Je kunt je eigen website op allerlei manieren inzetten. Zo kun je een creatief portfolio bijhouden, reisverhalen delen of omzet genereren. Dit kan als hobby, maar je kunt er ook een professionele carrière van maken. Als je een website beheert, dan is de ervaring van je bezoekers een belangrijk aspect. Dit kan met een toegankelijke website. Zodra een website niet veilig of ontoegankelijk is, dalen je bezoekersaantallen.
Hoe maak je een toegankelijke website? Waarom is een toegankelijke website zo belangrijk? Er komt immers veel op je af als je een website beheert. Maak je geen zorgen, want wij helpen je op weg. We vertellen je namelijk precies waar een toegankelijke website zoal aan moet voldoen.
Een toegankelijke website maken of laten maken?
Vandaag de dag hoeft een website maken niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Daarbij zijn er ook genoeg freelancers die jou willen helpen. Als je een website laat maken, dan krijg je te maken met wachttijden en prijskaartjes. Het heeft dus twee kanten.
Als je een website laat maken, dan heb je er zelf geen werk aan. Je hoeft alleen je persoonlijke wensen door te geven. De websitebouwer maakt vervolgens een veilige en een toegankelijke website. Eigenlijk is niets te gek. Je kunt een simpele blog laten maken, maar ook een uitgebreide webshop. Daarbij krijg je advies voor het beheer. Maar, je krijgt natuurlijk wel te maken met de “kleine lettertjes”.
De kosten kunnen namelijk hoog oplopen. Hoe uitgebreider je website wordt, hoe sneller de prijs oploopt. Ook kun je te maken krijgen met wachttijd. Je bent immers niet de enige die een website wil laten maken.
Overweeg daarom om je website zelf te maken. Je kunt de site naar eigen wens en smaak inrichten. Ook bespaar je op de kosten, wat als beginnend ondernemer goed uitkomt. Daarnaast hoef je niet lang te wachten, want je bepaalt zelf hoe lang je aan je website werkt en wanneer je deze lanceert. Wil je je eigen toegankelijke website maken, maar heb je nog geen goede software gevonden? Hier komen we later op terug.
Wat zijn de voordelen van een toegankelijke website?
Een toegankelijke website komt er niet zomaar. Het is aan jou als beheerder en eigenaar om hier actief aan te werken. Weet je niet wat de voordelen van een toegankelijke website zijn? Om je een beeld te geven, hebben we deze punten hieronder voor je op een rij gezet.
- Tevreden bezoekers en klanten: Met een goedwerkende website zorg je ervoor dat potentiële klanten en websitebezoekers een goede ervaring krijgen en terugkeren.
- Betrouwbaarheid: Op internet zwerven genoeg onbetrouwbare en schimmige websites. Internetgebruikers vermijden deze liever. Aan een toegankelijke website kunnen bezoekers zien dat de website betrouwbaar is.
- Beloning van Google: Google mag dan een zoekmachine zijn, het is wel een slimme zoekmachine. Google kan onderscheid maken tussen relevante en verouderde websites. Vervolgens kan je site beloond worden met een hogere positie.
Hoe maak ik een toegankelijke website?
Goed, je weet waarom een toegankelijke website belangrijk is. Als je website goed werkt, dan vergroot je ook je bezoekersaantallen. Allemaal leuk en aardig, maar hoe ziet een toegankelijke website er precies uit? We hebben hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste aanknopingspunten. Misschien kun je hier wel iets mee.
1. Laadsnelheid
Eén van de belangrijkste aspecten van een website, is de laadsnelheid. Ben je zelf weleens op een site terecht gekomen, waarbij de laadsnelheid traag was? Waarschijnlijk heb je de site weg geklikt. En dat is natuurlijk niet onlogisch. Je hebt misschien geen tijd of geduld om op het antwoord van je vraag te wachten. Er zijn immers nog duizenden andere websites waar je je antwoorden kunt vinden.
Verplaats je dus in je bezoekers en houdt rekening met de laadsnelheid van je website. Een langzame website kan liggen aan je hosting of aan het feit dat er té veel grote bestanden op staan.
2. Richt je op je niche
Voordat je een website kunt maken, bepaal je je niche. Dit is de doelgroep waar je je op gaat richten. Het bepaalt de richting van je content en van de algehele uitstraling van je website. Kies eerst een niche en houdt daar vervolgens rekening mee als je je site op den duur gaat uitbreiden. Bezoekers willen namelijk weten of zij op de juiste plek zijn.
3. SEO
Heeft SEO iets te maken met de toegankelijkheid van een website? Zeker! Zo zorg je er namelijk voor dat je website wordt gevonden door bezoekers. Misschien beantwoord je op je site wel belangrijke vragen. Bij SEO is het belangrijk dat je veel gezochte keywords verwerkt in je content. Ook is het van belang dat je interne en externe links gebruikt. Vervolgens beloond Google je site met een goede positie.
4. Vernieuwde content
Heb je je website gelanceerd? Er is nog meer werk aan de winkel. Nu is het zaak om te voorkomen dat je website verouderd. Met goede en nieuwe content geef je je bezoekers goede informatie, die nog steeds relevant is. Dit draagt ook bij aan de betrouwbaarheid van je website.
Een website waar al maanden of jaren niets op gebeurd, daar kopen potentiële kopers liever geen product of dienst. Dat geldt eveneens voor geschreven blogs, want deze zijn in dit geval niet langer interessant om te lezen.
Conclusie – Zo maak je een toegankelijke website
Wil je een toegankelijke website maken? Op deze manier zorg je ervoor dat je bezoekers een prettige ervaring krijgen. Vervolgens is de kans aannemelijk dat je een klantenkring opbouwt, je website groeit qua bezoekersaantallen én dat je meer omzet genereert. Tenminste, als je een webshop start.
Een toegankelijke website moet aan een aantal aspecten voldoen. Denk aan de laadsnelheid, afgesteld op de niche én SEO. Wil je een toegankelijke website maken voor jezelf? Builderall is in dit geval de perfecte software.
Bij Builderall maak je een professionele website, zonder de hulp van een professional. Vervolgens kun je de site voor een klein, maandelijks bedrag onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld je domeinnaam én hosting afsluiten. Hoe handig is dat? Meld je direct aan bij Builderall en ontdek de voordelen zelf!