Online promotenOnline promoten? Wanneer jij een eigen bedrijf hebt, dan wil je dat jouw bedrijf naamsbekendheid gaat krijgen. Dit wil je, omdat je jouw producten of diensten wil gaan verkopen aan zoveel mogelijk mensen. Omdat we anno 2018 in een tijdperk leven waarbij internet niet meer weg te denken is. Kan je met het behulp van internet je naamsbekendheid enorm kunnen laten groeien.

 

In deze blog gaan we je verschillende mogelijkheden aanbieden. Waardoor jij jouw bedrijf kan promoten aan zoveel mogelijk mensen. Wat dan ook weer meer inkomsten gaat genereren voor je bedrijf. Jouw bedrijf online promoten via verschillende mediums kan heel effectief voor je zijn.

 

Je bedrijf via Facebook promoten

Je kan op Facebook een bedrijfspagina aanmaken. Die ervoor zorgt dat je bedrijf ook via Facebook, uiteindelijk gemakkelijk te vinden is. Hiervoor moet je zelf nog wel werkzaamheden verrichten. Maar het is een gegarandeerd succes voor je bedrijf om veel meer verkeer (bezoekers) te krijgen voor je bedrijf.

Misschien heb je al een bedrijfspagina op Facebook, maar krijg je er maar weinig verkeer naartoe. Zeker in het begin is het niet makkelijk om verkeer naar je bedrijfspagina te loodsen via een bedrijfspagina op Facebook. Ik ga je enkele handige basic tips geven. Waardoor het voor jou inzichtelijker wordt om toch meer klanten te werven via Facebook.

Wanneer je nog geen bedrijfspagina hebt op Facebook. Dan zou ik daar zo snel mogelijk gebruik van gaan maken als ik jou was. Je kan via Facebook namelijk ontzettend veel verkeer naar je eigen website loodsen. En er op die manier ook weer meer klandizie mee genereren.

 

Je bedrijf online promoten met deze 4 tips

 

1 Plaats een zogenaamde likebox op je website. Als je WordPress gebruikt, is dit zelf goed aan te maken. Wanneer jij je website laat beheren door iemand anders. Vraag dan je hosting provider of hij een likebox op je website wil plaatsen.

Als je nog nooit gehoord hebt van een likebox. En je hebt al een bedrijfspagina, dan zou ik er eens snel over gaan lezen.

2 Verstuur een e-mail aan alle mensen die je op je lijst tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld “wist je dat ik op mijn Facebookpagina wekelijks Facebooktips met je deel?” Je kan in de mail dan ook aangeven dat mensen niet vergeten op “vind ik leuk” te klikken.

3 Schrijf een artikel op je blog waarin jij refereert aan je Facebookpagina. Je beslist zelf wat je schrijft in deze blog. Maar je wil gewoon refereren aan je Facebookpagina en dat hou je in je hoofd.

4 Zet een link van je Facebookpagina op je andere social media profielen. Ook bij je privé account op Facebook kan je refereren aan je bedrijfspagina op Facebook.

Dit zijn slecht enkele tips die betrekking hebben op Facebook. Maar er zijn nog veel meer tips te vinden op het internet waarbij Facebook je uitgangspunt is.

Gebruik maken van Marktplaats

Ook kun je via Marktplaats handig gebruik maken om je website te promoten. Je denkt er niet meteen aan, maar Marktplaats trekt dagelijks ontzettend veel bezoekers. Je kan daarom handig gebruik maken van dit medium om je handelswaar aan te bieden. Maar ook om meer bekendheid te genereren voor je eigen website.

1 Plaats een advertentie van je handelswaar op Marktplaats. In de beschrijving kun je vervolgens refereren aan je website.

2 Je kan handig gebruik van een “slimme” foto omdat je tussen je productfoto`s ook een foto van je websitelogo kan plaatsen.

3 Het maken van een topadvertentie op Marktplaats, kan ervoor zorgen dat wanneer mensen op zoek zijn naar een speciaal product, ze bij jou advertentie terecht komen. Je hebt hierbij slim gebruik gemaakt van het promoten van je eigen website.

 

Ook dit zijn slechts enkele basic tips waardoor jij handig gebruik kan maken van Marktplaats als bedrijf zijnde. Je kan via Google heel veel handige tips verkrijgen die speciaal op het Marktplaats medium gericht zijn.

 

Online promoten

 

Youtube

 

Wist je dat Youtube dagelijks bijna 1 miljoen bezoekers trekt? Van het verkeer op Youtube hoef jij er slechts een paar per dag op je website te krijgen. Om meer bekendheid te genereren. Je moet het verkeer van Youtube door zien te linken naar je eigen website. En dit is heel goed mogelijk via Youtube.

 

Productvideo`s maken en uploaden.

 

Wanneer je zelf op zoek bent naar een gericht product. Helpt een geschreven review je dan beter om je keuze te maken. Of ga jij ook op zoek naar video reviews? Ik persoonlijk geef dan de voorkeur aan een video review, omdat je dan direct het product goed kunt bekijken. Vaak hebben ze het product ook al getest en weet je precies wat je koopt.

Als je van plan bent om van deze goede tip gebruik te gaan maken:

 

Dan moet je wel in je achterhoofd houden dat je video`s van een hele goede kwaliteit moet gaan maken. Wanneer de kwaliteit beneden de maatstaven van 2018 blijft, zullen helaas weinig mensen je video`s gaan bekijken. Zet het dus professioneel op.

Zoek maar eens verschillende productenreviews op Youtube op, op deze manier kan je heel gemakkelijk ideeën opdoen voor jezelf.

 

Tot slot

 

Dit zijn slechts enkele voorbeeld om je bedrijf online te promoten. Ik heb je hier slechts enkele basic voorbeelden genoemd. Elk medium dat ik net besproken heb, heeft veel meer mogelijkheden om je bedrijf online te promoten. Wanneer je serieus je bedrijf online  wil gaan promoten, dan zijn er verschillende cursussen die je hierbij kunnen helpen.

Het handige hiervan is, is dat het online cursussen zijn. Waarbij je de cursus vanuit je lui stoel, op je gemak kan gaan bekijken.

 

Wanneer je er geen tijd voor hebt, zijn er ook bedrijven die het voor je uit handen kunnen nemen. Bedenk je dan wel dat er een prijskaartje aan komt te hangen. Maar wanneer jij overtuigd bent geraakt van het feit dat dit de manier is. Dan is het uiteindelijk snel terug verdiend.

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights