Passief inkomen opbouwen met affiliate marketingOnline bedrijf ideeën. Ben je het zat om je uit de naad te werken voor een baas? Heb je geen zin meer om dagelijks naar kantoor te gaan? Ben je helemaal klaar met de files waar je dagelijks in staat op weg naar je werk? Hoezo ga je niet aan de slag als online ondernemer? Je bent niet de enige! Nee, in de afgelopen jaren zijn de online ondernemers als paddenstoelen uit de grond geschoten. Steeds meer mensen zijn actief bezig met het verdienen van geld via digitale mogelijkheden. Een treffend voorbeeld hiervan is een webshop. Recente cijfers laten zien dat in de afgelopen jaren ontzettend veel webshops gelanceerd zijn. Daarbij laten de cijfers helaas ook zien dat jaarlijks zo’n 6000 webshops gesloten worden. Die webshops hebben geen bestaansrecht en zijn dus ten dode opgeschreven. Maar, hoe kan dat?

 

In de praktijk zien we dat het ontzettend belangrijk is om een goed idee te hebben. Door een goed idee te hebben, kan je namelijk met een vliegende start beginnen. Vervolgens is het een kwestie van dit verder en verder uitbouwen. Maar, wat zijn nou goede ideeën voor een online bedrijf? In dit artikel geven we je enkele suggesties. Wellicht vormen deze suggestie de bakermat van jouw toekomstig online bedrijf. Lees het artikel door, laat de verschillende suggesties op je inwerken en ga direct aan de slag!

Webshop

Ja, we noemden het oprichten van een webshop al in de inleiding van dit artikel. In de afgelopen jaren zijn er dus vele webshops opgericht, maar helaas hebben ook vele webshops hun digitale deuren al moeten sluiten. Hoe dat kan? Naar onze mening hebben dergelijke webshops weinig tot geen bestaansrecht. Dat heeft te maken met het feit dat er hoogstwaarschijnlijk al 80 andere vergelijkbare webshops zijn. Ons advies is dan ook: wees onderscheidend. Je moet een uniek product kunnen leveren óf je moet een unieke dienstverlening hebben.

 

Feit is dat je behoorlijk succesvol met een webshop kunt zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Coolblue. Dat bedrijf is ook relatief klein begonnen en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste webshops van het land. Kortom: met een webshop is alles mogelijk. Je moet echter wel een goed idee hebben en dit idee ook goed uitwerken. Heb je dat voor elkaar gekregen? Dan is de kans aanwezig dat je behoorlijk succesvol gaat zijn met je webshop.

 

Online bedrijf ideeen

Bloggen/vloggen

De influencers zijn uit de hedendaagse maatschappij niet meer weg te denken. Open bijvoorbeeld Instagram en je ziet de bloggers/vloggers overal terug komen. Het is een opkomst die we in de afgelopen jaren gezien hebben. Steeds meer mensen richten zich namelijk op het bloggen of vloggen. Het doel hierbij is dat je jouw leven met andere personen (de kijkers) deelt. Als je dat op een leuke, interessante en aantrekkelijke manier weet te doen, kan je daar behoorlijk succesvol mee zijn. Treffende voorbeelden hiervan zijn Enzo Knol, Monica Geuze en Anna Nooshin. Deze vloggers zijn behoorlijk succesvol te noemen en hebben een behoorlijk imperium op weten te bouwen.

 

Je kunt zelf direct gaan starten met bloggen of vloggen. Overigens is het verschil tussen deze twee varianten duidelijk: bij bloggen houd je je leven in schrift bij, terwijl je dat bij vloggen in de vorm van een video doet. In het geval van vloggen ben je dan ook gebaat bij YouTube.

Affiliate marketing

Een andere goede mogelijkheid is om te gaan starten met affiliate marketing. Als we naar affiliate marketing kijken, zien we de volgende definitie naar voren komen: ‘Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die affiliate heeft aangeleverd. Dit gaat doordat affiliates de advertenties van adverteerders op hun website kunnen plaatsen’.

 

Als je je met affiliate marketing bezig gaat houden, ga je dus producten van andere partijen promoten. Door gebruik te maken van deze advertenties kan je een hoop geld gaan verdienen. Daarbij is het uiteraard wel noodzakelijk dat je website voldoende bezoekers trekt. Als de bezoekers via jouw website een aankoop doet, krijg jij daar namelijk een commissie voor. Deze aankoop wordt dus niet in jouw website/webshop gedaan, maar op de website van de adverteerder. Jij linkt via jouw website daar echter naar toe. Dankzij handige tracking software weet men vervolgens dat de bezoeker via jouw website op de pagina van de verkoper bent gekomen. Hier krijg je een bepaalde commissie voor. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk commissie per maand gaan verdienen. Daarvoor is het noodzakelijk dat je veel bezoekers gaat trekken! Verzin dan ook een goed onderwerp waar je zelf een band mee hebt en waarmee je naar veel producten zou kunnen linken. Door vervolgens met zoekmachine optimalisatie (SEO) aan de slag te gaan, kan je een hoop geld gaan verdienen. Maar, ook dit begint dus weer met een goed idee. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en ga vol enthousiasme aan de slag met affiliate marketing!

Master marketeer

We hebben hierboven drie ideeën geopperd voor een online bedrijf. Uiteraard zijn er véél meer mogelijkheden. We zien in de praktijk echter dat bovengenoemde ideeën de meest toegepaste online bedrijfsvormen zijn. Dit laat duidelijk zien dat hier dan ook de meeste potentie in zit. Ben je ook voornemers om een online bedrijf te gaan starten? Dan is het hoe dan ook belangrijk dat je veel kennis van (online) marketing hebt. Hoe kan je aan die kennis komen? Door je in te schrijven voor de Master Marketeer cursus!

 

Deze cursus geeft je duidelijk inzicht in alles wat met online marketing te maken heeft. Daarnaast krijg je ook te leren hoe je op een snelle manier leads en klanten aan kunt trekken. Hierbij draait het ook nog om een ander ding: hier zo min mogelijk tijd aan besteden. Kortom: wil je grote stappen maken op het gebied van het aantrekken van klanten en leads? En wil je alles te weten komen over online marketing? Dan hebben wij maar één advies voor je: schrijf je in bij de Master Marketeer cursus.

Share This
Verified by MonsterInsights