaatsvinden. Social media is het meest gangbaar. Je kunt dan denken aan het populaire TikTok, maar ook aan Instagram of affiliate marketing via YouTube. Starten met affiliate marketing zonder website heeft verschillende voordelen:

  • Aan het gebruik van social media zitten geen kosten verbonden
  • Je kunt een platform kiezen waarmee jij het beste uit de voeten kunt
  • Heb je een groot volgersaantal? Je kunt slim gebruikmaken van dit grote netwerk
  • Je kunt de promoties op verschillende manieren inrichten

Afgaande op de voordelen, ziet affiliate marketing zonder website er aantrekkelijk uit. Wij willen je echter adviseren om wél gebruik te maken van een website. Dat heeft met de volgende zaken te maken:

Regels van social media

Gezien de regel- en wetgeving van social media, kan het behoorlijk ingewikkeld worden om affiliate promoties te plaatsen. Dit verandert continu. En ga je tegen de regels in, dan loop je het risico dat je account geblokkeerd wordt. Via een website houd je zelf de touwtjes in handen.

Gebruikmaken van SEO

Bovendien kun je via een website slim gebruikmaken van SEO. Door keywords te plaatsen in je teksten en afbeeldingomschrijvingen, word je website hoger in de zoekmachine van Google geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je website opvalt, waarna je bezoekersaantallen groeien. Hoe groter de bezoekersaantallen, hoe meer commissies je ontvangt.

Veelzijdig

Op social media zijn er twee mogelijkheden: je plaatst ofwel een foto van het product, ofwel een video. Als je besluit om gebruik te maken van een website, dan heb je meer mogelijkheden. Je kunt teksten schrijven, maar tegelijkertijd ook besluiten om een extra afbeelding of filmpje te plaatsen ter ondersteuning. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Is affiliate marketing via een website verplicht?

Nee, zeker niet. Als je besluit om te starten met affiliate marketing, dan besluit je zelf hoe je dit inricht. Maar op de vraag of affiliate marketing zonder website een goed idee is, zouden wij zeggen dat dit niet het verstandigste is om te doen. Houd vooral rekening met je eigen wensen.

Is affiliate marketing zonder website een goed idee

Is met affiliate marketing beginnen gratis?

Ben je enthousiast over affiliate marketing? Als je aan de slag wilt, is de volgende stap om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Via dit netwerk kun je een samenwerking aangaan met de adverteerder, waarna je de affiliate links ontvangt. Met affiliate marketing beginnen is overigens gratis.

Conclusie – Is affiliate marketing zonder website wel een goed idee?

Affiliate marketing is een online-verdienmodel. Het model is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is goed te combineren naast je dagelijkse bezigheden, waardoor er geen verplichtingen zijn. Je kunt affiliate marketing op verschillende manieren toepassen. Via een website, maar ook via bijvoorbeeld social media.

Maar is affiliate marketing zonder website wel een goed idee? Dit antwoord vind je in het artikel terug. Als je verder geen ervaring hebt met affiliate marketing, is het verstandig om je van tevoren in te lezen. Zo vergroot je je kennis en succes.

Zie jij het helemaal zitten om met affiliate marketing te beginnen, maar mis je de nodige kennis en ervaring? Meld je dan aan voor de Affiliate Marketing Revolutie.

Share This
Verified by MonsterInsights