Maak jij jouw website zelf, of laat je hem bouwen? Vroeger waren papieren visitekaartjes, folders, flyers, posters en (lokale) advertenties het middel om jouw bedrijf te promoten. In de tijd van digitalisering is dit verleden tijd. De opkomst van sociale media en het internet heeft ervoor gezorgd dat mensen online naar een bedrijf op zoek gaan.

 

 

Je wordt dus niet langer gespot via een advertentie of visitekaartje, maar via het internet. Het hebben van een goede website is belangrijker geworden dan je denkt. Maar een website kost geld. Heb jij er ooit al aan gedacht om deze zelf te maken? Lees in dit artikel hoe jij aan een professionele website komt die jouw bedrijf online meer bekendheid geeft.

 

Waarom is het hebben van een goede website belangrijk?

Ik heb het hierboven al kort toegelicht, maar het hebben van een goede website is belangrijker dan je denkt. Nog steeds zijn er veel bedrijven die niet over een website beschikken. Zonde, want je kunt er veel klandizie aan over houden. Mensen zoeken niet meer in het telefoonboek of de ‘Gouden Gids’.

 

Deze liggen nu in de meeste  boekenkasten te vergaan of zijn al in de papierbak belandt. Sterker nog, ze worden niet eens meer gemaakt. Het internet heeft deze gidsen ingehaald, waardoor jouw vindbaarheid op het wereld wijde web belangrijker is dan ooit. Het hebben van een eigen website is dus geen luxe meer maar een must.

 

Voordelen van het laten bouwen van een website

Je weet nu waarom het belangrijk is om een website te hebben. Het vergroot de vindbaarheid van je bedrijf en bevordert zo je klandizie. Omdat een website jouw digitale visitekaartje is moet deze tot in de puntjes verzorgt zijn. Een goede en professionele website trekt immers klanten.

 

Je kunt ervoor kiezen om deze te laten bouwen zo ben je verzekerd van een professioneel online visitekaartje. Het laten bouwen van een website kan op diverse manieren. Houdt er wel rekening mee dat hier een prijskaartje aan vast zit. Het is eenvoudig om je eigen website te bouwen. Dit kost echter wel tijd en kennis.

 

Als je zin hebt om hierin te investeren kun je zelf een prachtige website ontwikkelen. Heb je hier geen tijd voor? Of wel tijd, maar geen kennis en zin? Kies er dan voor om jouw website te laten bouwen door een professional.

 

 

 

Het laten bouwen van een website heeft namelijk de volgende voordelen:

 

 1. Je bent verzekerd van een goede werkende website zonder dat er fouten inzitten. Dit bevorderd jouw vindbaarheid op het wereld wijde web.
 2. Tijd is geld. Door het uit te besteden bespaar je tijd en daarmee geld.
 3. Je krijgt de juiste support en advies van een professional die gespecialiseerd is in het maken van websites.
 4. Je website is altijd up-to-date en veilig. Er zijn veel hackers en dergelijke in omloop. Het hebben van een veilige website is daarom erg belangrijk.
 5. Je krijgt de juiste website wat de vindbaarheid bevordert.
 6. Bij problemen krijg je hulp.
 7. Je website is geoptimaliseerd voor online marketing en SEO.

 

 

builderall website responsive maken

 

Voordelen van het zelf bouwen van je website

Heb je geen zin om de bouw van je website uit te besteden? Simpelweg, omdat je er geen budget voor hebt, of gewoon kosten wilt besparen. Dan is het bouwen van je eigen website de juiste optie.

 

Het kost wel tijd en daarmee geld, maar als je dit niet wilt uitgeven of niet hebt is dit de beste optie. Het is wel belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de mogelijkheden en de juiste hosting uit kiest. Naast dit voordeel zijn er nog meer voordelen als jij je eigen website bouwt zoals:

 

 1. Je kunt je website altijd zelf aanpassen. Dit scheelt tijd en je weet wat er op je website staat.
 2. Je haalt er voldoening uit en je kunt trots zijn op jezelf.
 3. Jouw creativiteit komt erdoor naar boven. Dit is bevorderlijk voor jouw eigen ontwikkeling en die van je bedrijf.

Nadelen van het zelfbouwen van je website

De voordelen die er zijn bij het zelfbouwen van je website kunnen wellicht opwegen tegen de nadelen.

 

Je kunt deze balans alleen opmaken als je weet wat de nadelen van het bouwen van je eigen website zijn:

 

 1. Goede foto’s op je website zijn belangrijk. Deze kun je op zogenoemde stock foto’s vinden of je maakt ze zelf. Vaak moet je ze dan nog bewerken. Hiervoor heb je Photoshop nodig. Hier is kennis en budget voor nodig. Photoshop is vrij prijzig en het kost tijd om het te leren.
 2. Ben je geen professional op het gebied van design? Dan loop je het risico dat jouw website er niet professioneel uitziet.
 3. Alleen met een website kom je er niet. SEO (zoekmachine optimalisatie) is net zo belangrijk. Hier moet je ook tijd insteken.
 4. Als je tegen een probleem aanloopt en deze niet zelf kunt oplossen kan dit veel stress- en frustratie met zich mee brengen.
 5. Technisch inzicht is vereist tenzij je gebruik maakt van een standaard CMS-systeem zoals WordPress. Alleen loop je wel het risico dat je niet alle functionaliteiten kunt toepassen die je wilt.

Hoe kun je zelf een website maken?

Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn van het laten bouwen en zelfbouwen van een website. Maak de balans op, kijk naar je budget en kies wat voor jouw de beste optie is. Je bent nu bij deze alinea, dat betekent dat jij jouw keuze hebt gemaakt.

 

Je wilt wellicht jouw eigen website bouwen. Maar hoe bouw je jouw eigen website? Hier vertel ik je hoe je jouw eigen website kunt maken.

 

Er zijn diverse platformen en systemen waar je gebruik van kunt maken om je eigen website te bouwen. Tegenwoordig zijn er diverse systemen die jou de mogelijkheid bieden om op eenvoudige wijze een website te ontwikkelen.

 

Een van deze systemen is ‘Builderall’. Dit platform maakt het jou mogelijk om op eenvoudige wijze jouw website te bouwen met behulp van hun ingenieuze software. Ze staan 24 uur per dag voor je klaar en bieden jou alle support die je nodig hebt.

 

Met behulp van hun platform, cursus en tips bouw jij binnen no-time die website waar jij al jaren van droomt. Builderall bespaart jou veel tijd en geld. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in online marketing en SEO.

 

Dit is bevorderlijk voor de vindbaarheid van jouw website. Bekijk alle opties en kies voor het systeem dat bij jouw past. Builderall kan jou helpen en op deze manier bouw je een professionele website waardoor klanten jou makkelijker kunnen vinden.

 

 

wil je nu meer informatie over hoe je zelf je eigen website kan maken? Klik dan op de link voor meer informatie

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights