online marketing strategieAls je een eigen website hebt behaal je het meeste resultaat als je gebruik maakt van een bewezen online marketing strategie.

Met een online marketing strategie kun je dan je doelen bepalen, en weet je wat ervoor nodig is om ze te behalen.

In dit blogbericht lees je meer over het implementeren van een online marketing strategie in je online business.

 

Online marketing strategie bepalen

 

Als je nu niet zo tevreden bent over de online vindbaarheid van je website en je wil er serieus mee aan de slag om er wel wat van te maken heb je een strategie nodig.

Met een online marketing strategie ga je dan bepalen welke stappen je moet zetten om beter online gevonden te worden. De meeste online bedrijven hebben geen echte marketing strategie en doen maar van alles wat.

Als het jou lukt om een goed werkende marketing strategie neer te zetten, wordt je in relatief korte tijd veel beter gevonden. Om hiervoor te zorgen heb je natuurlijk wel een plan nodig.

 

Online marketing plan

 

Als je een online marketing strategie gaat opzetten of een bewezen systeem gaat gebruiken heb je een plan nodig. Om je direct op weg te helpen geven we je een aantal tips bij het maken van een online marketing plan.

 

Stel de juiste vragen

 

Door de juiste vragen te stellen kom je er sneller achter wat je nou precies wil bereiken met je online marketing. Bij het stellen van de juiste vragen kun je denken aan:

  • Wat zijn de doelstellingen van mijn bedrijf in (periode)?
  • Wat is het budget dat beschikbaar is voor marketing?
  • Moet ik naast online marketing ook offline marketing toepassen?
  • Hoe kan ik mijn verkoop proces verbeteren?
  • Welke middelen gebruik ik nog niet?
  • Welke producten verkopen het beste?

 

Soorten online marketing

 

Er zijn verschillende manieren om online marketing toe te passen.  Om succes te hebben met je website moet je ze eigenlijk allemaal leren toepassen. Maar het is wel beter om ze een voor een te leren en niet alles tegelijk te doen. Tenzij je het gaat uitbesteden.

 

online marketing strategie

 

Zoekmachine marketing (SEO)

 

Een van de meest onderschatte manieren van Online marketing is zoekmachine marketing. Dit heet in het Engels Search engine Optimization (SEO). Hiermee zorg je ervoor dat je teksten zo geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines dat ze goed gevonden worden.

Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je website zo is ingesteld dat hij zoekmachinevriendelijk is.

 

Zoekmachine Advertising (SEA)

 

Als je net met je website begonnen bent ga je nog niet direct goede posities behalen met zoekmachine marketing. Om dan direct gevonden te worden op bepaalde zoekwoorden kun je Search engine advertising inzetten om direct in de betaalde zoekresultaten van Google te komen.

SEA kost geld en je betaalt per click op een advertentie. Hoe meer budget je hiervoor beschikbaar stelt, hoe groter het bereik is dat je hebt. Als je SEA gaat inzetten is het natuurlijk belangrijk dat je advertentiekosten meer opleveren dan ze kosten. Dit kun je gedurende 3 maand testen. Als je advertenties dan rendabel zijn kun je je budget verhogen om nog meer winst te maken.

 

Social media marketing

 

Bijna iedereen zit tegenwoordig op social media en daar kun je als bedrijf goed gebruik van maken. Via Social media kun je op twee manieren een groot publiek bereiken. Je kunt namelijk gaan voor organisch bereik op social media maar ook betaald bereik.

Organisch bereik creëer je door regelmatig een social media bericht te posten op een social media pagina die je hebt gemaakt voor je website. Daarnaast kun je ook op social media adverteren. Hiervoor betaal je wel geld en moet je net als bij SEA, ervoor zorgen dat je kosten gedekt worden door inkomsten.

 

Affiliate marketing

 

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er veel websites die affiliate marketing inzetten om extra inkomsten binnen te halen op de website. Maar Affiliate marketing werkt ook de andere kant op. Als jij een product of dienst verkoopt, kun je affiliates inzetten om ervoor te zorgen dat affiliates je helpen om beter online zichtbaar te zijn. Je kunt een affiliate vergelijken met de verkoper aan de deur.

 

Email marketing

 

De meeste beginnende online marketeers onderschatten deze online marketing methode. Dit is nog steeds een van de beste manieren om veel extra conversie te genereren met je website.

Ook als je nog maar net begint is het belangrijk dat je direct begint met het verzamelen van email adressen. Hoe meer email adressen je dan verzamelt, hoe groter de kans is dat je verkoopt.

Een ander voordeel van email marketing is dat je het proces helemaal kan automatiseren. Hierdoor hoef je zelf niets te doen aan email marketing, maar zorgt het toch voor extra geld.

De beste manier om email marketing toe te passen is om ervoor te zorgen dat werkt met autoresponders en automatische mail campagnes. Hiervoor heb je een email marketing provider voor nodig.

Zelf maak ik gebruik van Mailchimp omdat je hier voor de eerste e-mailadressen die je gaat managen nog niet hoeft te betalen. Een andere goede emailprovider is Enormail. Alleen is het nadeel dat je bij Enormail wel direct al een bedrag per maand moet betalen.

 

Online marketing leren

 

Wil jij alles leren over online marketing en wil je leren hoe je volgens bewezen systemen werkt? Dan raad ik je aan om een cursus te volgen. In de cursus leer je alles over online marketing van sales funnels opzetten tot geavanceerde email marketing.

Natuurlijk is het ook mogelijk om alles te leren via de zoekmachines en via YouTube. Maar door het via een cursus te doen bespaar je jezelf heel veel moeite en tijd. Deze cursus werkt namelijk volgens een stappenplan die je zo kan volgen en alleen nog maar hoeft na te doen.

Het voordeel hiervan is dat je zelf niet alles hoeft uit te zoeken en dan te testen of het werkt. De methode die wordt toegepast in de cursus werkt en wordt gebruikt door veel grote bedrijven.

Ben jij benieuwd wat je precies allemaal leert in deze cursus? Neem dan eens een kijkje op de onderstaande pagina voor meer informatie.

 

mastermarketeer

 

Share This
Verified by MonsterInsights