Twitter marketingTwitter marketingstrategie. Tegenwoordig zijn er allerlei mediums die je kunt inzetten als marketing voor je bedrijf, website etc. Omdat er op social media vaak ontzettend veel bezoekers per dag komen, zou jij je voordeel hiermee kunnen doen.

Als je namelijk een deel van deze bezoekers (verkeer) kan doorlinken naar je landingspagina dan zou dat meer naamsbekendheid kunnen opleveren, wat weer kan resulteren in meer verkoop van je handelswaar.

Je kunt bij deze social media platformen denken aan: Facebook, Instagram, YouTube maar ook aan Twitter. Over het laatste social medium Twitter gaan we in deze blog het een en ander toelichten. Ik ga je enkele tips geven waarmee jij een marketingstrategie kan opzetten via Twitter.

 

Wat is Twitter?

Twitter is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 280 tekens kunnen publiceren op hun Twitteraccount. Dit kan over van alles gaan. Twitter is een social network site waarbij mensen ook op elkaar kunnen reageren.

Wanneer jij een interessant persoon tegenkomt die leuke dingen schrijft, heb je ook de mogelijkheid om deze persoon te volgen. Dit kan je doen door een simpele druk op de knop. Veel politici, artiesten, sporten en andere mediafiguren maken tegenwoordig gebruik van een Twitteraccount. Maar jij kan dit dus ook met je bedrijf goed gaan gebruiken.

 

Wat is belangrijk om te weten?

Wanneer jij Twitter wil gaan gebruiken om in te zetten als marketing, dan zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden om dit tot een succes te laten groeien. Het gaat er nota bene om dat je nieuwe volgers krijgt die jij kan doorlinken naar je landing pagina’s.

Met aantrekkelijk content trek je nieuwe volgers aan die ook blijven terugkomen. Er zijn geen spelregels voor het aantal keren dat je per dag zou moeten “Tweeten” (berichten plaatsen). Het gaat er wel om dat je regelmatig nieuwe content plaatst die betrekking hebben op jouw doelgroep en die authentiek is voor jouw bedrijf.

 

Hou je tweetberichten kort

Een goed verpakte Tweet heeft een grotere impact. Wanneer je gebruik maakt van 1 duidelijke specifieke boodschap dan blijft het overzichtelijk voor iedereen. Probeer dus niet meerdere dingen te vertellen in een Tweet aan huidige volgers, maar ook niet voor eventuele nieuwe volgers.

Als je boodschap (Tweet) langer is, dan geef ik je het advies om een link van je website toe te voegen, of een link naar je blog toe te voegen. Op deze manier blijft het voor iedereen duidelijk waarover jouw Tweet gaat.

Minder is in deze dus meer.
Voeg passende foto`s toe aan je tweet

 

Maak je tweet persoonlijk

Wanneer je gebruik maakt van een gerelateerde foto of video maakt dit je Tweet persoonlijker en zorgt dat voor meer interactie met de Tweet. Wanneer jij dus gerelateerde foto`s of video`s toevoegt aan je Tweet is de kans veel groter dat mensen de interactie met je Tweet aangaan.

Sterker nog: de kans is zelf 3 keer zo groot wanneer je hier gebruik van gaat maken.

Het kan voorkomen dat je niet goed weet welke foto je moet gebruiken bij je Tweet, maar Twitter geeft je de mogelijkheid om per Tweet 4 foto`s toe te voegen. Op deze manier hoef je dus niet per se uit 1 foto te kiezen.

 

Twitter marketing

 

Maak gebruik van relevante hashtags

Als je nog niet weet wat een hashtag is dan leg ik je dat in het kort uit. Met een hashtag kan je de loep leggen over waar jij over schrijft. Bijvoorbeeld je schrijft over het weer, dan zou je bijvoorbeeld: #zonnestraal#stralendweer kunnen gebruiken. Zie het als een soort zoekwoorden/trefwoorden die relevant zijn aan jouw Tweet.

Dit is het meeste simpele voorbeeld, het gaat erom dat je jouw bedrijf met hashtags gaat promoten.

Met het gebruik van relevante hashtags kun jij gemakkelijk je bereik vergroten, en inhaken op relevante gesprekken. Het is voor jouw bedrijf dan wel een must dat je tref/zoekwoorden relevant zijn.

 

Met een goede tweet niet meer als 2 hashtags gebruiken

 

Een goede Tweet maakt meestal gebruik van niet meer dan 2 hashtags.

Je kunt met hashtags bijvoorbeeld verwijzen naar populaire events die je op authentieke wijze aan je bedrijf kunt koppelen. Dit kunnen persoonlijke of dagelijkse dingen zijn, zoals eten of de avondspits, maar ook culturele events zoals dierendag of andere dingen.

 

Interactie

Twitter houdt van interactie. Het is heel logisch, want interactie laat namelijk zien dat een Tweet interessant is. Op deze manier komen Tweets bovenaan in de tijdlijn te staan.
Je zou daarom kunnen beginnen om de content van je bedrijfsaccount te liken met je privé-account.

Het is ook belangrijk dat je meedoet op Twitter: like en retweet daarom ook content van andere gerelateerde bedrijven of personen, want op deze manier kan je namelijk iets terug verwachten. Het klinkt simpel, en dat is het dus ook.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Omdat Twitter gebruik maakt van het zogenoemde algoritme, betekent dat dat Twitter Tweets van hetzelfde onderwerp samenvoegt, oftewel ze gecluttered worden. Hierdoor zien andere gebruikers van Twitter allerlei dezelfde soort Tweets onder elkaar staan.

Het nadeel hiervan is, is dat je Tweet misschien niet meer opvalt, of erger nog: je wordt unfollowed.
De oude gedachte die bij het oude algoritme hoort: Tweet zoveel mogelijk, want dan sta je altijd bovenaan, verging dus met de komst van het nieuwe algoritme.

Net zoals op andere social media`s beloond Twitter het maken van goede content. Denk daarom dus goed na over je content. Zorg ervoor dat het interessant, grappig of informatief is. Zo creëer je het zogenaamde engagement en kom je dus sneller bovenaan te staan.

 

Tot slot

Je hebt nu enkele handige tips gekregen om gebruik te maken van Twitter. Ik kan je alleen maar aanbevelen om gebruik te maken van zoveel mogelijke social media platformen, omdat je hiermee meer naamsbekendheid genereert. Meer naamsbekendheid gaat uiteindelijk ook resulteren in meer verkoop van je handelswaar.

Wanneer je wil groeien met je bedrijf, dan ontkom je er niet aan om hiervan dus gebruik te gaan moeten maken. Hoe meer verkeer (bezoekers) jij door kan linken naar je landingspagina hoe beter. En Twitter kan je hier heel goed bij gaan gebruiken om meer klandizie te werven.

Share This
Verified by MonsterInsights