Waar let je op bij het maken van een eigen website? Het internet is al jaren flink in opkomst. Dat is je vast niet ontgaan. Nog meer zijn de eigen websites in opkomst. Voor het verkopen van producten, het schrijven van blogs of om lekker creatief op bezig te zijn.

De kans is groot dat jij ook over een eigen website aan het nadenken bent en dat jij dit graag zou willen realiseren. Dat is natuurlijk mogelijk. Een eigen website maken, dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je dit wilt gaan doen.

Wanneer je je eigen website gaat maken is het bijvoorbeeld belangrijk om te beslissen of je de website wilt laten maken of zelf wilt maken, let je op de kosten, moet je controleren of jouw domeinnaam al in gebruik is, moet je overwegen of je je website wilt laten beveiligen en nog veel meer.

Wil jij graag weten waar je nog meer op moet letten als je een eigen website gaat maken? Daar kan ik je bij helpen. Door het artikel helemaal tot het einde te lezen weet jij straks precies waar je op moet letten als je een eigen website wilt gaan maken.

Waar let je op bij het maken van een eigen website?

Zoals je in de introductie hebt kunnen lezen zijn er altijd een aantal dingen waar je op moet letten als je een eigen website gaat maken. Om jou daarbij te helpen, heb ik alles voor je op een rijtje gezet.

Na het lezen van het onderstaande overzicht ben jij helemaal voorbereid op het maken van een eigen website en kom jij niet voor verrassingen te staan. Wil jij graag weten hoe je een eigen website kan maken? Lees het artikel helemaal tot het einde en ik ga het je precies vertellen.

Eigen website zelf maken of laten maken?

Je hebt veel opties als het gaat om een website maken. Je kan de website zelf maken, maar deze kan je ook laten maken door een professional. Tegenwoordig zijn die er in overvloed.

Hoewel een professional precies weet wat hij doet en kan realiseren wat jij maar wilt, hangt daar altijd een groot prijskaartje aan vast. Een eigen website zelf maken is een stuk goedkoper wat dat betreft. Ook als beginner kan jij namelijk een professionele website maken. Wil jij weten hoe? Dat lees je later in het artikel.

Waar let je op bij het maken van een eigen website?

Wat wil je eraan kwijt?

Voordat je de website wilt gaan maken, zul je moeten bedenken welk budget jij daarvoor in gedachten hebt. Een website maken en onderhouden kost namelijk altijd geld. Hoewel het niet veel geld hoeft te kosten, moet je er wel rekening mee houden.

Zo zul je een abonnement moeten afsluiten voor de domeinnaam, voor het hostingbedrijf en kost de websitesoftware vaak ook geld. Zodra jij weet wat je eraan kwijt wilt, kan je selectiever gaan kijken en zoeken.

Is je domeinnaam al in gebruik?

Er zijn miljoenen websites op het internet. De kans zou dus aanwezig kunnen zijn dat de domeinnaam die jij graag wil kiezen, al bezet is door een andere website. Dat zou ongelofelijk jammer en teleurstellend zijn.

Onderzoek daarom eerst of de domeinnaam die jij graag wilt, al bezet is of niet. Mocht deze al bezet zijn dan heb je genoeg tijd om een andere te bedenken en te kiezen.

Wat mag het maandelijks gaan kosten?

Die maandelijkse kosten, dat zijn de abonnementskosten van de domeinnaam en het hostingbedrijf. Die kosten kunnen van elkaar verschillen. Vaak zijn het geen hoge kosten, maar je zult ze wel moeten inbouwen.

Bepaal dus welk bedrag jij ervoor over hebt en ga daarna op onderzoek uit welke software bij jou zou kunnen passen.

Waar is je website voor bedoeld?

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor een eigen website. Zo kan je een eigen webshop starten voor het verkopen van producten, kan je een blog starten voor het schrijven van artikelen of kan je je website gebruiken als je bijvoorbeeld fotograaf bent en kan je daarop je portfolio bijhouden. Je ziet het al, mogelijkheden genoeg.

Voordat je je website gaat maken, is het handig om te bedenken waar je de website voor wilt gebruiken. Op deze manier kan jij beter beslissen hoe je deze wilt inrichten en waar deze aan moet voldoen.

Waar let je op bij het maken van een eigen website?

Wat is je doelgroep?

Voor welke doelgroep wil jij je website gaan gebruiken? Voor de jongeren, de ouderen of voor moeders? Ook de doelgroep bepaalt de inrichting van jouw website. Je zult deze namelijk aantrekkelijk moeten maken om zo mensen naar je website te krijgen en onder de aandacht te brengen.

Felle kleuren bijvoorbeeld die werken bijvoorbeeld erg goed voor jongeren, maar wat minder voor ouderen.

Wanneer moet de website af zijn?

Heb jij lekker de tijd en hoeft de website niet deze week al af te zijn? Dan kan je de website zelf maken en alles op je gemak doen. Moet de website snel in de lucht zijn zodat je kan starten met bijvoorbeeld verkopen? Dan zou het handig kunnen zijn om een professional in te schakelen.

Wil je de website laten beveiligen?

Als laatste heb jij de mogelijkheid om je website te laten beveiligen. Dit hoeft niet, maar het is altijd wel een aanrader om te doen. Zeker als er veel klantengegevens opslagen staan op jouw website, zou het een verstandige keuze zijn. Deze zijn dan veilig en kunnen er niet zomaar afgehaald worden.

Ook aan het beveiligen zitten maandelijkse kosten verbonden en deze zijn niet altijd hoog.

Waar let je op bij het maken van een eigen website?

Conclusie – Zo kan jij je eigen website maken

Waar let je op bij het maken van een eigen website? Zeker als jij nog niet zoveel ervaring hebt met websites bouwen, kan het een grijs gebied zijn. Door middel van de bovenstaande punten weet jij nu precies wat je kunt verwachten en waar je je op voor kunt bereiden.

Heb jij niet zoveel ervaring met het maken van websites, maar wil jij deze toch zelf maken? Builderall is geschikt voor zowel de beginners als voor de professionele websitebouwers.

Builderall is zo ingericht dat jij de website kan maken die jij in je hoofd hebt. De software is zeer gebruiksvriendelijk en kan voor alle soorten websites gebruikt worden. Of dit nu een webshop, een blog of een informatieve website is. Voor slechts een klein bedrag kan jij de website bouwen en onderhouden.

Share This