Rijk worden met affiliate marketing – Veel mensen hebben tegenwoordig de wens een passief inkomen te creëren. Dit zorgt niet alleen voor financiële onafhankelijkheid, maar eveneens voor meer vrijheid in het algemeen.

Affiliate marketing is vandaag de dag een zeer populair verdienmodel. En dat niet alleen; de marketingvorm is voor vrijwel iedereen toegankelijk. In theorie kun je hier vandaag nog mee starten. Je hebt tenslotte niet veel nodig om te beginnen met affiliate marketing. En grote investeringen doen? In tegenstelling tot andere ondernemingen, hoef je geen grote geldbedragen vrij te maken.

Toch heersen er alom veel vraagtekens. De meest gestelde vraag is de volgende: kan ik rijk worden met affiliate marketing? In dit artikel krijg jij deze vraag beantwoord. Bovendien lichten we affiliate marketing helemaal door, zodat jij straks volledig op de hoogte bent.

Zou affiliate marketing nou wel of niet iets zijn waar jij je aan wil wagen? Na het lezen van dit artikel, kun jij deze vraag beantwoorden.

Fabel of niet: kan ook ik rijk worden met affiliate marketing?

We vallen direct met de deur in huis; ja, dat kan. Dit grote vraagteken rondom affiliate marketing kunnen wij bij dezen voor jou wegnemen.

Wie het internet doorzoekt naar anderen die affiliate marketing geprobeerd hebben, zal waarschijnlijk al snel op enkele van de vele succesverhalen stuiten. Hoewel rijk worden met affiliate marketing afgedaan wordt als ‘indianenverhaal’, bewijzen deze affiliates overduidelijk het tegendeel.

Het bekendste voorbeeld binnen Nederland is Jacko Meijaard. De afgelopen 10 jaar heeft hij affiliate marketing in Nederland een naam gegeven. En dat niet alleen – hij heeft laten zien dan € 10.000,- per maand verdienen geen fabeltje is.

Beginnen met affiliate marketing betekent daarentegen niet dat deze garantie vastligt. Rijk worden met affiliate marketing is slechts voor een select groepje affiliates weggelegd. Daarentegen willen wij niet beweren dat het onmogelijk is.

Wat heb ik nodig voor rijk worden met affiliate marketing?

Affiliate marketing kent weinig benodigdheden. Grote bedrijfspanden of magazijnen vol producten zijn uitgesloten. Rijk worden met affiliate marketing vraagt om de volgende, essentiële benodigdheden:

  • Laptop of computer
  • Smartphone
  • Snelle internetverbinding
  • Socialmedia-platform; denk aan bijvoorbeeld Instagram, Facebook of TikTok
  • Eigen website

Verder beslis jij zelf over de randzaken. Denk aan een werkbestemming en tijd. Bovendien kun je ervoor kiezen om tekstschrijvers in te huren, die aan de slag gaan met productteksten schrijven. Dit zorgt er wel voor dat de kosten snel oplopen. Mocht je deze laag willen houden, dan raden wij aan om tijdens de beginfase zelf aan de slag te gaan. Na een bepaalde periode kun je enkele zaken altijd nog uit handen geven – mocht je dat willen, natuurlijk.

Rijk worden met affiliate marketing

Waar moet ik op letten als ik ga beginnen met affiliate marketing?

De lat van affiliate marketing ligt niet hoog. Zoals we in de introductie van dit artikel al vertelden, kun je vandaag nog met affiliate marketing beginnen. Zijn er dan helemaal geen beren op de weg? Nee, dat hoeft niet zo te zijn.

Wel zijn er enkele aandachtspunten die je in acht dient te nemen wanneer je je aan affiliate marketing waagt. Hoe deze punten er precies uitzien? Deze hebben wij voor jou samengevat. Lees hieronder verder:

Je moet weten waar je mee bezig bent

Ben jij op de hoogte van affiliate marketingstrategieën? Zo niet, dan kan dit dus een obstakel zijn. Rijk worden met affiliate marketing wordt jou onmogelijk gemaakt op deze manier.

Door op de hoogte te zijn van de gang van zaken, ga je je als een vis in het water voelen. Je weet precies wat je moet doen en wat je hiervoor nodig hebt. Dit betekent dat je je kunt meten aan mogelijke concurrentie en daadwerkelijk een goede kans maakt om een groot aantal commissies binnen te slepen.

Op het web kun je genoeg informatie vinden over affiliate marketing. Wil je het professioneler aanpakken? Dan raden wij een affiliate marketingopleiding aan. Hoe dat precies zit, daar komen wij later bij je op terug.

Je bent niet direct rijk of succesvol met affiliate marketing

Rijk worden met affiliate marketing kan, maar niet binnen de kortste keren. Eerder in dit artikel hebben we eveneens aangegeven dat dit slechts voor een kleine groep affiliates weggelegd is.

Waren zij vanaf het eerste moment succesvol? Nee. Absoluut niet. Dit heeft enkele maanden tot jaren in beslag genomen. Wees bij de start van affiliate marketing al realistisch. Houd er rekening mee dat hier een flinke tijd overheen gaat, voordat je enigszins winst genereert. Die eerste maanden staan voornamelijk in het teken van weinig commissies en genoeg doorzettingsvermogen.

Je krijgt betaald naar prestatie

Werken middels vaste uren of salaris? Dat is niet het geval. Werken zonder enige verplichten biedt jou de vrijheid waar je naar zoekt. Het zou echter een keerzijde kunnen hebben. En deze kant van affiliate marketing willen wij belichten.

Een nadeel zou kunnen zijn, dat er maanden bij zitten waarin je nauwelijks of helemaal niets verdient. Gezien vaste lasten en verplichtingen, is dit iets om rekening mee te houden.

Onderdruk de neiging om op te geven

Nog steeds haken veel beginnende affiliates af na de eerste maanden affiliate marketing. Waarom? Omdat zij geen resultaat zien.

Commissies laten op zich wachten, samenwerkingen blijven uit of er is nauwelijks online traffic. De handdoek in de ring gooien lijkt in dit geval voor de meesten de enige optie. Zit jij op dit moment op een splitsing? Dan is het alsnog niet de tijd om op te geven! Zet je beste beentje voor en houd jouw gestelde doel voor ogen: een succesvol affiliate worden.

Rijk worden met affiliate marketing

Conclusie

Affiliate marketing heeft de afgelopen jaren meer bekendheid gekregen. Steeds meer mensen besloten in te stappen en de weg naar succes te bewandelen. Er zijn genoeg voorbeelden van affiliates die maandelijks duizenden euro’s omzet genereren. Is het überhaupt mogelijk om rijk te worden met affiliate marketing? Op het eerste gezicht lijkt dit onrealistisch te zijn.

In dit artikel hebben wij deze vraag voor jou beantwoord. In theorie zou dit inderdaad kunnen. Wel wordt er wat gevraagd van jou. Zo is het belangrijk om niet op te geven, en om precies te weten waar je mee bezig bent.

Wil jij beginnen met affiliate marketing, maar weet je niet waar te beginnen? Meld je dan vooral aan voor de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

De cursus staat volledig in het teken van strategieën, verdienmodellen en van succesverhalen. Onder andere van Jacko zelf. Een betere start met affiliate marketing kun je simpelweg niet maken. Wil jij rijk en succesvol worden? Meld je vandaag nog aan en zet de eerste stappen.

Share This
Verified by MonsterInsights