Ben je een rasechte ondernemer? Of heb je plannen in deze richting? Misschien maak je je zorgen over de naamsbekendheid van je bedrijf of website. Gezien de opkomst van social media, zou het ontzettend jammer zijn als je hier geen gebruik van maakt. Hierdoor creëer je immers een grotere klantenkring. Zo kunnen social shares wel degelijk het verschil maken.

Weet je niet wat social shares zijn? En wil je hier meer over weten? Dan zit je bij dit artikel aan het juiste adres. We lichten uitgebreid uit wat het belang van social shares is. Wil je niet langer stilzitten? Dan raden we je aan om snel verder te lezen.

Wat zijn social shares?

Weet je niet wat social shares zijn? Grote kans van niet. Je bent tenslotte niet zomaar bij dit artikel terecht gekomen. Natuurlijk beginnen we eerst bij het begin. Want, wat zijn social shares precies?

Dit kunnen we vrij simpel en kort aan je uitleggen. Social shares zijn het aantal gedeelde berichten op social media. In dit geval kun je denken aan Instagram, Facebook of LinkedIn – ook TikTok is een rijzende ster. Nu moeten deze gedeelde berichten natuurlijk wel over jouw website of onderneming gaan. Dit kunnen links, afbeeldingen, video’s of (kleine) teksten zijn. Ook kan het gaan om gegevens of belangrijke informatie.

Hieruit kun je concluderen dat social shares een onderdeel zijn van online marketing. Het is immers een marketingstrategie die je zelfstandig kunt toepassen – mocht je dat willen.

Wat is het belang van social shares?

Allemaal leuk en aardig dat social media, maar wat is het belang van social shares precies? Aangezien je je website of onderneming op de kaart wil zetten, is het niet onbelangrijk om alle marketingstrategieën te overwegen. Zo kun je bepalen wat bij jou past en waarmee je uit de voeten kunt.

Het belang van social shares kunnen we het beste uitlichten door een aantal punten op een rijtje te zetten. Dat hebben we speciaal voor jou gedaan. Deze punten laten ook exact zien wat het voordeel van social media is:

  • Zichtbaarheid checken: Hoe kun je achterhalen of de naamsbekendheid van je bedrijf is gegroeid? Je kunt moeilijk iedereen langs gaan om het te vragen. Nou, je kunt social media bijhouden. Dit houdt in dat je zicht hebt op het aantal gedeelde berichten. Zo weet je precies of je berichten aankomen en wat je kunt verbeteren.
  • Grotere klantenkring creëren: Gedeelde berichten vermenigvuldigen zich met een sneltreinvaart. Mensen delen het verder omdat ze het grappig vinden, interessant of enthousiast zijn over het aangeboden product. Het wordt vervolgens snel opgepakt en gezien, waardoor je uiteindelijk een grotere klantenkring krijgt.
  • Makkelijk en snel: Wanneer je aan je volgers vraagt om je berichten te delen, vraag je niets moeilijks of ingewikkelds. Het is immers een simpele druk op de knop.
  • Toegankelijke manier van marketing: Het belang van social shares is eveneens van toepassing op jezelf. Social media is niet afhankelijk van een bepaalde leeftijd of kennis. Iedereen kan zich aanmelden en aan de slag gaan met marketing. Maar als je meer wil weten over werkende strategieën, dan komt kennis van pas. Hier vertellen we later meer over.

Wat is het belang van social shares?

Welke social media wordt het meest gebruikt?

Als je social shares wil gebruiken, dan wil je natuurlijk vooral inzetten op het meest gebruikte platform. Misschien schat je je kansen zo hoger in. Welke social media wordt het meeste gebruikt? Dit hangt vooral van je gekozen doelgroep af.

Voor welke groep is je content, dienst of product belangrijk? Misschien voor jongeren, moeders of kleuters. Vanuit daar kun je verder. Je richt niet alleen je content op de doelgroep, maar ook het platform dat je gaat gebruiken. Waar is je doelgroep het meeste te vinden? Dit kun je door een laagdrempelig onderzoek al vaststellen. Neem zelf een kijkje op verschillende platformen of houdt het nieuws actief in de gaten.

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste jongeren Facebook links laten liggen. Zij zijn vooral te vinden op Instagram en inmiddels ook op TikTok.

Een doelgroep kiezen helpt je niet alleen om het aantal social shares te vergroten. Dit zorgt er eveneens voor dat je advertenties de juiste mensen bereiken en interessanter worden. Daarbij kom je precies te weten waar deze groep behoefte aan heeft – zodat jij het vervolgens kunt aanbieden.

Waarom is social media belangrijk voor bedrijven?

Als je een onderzoek begint binnen social media, dan valt het je vast op hoeveel bedrijven te vinden zijn op dergelijke platformen. Waarom is social media eigenlijk zo belangrijk voor bedrijven? Dit geven de volgende punten duidelijk weer:

  • Diensten of producten op de kaart zetten;
  • Bedrijf introduceren;
  • Belangrijke gegevens delen;
  • Contact houden met klanten;
  • Meer informatie geven over het aanbod;
  • Het zorgt voor meer betrouwbaarheid;

Kan ik social shares zelf toepassen?

Ja, dat kan. Zoals je eerder kon lezen, is social media niet gebonden aan kennis of ervaringen. Je kunt op ieder platform een account aanmaken, waarna je aan de slag gaat. Wel kan het lastig zijn om daadwerkelijk goede resultaten te boeken – zeker als je geen kennis hebt.

We raden je dus aan om je in te lezen over social media en over marketingstrategieën. Zie je dit niet zitten en ben je bereid om te investeren? Dan is het mogelijk om een online marketing bureau in te zetten. Deze experts vertellen je meer over strategieën en zijn bereid om dit voor je op te pakken. Permanent of voor korte duur.

Wat is het belang van social shares?

Conclusie – Zo start je je eigen business op

Wil je je bedrijf of website op de kaart zetten? Of wil je je klantenkring effectief vergroten? Social media is een belangrijke troef. Social shares zorgen ervoor dat je berichten verder gedeeld worden, waarna deze onder de aandacht worden gebracht. Je kunt gebruikmaken van verschillende platformen.

Het is echter wel belangrijk om inzichtelijk te krijgen waar je doelgroep het meest te vinden is. Je kunt zelf een onderzoek starten of de hulp van een online marketing bureau inschakelen.

Heb jij dit artikel gelezen, maar heb je nog geen eigen business? Je bent niet de enige met deze grote wens. Meld je daarom aan voor De Perfecte Business en ervaar dat dit ook voor jou is weggelegd.

Share This
Verified by MonsterInsights