vergelijkingsite makenAls je op zoek bent naar een manier om een vergelijkingssite te maken is WordPress daarvoor een goede keuze. Met WordPress kun je namelijk allemaal verschillende thema’s en plug-ins toevoegen die ervoor zorgen dat je bezoekers bepaalde producten kunnen vergelijken. Hier lees je er meer over.

Vergelijkingssite maken

 

Als je zoekt naar een product kom je steeds meer vergelijkingssites tegen veel van deze websites zijn gemaakt met WordPress. Ook jij kunt vrij eenvoudig een vergelijkingswebsite maken met WordPress.

Het enige dat je ervoor nodig hebt is een domeinnaam met hosting, een WordPress website (gratis te installeren vanaf je hosting), een thema die lijkt op grote vergelijkingswebsites, en een plug-in om daadwerkelijk de producten mee te vergelijken.

Daarnaast heb je natuurlijk ook producten nodig. Dit hoeven geen producten van jezelf te zijn. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om affiliate marketing hierbij toe te passen.

 

Waarom zou je een vergelijkingssite maken?

 

Er komen steeds meer vergelijkingswebsites online omdat we graag snel willen weten of we voor een product de juiste prijs betalen en of het product in vergelijking tot andere aanbieders de juiste keuze is.

Daarnaast willen we ook graag reviews lezen van andere mensen die het product al eerder gekocht hebben en daarom is het vooral belangrijk dat jij ook een module toevoegt waarmee jouw bezoekers een review achter kunnen laten.

 

vergelijkingssite maken 3

 

Hoe verdien je geld met een vergelijkingswebsite?

 

Als je gaat beginnen met een vergelijkingswebsite kun je daarmee geld verdienen op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is affiliate marketing. Het voordeel van een WordPress vergelijkingswebsite is dat gebruik kunt maken van de Woocommerce plug-in. Dit is een plug-in waarmee je producten kunt plaatsen in je eigen webshop. Wat ook mogelijk is met Woocommerce en een WordPress website is dat je in plaats je eigen producten toe te voegen aan de webshop ook producten kunt toevoegen van een affiliate netwerk.

Zo kun je met één druk op de knop een geheel assortiment van Coolblue in je eigen webshop importeren en daar affiliate links achter zetten. Als je een vergelijkingssite gaat maken is het vooral belangrijk dat de website goed in elkaar zit en goed werkt.

 

Gebruikerservaring is het belangrijkste

 

Veel mensen denken dat je een vergelijkingswebsite zo even maakt. Maar in de praktijk is het zeker niet een van de makkelijkste mogelijkheden. Het is vooral bij een vergelijkingswebsite heel belangrijk dat de gebruikers ervaring goed is. Als bepaalde elementen niet werken zie je al snel dat bezoekers naar je concurrent gaan om een vergelijking te maken.

Om een goede vergelijkingswebsite in elkaar te zetten moet je dus al goed weten hoe WordPress werkt. WordPress is niet moeilijk om te leren het kost alleen veel tijd om de vele onderdelen van WordPress goed met elkaar te kunnen combineren.

Daarnaast werkt elk thema weer anders en heeft elk thema weer andere mogelijkheden. Het is dus een goed idee om eerst goed te zoeken naar een thema die je het beste kunt gebruiken voor je vergelijkingssite. Als je namelijk een thema gevonden hebt die de meeste functies al inbegrepen heeft scheelt je dat heel veel werk met dingen instellen en alles op elkaar af te stemmen.

 

De snelheid van je website

 

Als er bezoekers naar je website komen willen ze natuurlijk snel geholpen worden. Daarom is het super belangrijk dat je website vooral snel is en dat je bezoekers niet hoeven te wachten totdat bepaalde elementen geladen zijn. Als dit wel het geval is, heb je een grote kans dat bezoekers nog voor dat je website geladen is terug gaan naar Google om naar een andere website op zoek te gaan.

Je kunt makkelijk bekijken hoe het staat met de snelheid van je website door naar Google Page Speed Insights te gaan. Hier krijg je dan een overzicht met de verbeterpunten voor je website op het gebied van snelheid.

 

Een goede mobiele weergave

 

Al meer dan 80% van alle mensen die internet gebruiken, gebruiken het internet via hun mobiele telefoon. Toch zijn er nog heel veel websites die geen goede versie hebben voor een mobiele weergave.

Als jij een vergelijkingswebsite gaat maken is het dus belangrijk dat jij je vooral focust op hoe de website er op mobiel uit ziet en hoe de website mobiel presteert. Een mooi desktop website is in deze tijd helemaal niet meer belangrijk.

Als je dus een thema gaat zoeken voor je vergelijkingssite is het belangrijk dat vooral de mobiele versie makkelijk in gebruik is voor je bezoekers en dat alle elementen makkelijk aan te klikken zijn op verschillende schermgroottes.

Het zou nog beter zijn als je speciaal voor mobiele gebruikers een vergelijking applicatie zou maken. Dit kost over het algemeen wel meer geld om te laten maken maar geeft je ook meer resultaat op lange termijn.

 

Alles leren over WordPress

 

Als je begint met WordPress zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je hebt direct als je WordPress installeert al heel veel mogelijkheden.

Om ervoor te zorgen dat je leert welke dingen direct belangrijk zijn, raad ik je aan een WordPress cursus te volgen. Als je namelijk de basis van WordPress snapt, leer je de rest wel tijdens het maken van je website.

Om je direct op weg te helpen en te beginnen met WordPress bieden wij op deze website een WordPress cursus aan. Hier leer je snel de basis van WordPress en kun je zo snel je eerste vergelijkingssite maken.

Gelukkig is WordPress makkelijk te leren als je het in stappen aanpakt. Als je besluit om WordPress helemaal zelf te leren is de kans groot dat het je veel tijd gaat kosten omdat de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Leer vooral eerst wat belangrijk is en daarna pas de rest.

Door de basis goed te leren weet je welke functies juist wel en niet belangrijk zijn. Zo heb je snel een goede en sterke website online en raak je niet verdwaald in de doolhof van alle WordPress functies.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina.

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights