social media marketing

afbeelding van social media icons

Social media voor je blog

Ben je de trotse eigenaar van een blog? Heb je door de jaren heen al een aardige fan base op weten te bouwen?

Oftewel: lezen behoorlijk veel mensen jouw blog al? Het maakt niet zoveel uit of het antwoord hier ja of nee op is.

Nee, in dit artikel richten we ons namelijk op de combinatie van social media en je eigen blog. Het maakt niet uit of je al veel lezers hebt of niet; social media biedt hoe dan ook ontzettend veel mogelijkheden.

Als je in jouw direct omgeving kijkt; hoeveel mensen ken jij die geen social media account hebben? Het maakt daarbij niet uit of dit een Twitter account, een Instagram account of een LinkedIn account betreft.

Iedereen gebruikt social media

De kans is ontzettend groot dat je weinig tot geen mensen kent die geen social media account(s) hebben. Ontzettend veel mensen zijn in de afgelopen jaren namelijk gezwicht voor de opkomst van de social media kanalen.

Deze social media kanalen bieden namelijk ontzettend veel voordelen. Niet alleen om jezelf te vermaken, maar ook op het zakelijk gebied heb je ontzettend veel mogelijkheden.

Het is dan ook niet zonder reden dat bijvoorbeeld Instagram zakelijk in de afgelopen jaren gigantisch gegroeid is. Steeds meer bedrijven proberen via Instagram om reclame te maken. De opkomst van de influencers is daar dan ook een duidelijk bewijs van. Deze opkomst kunnen we voor 99% toeschrijven aan de social media kanalen.

Als jij op frequente basis een blog schrijft, is het uiteraard leuk als deze veelvuldig gelezen wordt. Je schrijft dit blog omdat je het leuk vind, omdat je andere wilt informeren of omdat je mensen op de hoogte wilt houden van je bezigheden. Maar, hoe kan je er voor zorgen dat veel mensen jouw blog gaan lezen? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Het is hoe dan ook interessant om gebruik te gaan maken van social media. In dit artikel vertellen we jou graag meer over de social media voor je blog.

 

social media marketing

Het inzetten van social media

Zoals we reeds hierboven zeiden, is het voor veel mensen een dagelijkse bezigheid om met social media bezig te zijn. Dat hebben de bedrijven dan ook ingezien. Het is tegenwoordig voor (grote) bedrijven gebruikelijk om reclame te maken op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Sterker nog; sommige bedrijven geven aan dat zij zich voornamelijk op deze social media kanalen richten met hun marketing/advertenties. Hoe dan ook: de potentie van social media is immens.

Voor jouw blog kan het dan ook erg lonend zijn om social media in te zetten. Maar, waar moet je dan rekening mee houden? En wat zijn de voordelen van social media voor je blog? Op onder meer die vragen geven we hieronder antwoord.

Voordat we daar op overgaan, willen we je graag nog één tip geven. Je moet namelijk veel doorzettingsvermogen en geduld hiervoor opbrengen. Het opbouwen van een social media account is geen gemakkelijke klus. Met behulp van advertentiemogelijkheden kan je gelukkig alsnog het juiste publiek aanspreken voor je blog.

De voordelen van social media

Heb je wel eens nagedacht over de voordelen van social media? We hebben het hierbij uiteraard alleen over de voordelen die voor jouw blog gelden. Wat kunnen zoal de voordelen van social media voor jouw blog zijn? Allereerst is het mogelijk om via social media de juiste doelgroep te benaderen. Met bijvoorbeeld Facebook Ads is het ontzettend goed te doen om de juiste doelgroep te selecteren en daarop je boodschap te positioneren.

Daarnaast is het ook mogelijk om via social media interactie te creëren. Als jij (trouwe) volgers van je blog kunt spreken, vind je dat ongetwijfeld leuk. Door op social media interactie te creëren, kan je een bepaalde band met je volgers opbouwen. Daarnaast kan je op die manier ook aan de naamsbekendheid van je blog werken en kan je nog meer volgers aan trekken. In feite komt hierbij het sneeuwbaleffect om de hoek kijken. Des te meer volgers je op social media krijgt, des te meer volgers je er bij gaat krijgen. Hierbij komt het gezegde ‘als een schaap over de dam is…’ ook om de hoek kijken. Als jij op Instagram twee vergelijkbare accounts ziet, is de kans groter dat je kiest voor het accounts met de meeste volgers. Dat is een simpele psychologische gedachtegang van het menselijk brein. Maar, het is wél een gedachtegang waar je absoluut van kunt profiteren.

Ook kan je met behulp van social media waardevolle content delen. Dat wordt ook door de zoekmachines gezien, waardoor je ook aan je ranking binnen Google kunt gaan werken. In feite is dit een combinatie van twee werelden. Enerzijds wil je via de social media kanalen je publiek aanspreken, terwijl het ook een mogelijkheid is om Google blij te maken. Uiteindelijk maak je jezelf daar weer blij mee. Als jouw blog hoger in Google komt te staan, is de kans 99% dat je ook meer bezoekers gaat trekken.

Conclusie

Kortom: social media biedt ongelooflijk veel voordelen en mogelijkheden voor je blog. Het is daarbij wel van belang om veel doorzettingsvermogen en geduld op te brengen. Dat komt onder andere door de immense concurrentie op het gebied van blogs en andere internet websites. Elke (digitale) ondernemer wil op het internet opvallen. Het gevolg hiervan is dat er een heftige concurrentiestrijd op het internet gaande is. Een concurrentiestrijd die jij kunt winnen; puur door waardevolle content te leveren én je via de social media kanalen te profileren.

Ben jij de trotse eigenaar van een blog? Wil jij meer interactie met je volgers en wil je meer volgers aantrekken? Dan is het absoluut lonend om met social media aan de slag te gaan. Zorg wel dat je een goed marketingplan hiervoor schrijft. Als je dit marketingplan uitgebreid opzet, houd je rekening met de verschillende social media kanalen. Het is bijvoorbeeld op Twitter heel anders om mensen aan te spreken dan via Instagram. Houd hier goed rekening mee, maak een goed plan en profiteer nadien van je inzet. Veel succes!

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights