marketing activiteiten 3Online marketing is eigenlijk een marketing strategie online. De manier hoe je jouw website of bedrijf online bekendheid geeft door diverse e-marketingtechnologieën. Er zijn diverse online marketing activiteiten die voor jouw website of bedrijf kunnen werken.

Maar welke keuze maak je nu? Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Er zijn diverse online marketing activiteiten die je kunt inzetten om die bekendheid voor jouw bedrijf te creëren. In onderstaand artikel zullen we deze nader toelichten en bespreken.

 

Online marketing activiteiten

 

Online marketing kan heel eenvoudig zijn maar toch ook niet. De keuze uit verschillende online marketing activiteiten zijn enorm.  Er zijn veel websites die dit al gebruiken toch kan het vaak ook anders. Het gaat erom wat je doet en hoe je het doet. Je kunt veel marketing activiteiten inzetten om jouw onlinemarketing strategie tot een succes te maken. Er is specialisatie voor vereist en veel inzet. Je kunt dit doen door middel van de volgende activiteiten

 

Google Adwords marketing

 

Ooit al van Google Adwords marketing gehoord? Je kunt via Google zoektermen instellen rondom je merk. Denk bijvoorbeeld aan: Je hebt een bedrijf in regenkleding. Je stelt dan in “regenkleding, online, kopen, je merk”. Het kan jou veel opleveren. Je stelt dan jouw cost per click in (CPC) en op die manier kun je online een campagne starten en jouw bedrijf bekendheid geven.

 

Google Display marketing

 

Je kunt ook gebruik maken van Google Displaymarketing. Het is eigenlijk een vorm waarbij visuele advertentie kunnen worden geladen via het GDN (Google Display Netwerk) en jouw veel op kunnen leveren. Bezoekers zullen op diverse sites jouw advertenties tegen komen. Daarna kunnen ze naar jouw website worden geleidt. Dit kan leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk tot meer verkopen.

 

marketing activiteiten 2

 

 

Search engine optimization marketing of SEO

 

SEO is eigenlijk niets anders dan zoekmachine optimalisatie. Het zorgt ervoor datje door middel van de juiste zoekwoorden jouw website in de organische zoekresultaten kunt krijgen. Dus zonder dat je veel geld betaald voor advertenties (eigenlijk niets) kun je in de eerste zoekresultaten van Google komen.

Dit zal jouw bedrijf veel klanten opleveren en het is eigenlijk een zeer cruciaal marketingmiddel. Het zal jouw bedrijf echt helpen en het zal jou de nodige klanten opleveren.

Je moet hiervoor wel een goed zoekwoorden onderzoek doen. Ook belangrijk om te weten is dat je echt niet teksten moet schrijven die alleen maar op zoekwoorden zijn gebaseerd. Google heeft een soort algoritmes die zoeken naar betrouwbare sites en op die manier wordt je juist lager geplaatst.

 

Wat is affiliate marketing?

 

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij adverteert via affiliate platformen promotiemateriaal zoals: banners, tekstlinks, search boxes, product feeds en dergelijke aan publishers ter beschikking stellen. Publishers zijn mensen die op hun website dit promotiemateriaal aanbieden.

Bijvoorbeeld dooreen artikel over de adverteert zijn product te schrijven. Denk aan bijvoorbeeld: je hebt een blog over gezond eten je vertelt hier iets over een kookboek. Je plaats daarna een call to action (iets dat mensen aanspoort om te klikken) en dan plaats je die link. Een bezoeker klikt daar dan op en wordt hierdoor naar de site van de adverteerder doorgestuurd.

Hier krijgt een Publisher meestal een vergoeding voor in de vorm van: een vergoeding per verkoop, een vergoeding per klik, een vergoeding per bezoeker. Je kunt hier ook e-mail marketing voor inzetten en dit is ook van groot belang voor veel publishers. Het is een fijne manier om jouw bedrijf bekendheid te geven zonder dat het jezelf veel tijd en moeite kost.

 

Wat is E-mailmarketing?

 

Een van de beste online marketing activiteiten is email marketing. Je kunt als bedrijf heel makkelijk een database maken die regelmatig e-mails verstuurt en daarmee klantenbinding creëert. Het onderwerp van deze e-mails kunnen het volgende zijn:

  • Nieuwsberichten: waarin je jouw klanten op de hoogte stelt van diverse ontwikkelingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je nieuwe artikelen hebt ingeslagen of als er iets nieuws op de markt is.
  • Tips: klanten zijn erg gevoelig voor tips. Je kunt mensen informatie geven dit geeft ze vertrouwen en inzicht. Het helpt je bezoekers en klanten te trekken.
  • Promoties (acties): klanten trekt je door de juiste acties uit te voeren en promoties te geven. Bijvoorbeeld door te zeggen: je krijgt 50% korting als je vandaag drie artikelen vanaf €200 koopt.

Klanten vinden dit erg fijn. Ze krijgen hierdoor het gevoel dat ze belangrijk zijn en dat ze op de hoogte worden gehouden. Het is wel belangrijk dat je de frequentie van de e-mails goed vastlegt en dat je op die manier geen spam indruk achterlaat.

Door op je website een duidelijke plaats te geven waar ze zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief kun je klanten zich laten registeren. Er zijn ook diverse online software programma’s zoals Mailchimp is bijvoorbeeld heel handig. Het kan automatisch een mail versturen naar alle adressen en dit kun je ook instellen.

 

Wat is social media marketing?

 

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Diverse mensen gebruiken het en iedereen zit dus wel online. Het is dus niet meer dan normaal dat je social media marketing inzet voor jouw bedrijf.

Het is eigenlijk een strategie om jouw bedrijf meer op de kaart te zetten door het gebruik van social media. Je kunt lid worden van diverse social media kanalen. Denk daarbij aan: LinkedIn, Pinterest, Instagram, Twitter, Facebook, Tumblr, Snapchat en YouTube.

Je kunt via deze kanalen makkelijk met jouw klanten communiceren, veel bekendheid aan jouw bedrijf geven, veel aanbiedingen doen en acties geven. Door dingen te “ posten” of te “ tweeten” kun je veel bekendheid creëren. Je kunt diverse kanalen gebruiken, het is belangrijk dat je weet welk kanaal je gebruikt en dus inzet. Twitter bijvoorbeeld is erg snel, je kunt ervoor je website veel tweets opzetten.

Bijvoorbeeld als je een website over gezondheid hebt kun je er makkelijk feitjes over plaatsen. Mensen kunnen via Twitter snel terug antwoorden. Het is een soort extra contact dat je hebt en klanten appreciëren het altijd wel. Social media marketing is dus niets anders dan een strategie waarop je jouw klanten online op social media bereikt.

Wil jij alles leren over de verschillende online marketing activiteiten zodat jij een goede online marketing strategie kan voeren? Ga dan naar de onderstaande pagina.

 

Master Marketeer

 

Share This
Verified by MonsterInsights