Affiliate marketing nederlandeStarten met affiliate marketing

Wil jij ook graag als digitale ondernemer aan de slag? Dan heb je meerdere mogelijkheden, waarbij affiliate marketing zeker één van de meest interessante is. We kunnen ons goed voorstellen dat je nog niet helemaal weet wat affiliate marketing inhoudt. In dit artikel vertellen we je alles over het starten met affiliate marketing. Je kunt hieronder veel informatie vinden over wat affiliate marketing is en wat je nodig hebt om te kunnen starten. Maar, eerst kijken we naar de redenen waarom óók jij met affiliate marketing zou moeten gaan starten.

 

De voordelen van affiliate marketing

Met een affiliate website of affiliate webshop geniet je van enkele voordelen. Het eerste voordeel is dat je volledige zeggenschap hebt. Jij bepaalt zelf wat voor websites je gaat starten, wanneer je werkt, waar je werkt en hoe je het hele proces aan gaat pakken. Je geniet hierdoor van veel vrijheid en kunt jouw creativiteit de vrije loop laten gaan.

Ondertussen weet je één ding zeker; je loopt vrijwel geen risico. Bij affiliate marketing is het namelijk niet noodzakelijk om grote investeringen te doen. Je hebt geen kantoorpand nodig, je hebt geen voorraad, je hebt geen klantencontact en je kunt dus ook niet aansprakelijk gesteld worden door de klanten. Nee, je bent in principe alleen de verbindende factor tussen de klanten en de verkopende partij.

 

Daarbij is het zeker mogelijk om veel geld te gaan verdienen. Je kunt dus risicoloos veel geld gaan verdienen; dat klinkt als een droom, niet waar? Het is nu eenmaal een feit dat dit binnen handbereik ligt. Je kunt al bijna van start gaan met jouw eigen affiliate website. Het enige wat je nog hoeft te doen, lees je hieronder.

Maar, we zijn vooralsnog niet klaar met het benoemen van de voordelen. Een ander voordeel is namelijk terug te vinden in de minieme opstartkosten. Voor het opstarten van een affiliate website hoef je namelijk nagenoeg geen kosten te maken. Het enige waar je enkele euro’s in moet investeren, zijn het domeinnaam en de webhosting. De rest kan je allemaal zelf doen. Na verloop van tijd ga je ongetwijfeld merken dat je daar eigenlijk geen tijd meer voor hebt. In dat geval is het lonend om vakspecialisten in te gaan huren. Daar heb je bovendien de liquide middelen voor, indien jouw affiliate website goed draait.

 

Tot slot willen we nog benoemen dat het bij affiliate marketing makkelijk is om op te schalen. Heb je binnen een halfjaar een goedlopende affiliate website? Dan moet het je wellicht ook wel lukken om binnen een halfjaar drie goedlopende affiliates websites te hebben. Het opstarten van een affiliate website is al met al niet bijzonder lastig, waardoor je snel op kunt schalen. Je kunt meer en meer affiliate websites opstarten, waardoor je al snel een flink inkomen op kunt bouwen. Klinkt dat als muziek in de oren? Lees dan hieronder wat je zoal moet doen voor het starten met affiliate marketing.

Domeinnaam toevoegen aan builderall

 

Wat heb je nodig om te starten?

Je hebt in ieder geval geen startkapitaal nodig. Nee, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hoef je alleen in de domeinnaam en webhosting te investeren. Voorderest kan je alles zelf doen. Zover is het echter nog niet. Je moet namelijk eerst met een goed idee komen. Welke producten wil je gaan promoten? Wat voor producten zijn dit en hoe zit het met de concurrentie binnen deze markt? Het is aan te raden om voor een specifieke niche te gaan. Binnen een niche heb je met minder concurrentie te maken, waardoor je sneller kunt groeien met je affiliate website.

 

Het starten met affiliate marketing valt en staat dus met een goed idee. Ons advies? Kijk naar je interesses en passies en probeer aansluitend daarop iets te vinden. Over die producten heb je dan zelf – hoogstwaarschijnlijk – al bovengemiddeld veel kennis. Daarnaast kan je over dergelijke producten enthousiast vertellen; ook dat is noodzakelijk voor een affiliate website.

 

Heb je het idee eenmaal op papier staan? Dan wordt het tijd om een domeinnaam te registreren. Probeer voor een pakkende naam te kiezen. Dat is een naam die aansluit op jouw producten, een naam die makkelijk te onthouden is en een naam die bij voorkeur kort is. Deze domeinnaam kan je voor enkele euro’s registeren, waarna je ook een webhosting account kunt registeren. Deze twee aspecten kan je aan elkaar koppelen, waarna je kunt starten met het opbouwen van jouw affiliate website.

 

Voor het opbouwen kan je gebruik maken van WordPress. Met WordPress is het makkelijk om zelf een website te maken en deze website gaandeweg aan te passen. Je kunt bij het maken van een website gebruik maken van een standaard WordPress template. Daarnaast kan je ook gebruik maken van verscheidene plug-ins. Met deze plug-ins kan je de functies van jouw website uitbreiden, zodat deze volledig naar wens wordt.

 

Voor het maken van een website met WordPress heb je in principe geen technische kennis nodig. Op internet is veel informatie vinden en dankzij de thema’s en plug-ins kom je er ongetwijfeld uit.

 

Heb je jouw website staan? Dan wordt het tijd om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk vormt de verbindende factor tussen jou en de verkopende partijen. Je kunt je bij één van de netwerken aanmelden en vervolgens de verschillende campagnes bekijken. Een campagne is in principe het geheel van producten die je kunt gaan promoten. Meld je aan voor een campagne en de verkopende partij geeft je toegang tot het assortiment plus handig verkoopmateriaal; denk hierbij aan banners en dergelijke. Na het aanmelden kan je de producten in jouw webshop gaan laden of gaan benoemen in de blogs op jouw affiliate website.

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je serieus met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan willen wij je graag wijzen op de Affiliate Marketing Revolutie. Deze online cursus is ontwikkeld door Jacko Meijaard; een ervaren affiliate ondernemer. Zij kennis wil hij graag met jou delen. Meld je dus direct aan, doe alle kennis omtrent affiliate marketing op en ga voortvarend van start!

Share This
Verified by MonsterInsights