Online sales funnel maken voor je website?

Ben jij de trotse eigenaar van een website of een webshop? Dan ben je ongetwijfeld ambitieus om onderste uit de kan te halen. Door het onderste uit de kan te halen, kan je bijvoorbeeld (veel) meer geld gaan verdienen. Dat klinkt ongetwijfeld voor een ieder als muziek in de oren. Het is echter een feit dat het niet makkelijk is om veel geld met een website te verdienen. Hier moet je veel energie insteken én je moet goed weten waar je mee bezig bent.

In de afgelopen jaren hebben marketeers en website eigenaren dan ook veel aandacht besteed aan een sales funnel. Door een sales funnel te maken, is het mogelijk om een website/webshop verder te laten groeien. Heb jij enig idee wat een sales funnel is? En weet jij hoe je een online sales funnel voor je website moet maken? Op onder meer die twee vragen geven wij in dit artikel een uitgebreid antwoord. We kijken allereerst naar datgene wat een sales funnel nou exact is. Vervolgens benoemen we enkele mogelijkheden om een online sales funnel voor je website te maken. Tot slot geven we ook nog enkele voordelen van het maken van een sales funnel.

 

Wat is een sales funnel?

Heb je wel eens van de term ‘sales funnel’ gehoord? Als we dit naar het Nederland vertalen, komt de term ‘trechter’ naar voren. Een sales funnel slaat dan ook op een marketing model met de vorm van een trechter. In dit marketing model komen de stappen van het verkoopproces aan bod. Voor eigenaren van websites is dit een belangrijk aspect. Een funnel geeft namelijk de route aan die een website bezoeker doorloopt vanaf de eerste kennismaking tot aan het moment dat de bezoeker ook daadwerkelijk tot een koop overgaat.

Een funnel wordt wel eens vergeleken met de customer journey, maar dat is niet helemaal juist. Een sales funnel wordt namelijk het verkoopproces bekeken vanuit de onderneming/website gekeken. Bij de customer journey wordt het verkoopproces óók bekeken, maar dan vanuit het oogpunt van de klant.

Als we naar het trechtermodel kijken, zien we dat deze van breed naar smal loopt. De bovenkant is breed; dit staat dan ook voor het aantal bezoekers op jouw website. Tijdens het bezoek aan je website belopen die bezoekers een bepaald pad. Gedurende dit pad haken website bezoekers ongetwijfeld af. Dat verklaart dan ook het trechter model; gedurende het pad blijven er minder website bezoekers over. De website bezoekers die onder aan de trechter nog aanwezig is, heb je om weten te zetten tot klanten. Het is uiteraard de wens dat je zoveel mogelijk website bezoekers om kunt toveren tot klanten. Dat geeft dan ook de essentie van dit model aan.

Met een sales funnel is het mogelijk om het gedrag van je website bezoekers te analyseren. Je kunt precies zien op welk moment zij ‘afvallen’ en van je website af gaan. Door hier vervolgens op in te spelen, kan je er voor zorgen dat de onderkant van de trechter breder gaat worden. Met andere woorden: dat je meer klanten gaat krijgen. Het doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk website bezoekers ook daadwerkelijk tot klanten om te toveren. Een online sale funnel kan je daar zeker mee helpen.

Waarom een online sales funnel maken voor je website?

Waarom is het dan zo belangrijk om een online sales funnel te maken? Wel, daar zijn meerdere redenen voor. Een van de redenen is dat je op deze manier klanten begeleiding kunt geven. Je weet tenslotte in welk stadium van het verkoopproces zij zich bevinden. Hierdoor ben je ook in staat om hen het gewenste antwoord op het juiste moment te geven. Je beantwoordt in feite de vragen van de bezoekers, terwijl zij deze vragen nog helemaal niet gesteld hebben.

Daarnaast is een sales funnel ook een schaalbaar model. Dit betekent dat je het trechter model voor al je bezoekers kunt gebruiken. Het is een geautomatiseerd systeem die je vervolgens ook nog kan personaliseren. Je kunt met behulp van een online sales funnel namelijk ook gepersonaliseerde marketing gaan voeren. Met behulp van de online sales funnel is het bijvoorbeeld mogelijk om de e-mailmarketing te perfectioneren.

Hoe kan je een online sales funnel maken?

Wil jij ook graag een online sales funnel gaan maken? Wil jij meer bezoekers op je website om gaan toveren tot nieuwe klanten? Dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Builderall. Dit is een handige online tool waarmee het mogelijk is om een online sales funnel te maken. Bovendien heb je binnen Builderall ook de beschikking over allerlei andere marketing tools. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je e-mailmarketing afstemmen op de online sales funnel. Uiteindelijk moet je een fraai geheel gaan creëren, waarbij de online sales funnel in directe connectie met bijvoorbeeld je marketing staat.

Daarnaast kan je op je website ook gebruik maken van handige tools. Denk hierbij aan Google Analytics, denk aan een contactformulier en denk aan handige landingspagina’s op je website. Wel is het belangrijk om te beseffen dat het maken van een online sales funnel enige tijd in beslag gaat nemen. Je moet tenslotte alle aspecten op elkaar af gaan stemmen. Dit alles met één groot doel: het omtoveren van website bezoekers naar nieuwe klanten.

Master marketeer

Wil je meer informatie over het verkrijgen van leads? Of wil je simpelweg dagelijks vele leads krijgen? In dat geval kan het raadzaam zijn om je eens in te lezen over Master Marketeer. Op mastermarketeer.nl kan je een hoop lezen over deze nieuwe vorm van leadgeneratie. Je bent hierdoor in staat om op een voorspelbare manier een constante stroom van leads te gaan generen. Door vervolgens je online sales funnel te gebruiken, kan je deze leads om toveren tot nieuwe klanten.

Door je aan te melden bij het Master Marketeer Platform kan je een hoop leren over het genereren van leads. Hier zijn meerdere manieren voor; al deze manieren worden op het Master Marketeer Platform uitgebreid besproken en toegelicht. Veel succes met het maken van je online sales funnel én de groei van je website/onderneming!

Share This
Verified by MonsterInsights