Marketing via Instagram? Instagram is in de jaren behoorlijk populair geworden. Daarmee is ook marketing via Instagram steeds meer gebruikt door bedrijven en marketeers. Zo had Instagram in 2020 maar liefst 1 miljard gebruikers.  In dit blogbericht wil ik het daarom met je hebben over hoe jij marketing kunt doen via Instagram zodat het jou meer klanten of winsten oplevert.  Het is nog steeds niet te laat om aan de slag te gaan met marketing via Instagram. Wil jij weten hoe marketing via Instagram werkt? Lees dan dit blogbericht.

 

Online marketing via Instagram

Er zijn veel verschillende manieren om gebruik te maken van Instagram voor je marketing. Zodra je marketing gaat toepassen via Instagram, werk je daarmee natuurlijk aan het vergroten van je naamsbekendheid. Daarnaast blijf je met Instagram natuurlijk ook actief voor je fans of klanten. Het is daarom nog steeds de moeite waard om met Instagram aan de slag te gaan. Er zijn verschillende manieren om Marketing via Instagram toe te passen.

Instagram Profiel maken

Voordat je aan de slag kunt gaan met Marketing via Instagram, heb je natuurlijk eerst een Instagram account nodig. Niet zomaar een Instagram profiel, maar een goed doordacht Instagram profiel. Bij je Profiel moet het namelijk direct duidelijk zijn dat het om jouw bedrijf gaat. Daarom is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je werkt met een soort van huisstijl. Deze stijl kun je dan bij alle social media en daarnaast ook op je website laten terugkomen.

Volgers krijgen

Zonder Instagram volgers is het natuurlijk niet heel makkelijk om aan de slag te gaan met marketing via je Instagram profiel. Daarom is het vooral belangrijk om na het maken van je Instagram profiel zo snel aan de slag te gaan met het krijgen van volgers. De beste manier om snel meer volgers te krijgen is door actief te zijn op Instagram. Met actief zijn op Instagram, is het vooral belangrijk om met regelmaat nieuwe content te posten. Probeer minimaal 1 keer per dag een mooie foto of video te plaatsen dat te maken heeft met je bedrijf, zodat je een groeiende volgers stroom bouwt.

 

marketing via instagram

De juiste Hashtags gebruiken

Een van de grootste redenen waarom het ene Instagram profiel veel meer volgers aantrekt dan andere Instagram profielen, heeft mede te maken met de Hashtags die worden gebruikt. Het is heel lastig om te bepalen wat de goede hashtags zijn voor jouw branche. Daarom is het interessant om eens te kijken naar je concurrenten die als langer in de markt zitten en veel volgers hebben. Zo kun je makkelijk zien welke hashtags zij gebruiken. Je hoeft het wiel lang niet altijd opnieuw uit te vinden.

Giveaway actie

Als je snel meer met je volgers wilt gaan verbinden, is het een leuk idee om eens in de maand of 2 maanden een Weggeef actie te doen. Hiermee krijg je namelijk veel reactie van je volgers en is de kans groot dat deze volgers ook nieuwe volgers zullen aantrekken.

Influencer Marketing

Een manier van marketing dat steeds meer populair wordt is influencer marketing. Dit betekent simpelweg dat jij als bedrijf gebruik maakt een andere Instagram gebruiker die veel volgers heeft. Je kunt dan bijvoorbeeld een advertentie campagne maken samen met de influencer, waarin hij of zij jou product of bedrijfsnaam noemt in een van de posts die de influencer gaat maken.

Adverteren bij Instagram

Net als bij Facebook is het ook mogelijk om te adverteren bij Instagram. Ook met Adverteren bij Instagram is het heel gemakkelijk om specifieke doelgroepen te selecteren. Ook is het in vergelijking tot andere manieren van adverteren, helemaal niet zo duur om de juiste doelgroep te bereiken met Instagram.

3 Instagram marketing tips

Nu je weet wat je kunt doen om Instagram in te zetten voor je bedrijf, wil ik je graag nog een aantal praktische tips meegeven die je kunt toepassen als je ermee gaat beginnen. Adverteren via Instagram is niet heel moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het allemaal werkt.

1.      Blijf altijd werken aan het krijgen van meer volgers

Een van de hoofdzaken die je zou moeten blijven toepassen als je met Instagram aan de slag gaat is structureel blijven zorgen voor meer volgers. Dit is een van de hoofdtaken. Zonder het aantrekken van nieuwe volgers ga je niet meer mensen bereiken en dus ook niet bekender worden.

2.      Met regelmaat nieuwe content plaatsen

Ook het plaatsen van nieuwe content is ontzettend belangrijk. Het beste is om op je Instagram profiel minimaal één keer per dag een nieuwe update te plaatsen. Dit kan een Instagram post zijn, maar ook eventueel een story.

3.      Blijvend zoeken naar goede hashtags

Het gebruik van Hashtags is ontzettend belangrijk bij Instagram. Blijf daarom voortdurend bezig met het zoeken naar goede hashtags die ook je ideale volgers gebruiken. Hoe  beter de Hashtags aansluiten hoe sneller je Insta profiel groeit.

 

Master Marketeer

Master Marketeer

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf structureel blijft groeien is Marketing een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf. Het is daarom goed om je niet alleen te beperken tot Instagram, maar over het algemeen leert hoe jij je bedrijf zichtbaar maakt op het internet. Met Master Marketeer leer je stap voor stap hoe jij je bedrijf online zichtbaar krijgt. Je leert hoe je een goede marketingstrategie maakt voor je bedrijf, maar ook hoe jij ervoor zorgt dat jij online bezoekers van je website en social media kanalen om kunt zetten in trouwe klanten. Zo maak jij van je online marketing een ware verkoopmachine.

Wil je meer weten over hoe je dat doet en wil je ook graag meer klanten, omzet en winst? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar Master Marketeer te kijken.

De Cursus helpt je om een betere online marketeer te worden. Al meer dan 1000 mensen hebben de training gevolgd en daarmee goede resultaten behaald.

 

 

Klik hier om naar de Cursus Master Marketeer te gaan voor meer informatie

 

 

 

Share This