Wil je een website maken? In theorie zou je dit prima zelf kunnen doen. Je kunt verschillende software inzetten om deze klus te klaren. Je kunt een website maken voor je onderneming, maar ook omdat je je creatieve skills onder de aandacht wil brengen. Nu is een snelle website wel een vereiste.
Ga je een website maken of beheren? De websitesnelheid kan je persoonlijke site maken of breken. Zo kan het veel frustratie veroorzaken. Waarom is een goedwerkende website zo belangrijk? En wat gebeurt er als deze niet snel genoeg is? Dat gaan we in dit artikel uitgebreid met je bespreken.
Waarom is een snelle website belangrijk?
Ben je regelmatig op het internet te vinden? Er zijn verschillende zaken die je online kunt regelen. Zo kun je op zoek zijn naar een antwoord of naar een bepaald product. Het internet bezit miljoenen websites, dus er zit vast iets voor je tussen. Nu is de websitesnelheid een bepalende factor.
Je bent vast weleens op een website terechtgekomen die traag reageerde. Weet je nog wat je toen hebt gedaan? Heb je geduldig gewacht, of heb je de site weg geklikt? Waarschijnlijk heb je voor dat laatste gekozen. En dat is niet vreemd. Je wilt immers een antwoord en niet je tijd verdoen met wachten of frustreren. Een goedwerkende website creëren is om de volgende redenen van belang:
Frustraties van bezoekers
Je bezoekers komen op de eerste plaats. Van deze websitebezoekers moet je het namelijk hebben. Zij kunnen je bezoekersaantallen opkrikken en je omzet vergroten. Zijn zij niet tevreden? Dan dalen deze cijfers in sneltreinvaart. Websitebezoekers zijn namelijk steeds kritischer en ongeduldiger geworden. Hierdoor is er weinig begrip voor een langzame website.
Wanneer je géén goedwerkende website beheert en de laadsnelheid blijft traag, raken je bezoekers gefrustreerd. De bezoekers verlaten je website binnen enkele seconden. Hierdoor dalen niet alleen je bezoekersaantallen, maar ook je omzet. En als ondernemer kun je dat niet gebruiken. Bovendien kunnen deze ervaringen zelfs negatieve recensies voortbrengen.
Negatieve effecten voor de SEO
SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands, betekent dit zoekmachineoptimalisatie. Door de juiste strategieën toe te passen, denk aan het gebruik van keywords en ankerteksten, plaatst Google je website bovenin de rankings. Google is gek op SEO. Dit is een korte en beknopte uitleg van SEO, maar dit is wel hoe het werkt.
Hoe hoger je website in de ranking staat, hoe meer bekendheid je genereert. Inderdaad, je bezoekersaantallen groeien en je onderneming wordt op deze manier bekender. Vervolgens groeit je omzet mee. Maar heb je geen goede website? Dan vallen al deze strategieën in het water.
Google is namelijk een slimme zoekmachine. Zodra Google in de gaten heeft dat de website niet toegankelijk is voor haar bezoekers, kan dit bestraft worden met een lagere ranking. Dit is een vrij recente maatregel die sinds kort wordt toegepast. Maar als je geen snelle site hebt, kun je dit al opgemerkt hebben.
Advies voor een snelle website
Via Google Analytics kun je alle resultaten van je website bijhouden. Niet alleen de bezoekersaantallen, maar ook de doelgroep en de minuten dat je website wordt bezocht. Je kunt zelfs zien op welke apparaten je website wordt geopend.
Is je website niet snel genoeg? Via Google Analytics ga je je bezoekersaantallen zien dalen. Nu is het tijd voor actie. Het is zaak om je website te versnellen. Je kunt in de eerste plaats advies vragen. Bijvoorbeeld aan een websitebouwer of aan een SEO-specialist. Omdat de laadsnelheid van websites onderdeel is van SEO, is de kans aannemelijk dat deze specialisten hier veel over weten.
Je moet er wel rekening mee houden dat hier prijskaartjes aan hangen. Nu kun je dit zien als investering, maar dat is persoonlijk. Nu kun je je website ook zelf toegankelijk maken. Als je wil weten hoe, raden we je aan om verder te lezen.
Hoe kan ik mijn website sneller maken?
We weten nu waarom een goedwerkende website van belang is. Natuurlijk is SEO een belangrijke factor, maar je bezoekers zijn even zo belangrijk. Nu kun je advies vragen aan een specialist of een websitebouwer, maar wie zegt dat je je website niet zelf sneller kunt maken? Daarom hebben we de volgende tips voor je uitgestippeld:
1. Grootte van de afbeeldingen
Staat je website vol met afbeeldingen? Dat juichen we alleen maar toe. Afbeeldingen ondersteunen je verhaal en kunnen bezoekers meer informatie geven. Nu kan er ook een keerzijde aan zitten.
Hoe groter de bestanden zijn, hoe meer data deze in beslag nemen. Hierdoor word je website trager. Afbeeldingen toevoegen is prima, maar voeg deze in een kleiner formaat toe, zodat deze niet al te veel ruimte in beslag nemen.
2. Kies een goede hosting
De webhosting creëert ruimt op het internet voor jouw website. Je website is bereikbaar en wordt beveiligd. Nu kan de hosting voor problemen zorgen, waardoor de laadsnelheid wordt beïnvloed. Kijk daarom uit naar een kwalitatief goed hostingsabonnement, om dit te voorkomen.
3. Blijf kritisch
Je website is een grote verzamelplek van allerlei informatie. Het is echter wel belangrijk om kritisch te blijven. Hoe meer bestanden er op je website staan, hoe langzamer deze wordt. Wil je je website versnellen?
Hou eens in de zoveel tijd een grote opruimronde. Welke content is nog van belang en welke niet? Kijk niet alleen naar afbeeldingen, maar ook naar je geschreven content. Zo kun je ruimte creëren en je website beter maken.
Conclusie
Heb je een website in eigen beheer? Je kunt je eigen bedrijf starten, maar je kunt deze ook gebruiken als creatieve uiting. Omzet creëren is immers niet noodzakelijk. Nu is het wel belangrijk om rekening te houden met de laadsnelheid van de site.
In dit artikel hebben we besproken hoe je een snelle website kunt maken. Ook weten we waarom dit zo belangrijk is. Wil je snel een website laten maken? Builderall is de beste software om te gebruiken. Bij Builderall kun je je website zelf maken en vervolgens voor een lage prijs laten beheren. Meld je vandaag nog aan en begin direct!