Mag ik online geld verdienen naast mijn uitkering? Hier vind je het antwoord

Heb jij op dit moment een uitkering, maar zou je daar graag wat naast willen verdienen? Dat snap ik heel erg goed. Geld verdienen naast je uitkering kan heel erg veel voordelen hebben. Het geeft jou de mogelijkheid om een zakcentje achter de hand te hebben en om wat meer te kunnen sparen.

Maar, mag je wel geld verdienen naast je uitkering? En wat is de beste manier om dit te doen? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel.

Mag je geld verdienen naast je uitkering?

Ik kan me goed voorstellen dat je je dit sterk afvraagt. Vandaar dat we direct starten met deze vraag. De meningen zijn hier namelijk nog weleens over verdeeld. De een zegt dat je wel geld mag verdienen naast je uitkering, terwijl een ander weer zegt dat het helemaal niet mag. Laat ik dus beginnen met het antwoord geven op de vraag of je geld mag verdienen naast je uitkering. Het hangt namelijk van een aantal factoren af.

 

Mocht jij een uitkering krijgen van het UWV, zoals een Wajong of een WIA-uitkering, dan mag je daarnaast geld verdienen. Wel is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Verdien jij geld naast je uitkering, dan wordt dat gezien als werken. Deze bijverdiensten hebben invloed op je uitkering en dus is het wel de bedoeling dat je dit maandelijks doorgeeft aan het UWV. Jouw uitkering wordt hier namelijk dan op aangepast.

 

Krijg jij geen uitkering van het UWV, zoals een bijstandsuitkering? Dan is het niet de bedoeling dat je daarnaast geld gaat verdienen. Deze uitkering wordt voltrokken via de gemeente en krijg je omdat je zelf geen geld kan verdienen en omdat je spaargeld niet genoeg is om van te leven. Dat je daarnaast bijklust, dat is niet helemaal de bedoeling.

 

Het hangt dus heel erg van het soort uitkering af of jij daarnaast bij mag verdienen. Het mag dus absoluut. Bij de meeste uitkeringen van het UWV mag je gewoon iets bij verdienen, maar geef dit altijd door aan het UWV. Houd er wel rekening mee, dat hoe meer je bijverdiend hoe meer er van je uitkering af gaat.

Hoe kan ik online geld verdienen naast mijn uitkering?

Een hele effectieve en makkelijke manier van geld verdienen, is om het online te gaan doen. Het internet is de afgelopen jaren enorm gegroeid en bied steeds meer mogelijkheden. Zo zijn de mogelijkheden van online je geld verdienen ook steeds meer geworden.

 

Mocht jij een uitkering hebben en je wil graag wat bijverdienen, dan zou ik dat zeker via het internet gaan doen. Wil jij graag weten wat er allemaal mogelijk is qua online geld verdienen naast je uitkering? Lees dan het onderstaande overzicht.

 

  • Start je eigen webshop: Als het gaat om een eigen webshop starten, dan ga jij aan de slag als zelfstandig ondernemer. Dat is gewoon toegestaan naast een uitkering. Je kan ervoor kiezen om je eigen producten te maken en die te verkopen óf om bestaande producten in te kopen voor de verkoop. Een webshop starten is tegenwoordig heel erg makkelijk en dat kan gewoon vanuit huis. De webshop zelf maken kan je zelf doen of een professional ervoor in huren.
  • (online) Bijles geven: Veel kinderen of jongeren kunnen vandaag de dag wel een extra steuntje in de rug gebruiken, zeker omdat de scholen zolang gesloten zijn geweest. De vraag naar bijles is erg groot en daar zou jij makkelijk op kunnen inhaken. Geef bijles in een vak waar jij goed in bent. Je zou de bijles fysiek kunnen geven, maar omdat we manieren van online geld verdienen bespreken, raad ik je aan om het online te doen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een computer met webcam.
  • Een eigen YouTube kanaal: Is er iets waar jij heel erg goed in bent? Zet je talenten in en maak er YouTube video’s van. Heel veel mensen en jongeren starten tegenwoordig hun eigen YouTube kanaal en maken video’s over bijvoorbeeld hun hobby’s. Je kan er geld mee verdienen, maar hier kan wel een flinke tijd overheen gaan. Houd daar dus rekening mee. Mocht jouw kanaal goed lopen, vergeet je dan niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook YouTubers zijn zzp’ers.

 

Hoe kan ik online geld verdienen naast mijn uitkering

 

Wat is de beste manier?

Ik zal je verklappen, dat er geen goede of slechte manier bestaat van online geld verdienen. Het belangrijkste is, dat jij iets doet dat jij leuk vindt om te doen. Jij moet ermee uit de voeten kunnen en het leuk vinden. Alleen dan kan je het lang volhouden.

 

Wat ik je wel wil meegeven, is om eerst onderzoek te gaan doen naar de manier waarop jij je geld wil verdienen. Niet alle manieren zijn betrouwbaar en het is niet de bedoeling dat je onnodig veel geld gaat investeren. Ga dus op onderzoek uit of kies een manier uit de bovenstaande lijst. Deze zijn allemaal betrouwbaar.

 

Waarom is online marketing belangrijk hierbij?

Online marketing is een vorm van marketing, en dus van reclame maken. Om van je eigen bedrijf of diensten een succes te kunnen maken, is het belangrijk om dat onder de aandacht te brengen. Online reclame maken, dat wordt online marketing genoemd.

 

Online marketing kan op heel veel verschillende manieren worden ingezet. De meest gebruikte vorm is social-media. Waarom? Via social-media kunnen berichten makkelijk gedeeld worden, een grote groep mensen bereiken en je kan de resultaten goed meten. Vergeet dus vooral niet om hier gebruik van te maken.

 

Zo krijg ik mijn eigen perfecte business

Wil jij een succes maken van je eigen onderneming of zou jij dit aan de voorkant graag willen leren? Neem dan vooral een kijkje bij de Perfecte Business.

 

Hier ga jij leren hoe jij succesvol kan worden in je eigen business. Of je nu een student, moeder, oma of zzp’er bent. De Perfecte Business is voor iedereen erg geschikt en een goede hulp.

 

Conclusie

Geld verdienen naast je uitkering is niet verboden, daar ben je in dit artikel achter gekomen. Wel is het belangrijk om altijd je inkomsten door te geven aan het UWV en om rekening te houden met het soort uitkering dat je hebt.

 

Online geld verdienen naast je uitkering is een dikke aanrader. Het bied heel veel mogelijkheden. Lees in het bovenstaande artikel op welke manieren je dit kan gaan doen.

 

Wil jij je eigen, perfecte business creëren en succesvol worden? Neem je kijkje bij de Perfecte Business en leer hoe je dit kan realiseren!

Share This
Verified by MonsterInsights