Meer bezoekers naar jouw affiliate site

Ben je druk doende bezig om jouw affiliate website te laten groeien? Je kunt de groei van jouw website op twee manieren meten: aan de hand van de hoeveelheid content en aan de hand van het aantal bezoekers. Onze voorkeur geniet om jouw focus te houden op het aantal bezoekers. De hoeveelheid content is daar een hulpmiddel bij. In dit artikel vertellen we jou graag meer over hoe je meer bezoekers naar jouw affiliate site kunt trekken. Hierbij bespreken we op welke manieren je dit kunt doen, maar ook waarom het zo belangrijk is om veel bezoekers te trekken.

Waarom wil je veel bezoekers trekken?

Wat is voor jou de drijfveer geweest om met een affiliate website te starten? In 98% van de gevallen heeft dit met het verdienen van geld te maken. Met een affiliate website kan je, als je het op de juiste manier doet, behoorlijk veel geld verdienen. Dat vooruitzicht is voor veel mensen dé drijfveer om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Je kunt echter niet zomaar veel geld verdienen. Nee, om dat voor elkaar te krijgen, moet je veel bezoekers naar jouw website te trekken. Dat is dan ook dé reden waarom óók jij veel bezoekers naar je affiliate site zou willen trekken.

Des te meer bezoekers, des te groter de kans op orders is. Hoe meer orders je weet te scoren, hoe meer geld je gaat verdienen. In deze optelsom valt en staat dus alles met het alles met het aantal bezoekers. Voor elke eigenaar van affiliate websites is het een droom om veel bezoekers te trekken. Wij kunnen je gelukkig één ding verklappen: het is zeker mogelijk om veel bezoekers te trekken. Hoe je dat moet doen, is te vinden in de rest van dit artikel.

Meer bezoekers trekken; maak gebruik van online marketing

Middels online marketing kan je flink werken aan de naamsbekendheid van jouw website. Het leuke aan online marketing is dat dit een onwijs breed begrip is. Zowel e-mail marketing als social media marketing vallen namelijk onder de noemer online marketing. Bijkomend voordeel hiervan is dat je onwijs veel zelf kunt doen. Je kunt op deze manier dus relatief goedkoop aan jouw naamsbekendheid werken. Met een grotere naamsbekendheid trek je automatisch meer bezoekers naar jouw website.

Bij online marketing is het belangrijk om de aandacht te hebben op zowel de korte- als op de lange termijn. Je wilt uiteraard het liefste morgen al een stijging van 10% van het aantal bezoekers hebben. In de praktijk zien we echter vaak dat dit niet al te makkelijk is. Wat wel relatief makkelijk is, is om het aantal bezoekers op de lange termijn met een behoorlijk percentage te laten stijgen. Richt daarom je pijlen zowel op de korte- als op de lange termijn.

een blog maken met builderall

Meer bezoekers trekken; leg de focus op jouw content

Als je een affiliate website hebt, wil je jouw bezoekers warm maken voor bepaalde producten of diensten. Heb je enig idee hoe je hen het beste warm kunt maken? Juist, dat kan met behulp van content en beeldmateriaal. Ons advies is dan ook om de focus op content te leggen. Je moet met enige frequentie unieke en waardevolle content op jouw website plaatsen. Het geniet daarbij de voorkeur dat de content antwoorden op bepaalde vragen geeft. Dat is namelijk iets waar ook Google veel waarde aan hecht. Als jij de bezoeker de beste antwoorden op vragen kunt geven, kom je hoog binnen de zoekmachine te staan op relevante zoektermen. Dat is dé manier om meer bezoekers te trekken.

Uiteraard is het doel uiteindelijk om de bezoekers een product te laten kopen. Je kunt hen middels de content perfect overtuigen om bepaalde producten aan te schaffen. Besteed daarom veel tijd aan de inhoud en de opmaak van jouw content. Op jouw affiliate website is de belangrijkste rol weggelegd voor de content. Met de juiste content kan je simpelweg veel bezoekers naar jouw website toe trekken!

Meer bezoekers trekken; optimaliseer je website

Heb je enig idee waar een gemiddelde internetgebruiker een hekel aan heeft? Dat is onder andere aan een niet-werkende site of een site die te traag is. Ons advies is dan ook om jouw website te optimaliseren. Jouw website moet responsive zijn, moet snel laden en moet volledig naar wens functioneren. Om meer bezoekers te trekken, hoef je namelijk niet alleen nieuwe bezoekers te trekken. Het is net zo belangrijk om jouw huidige bezoekers te behouden. Deze bezoekers moeten in de toekomst naar jouw website terug keren. Dat kan je voor elkaar krijgen door hun de beste beleving mee te geven. Dat kan je onder andere voor elkaar krijgen door jouw website perfect te laten functioneren.

Hierbij speelt ook de On Page SEO een rol. Door alle titels, meta descriptions en afbeeldingen te optimaliseren, hecht Google ook meer waarde aan jouw website. Hierdoor kom je hoger in de rankings te staan, waardoor je meer bezoekers naar jouw website gaat trekken. Het trekken van bezoekers is eigenlijk een optelsom van bovengenoemde mogelijkheden. Belangrijk daarbij is om te beseffen dat stilstand achteruitgang is. Je moet jouw website dus continue uitbreiden, optimaliseren, uitbreiden en weer optimaliseren. Op die manier is het mogelijk om óók op de lange termijn jouw bezoekersaantal flink te laten stijgen. Uiteraard moet ondertussen ook het aanbod op jouw affiliate website in orde zijn. Bedenk daarom regelmatig of de huidige affiliate campagnes nog naar wens zijn. Zo niet? Dan kan je mogelijk via Tradetracker, Daisycon, Paypro of één van de andere affiliate netwerken naar een andere affiliate campagne gaan kijken.

Affiliate marketing revolutie

Heb je veel nieuwe informatie uit dit artikel weten te halen? Dan willen wij je graag de Affiliate marketing revolutie aanraden. In dit uitgebreide online programma krijg je alles omtrent affiliate marketing op een presenteerblaadje voorgeschoteld. Je doet hier onwijs veel kennis bij op en je kunt jouw affiliate website aan de hand van deze kennis verder uitbreiden. Wil je starten met affiliate marketing? Ook dan is de Affiliate Marketing Revolutie absoluut aan te raden.

Share This
Verified by MonsterInsights