Waarom een website laten maken? – Ben jij zelfstandig ondernemer? Een grote klantenkring zorgt voor naamsbekendheid, plus een grotere omzet. Wanneer jij in het bezit bent van een eigen website, zou jij dit dus voor elkaar kunnen boksen. Het internet is tenslotte een effectief middel om in te zetten.

Hoewel de meeste ondernemers al langere tijd werken met een eigen website, zou het zomaar kunnen dat jij deze nog niet in jouw bezit hebt. Maak je vooral niet druk, want hier kun jij natuurlijk iets aan doen. In dit artikel bespreken we de optie om een website te laten maken en wat hier de mogelijke kosten van kunnen zijn.

Door de tekst helemaal tot het einde te lezen, weet jij zeker dat jouw vragen beantwoord worden. Het is dan natuurlijk ook zeker wel een aanrader om dit even te doen!

Waarom een website laten maken?

Waarom kiezen voor een website laten maken?

Over het algemeen heb jij twee verschillende opties als het gaat om een website maken. Deze kun je laten maken door een webdesigner, of je kunt hier zelf mee aan de slag gaan. Niets is per definitie goed of fout in deze situatie – dat moet je goed onthouden.

Dit artikel zal in het teken staan van een site laten maken door een professional. Er zijn namelijk meerdere redenen voor om hiervoor te kiezen. Denk hierbij aan onder andere het volgende:

  • Tijd voor andere dingen: Jouw business vergt genoeg aandacht van jou. Zeker als je net begint, heb je nauwelijks tijd voor andere dingen. Tel daar zelf een website maken bij bovenop, en je zit met de handen in het haar. Maar weet je wat? Een website laten maken biedt de mogelijkheid meer tijd over te houden voor andere dingen.
  • Expertise: Natuurlijk beschikt een webdesigner over veel kennis en skills om een kwalitatief goede website in elkaar te draaien.
  • Algemene indruk: Vaak komt een website er nooit zo uit te zien als jij wil of in gedachten hebt. Ontzettend frustrerend, toch? Een website laten maken komt er precies zo uit te zien als jij wil. Of het nu gaat om een webshop of om een simpele blog; niets is te gek wat dat betreft.
  • Aantrekkelijk voor Google: Een website laten maken wordt op zo’n manier ingericht, dat Google deze makkelijker kan oppakken. Je komt bovenaan in de zoekresultaten, waardoor jij meer klanten en bezoekers kunt ontvangen.

Hoe lang duurt het om een website te laten bouwen?

De duur van een website laten maken hangt af van verschillende factoren, die jijzelf niet in de hand hebt. In het overzicht bespreken we enkele voorbeelden die voorbij kunnen komen:

Drukte

Grote kans dat jij niet de enige bent die een website wil laten maken en dit uitbesteedt. Met de groei van eigen ondernemingen van tegenwoordig, is de vraag naar websites ontzettend groot en veel mensen besteden dit dus liever uit.

Dit maakt dat je te maken kunt krijgen met een wat langere wachttijd. Je bent tenslotte niet de enige die een opdracht heeft.

Persoonlijke wensen

De ene website is makkelijker om te bouwen dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan een blog voor het schrijven van content. Over het algemeen kunnen deze vrij makkelijk ontworpen worden en kost het niet veel tijd.

Kijk je echter naar een webshop, dan krijg je met andere specificaties te maken. Bijvoorbeeld betaalopties en klantgegevens. Vanzelfsprekend duurt het langer om zo’n website helemaal af te krijgen. Hoe lang het duurt om een website te laten bouwen, hangt dus voor een groot deel af van jouw eigen wensen.

Waarom een website laten maken?

Wat zijn de website kosten per maand?

De kosten van een website per maand zijn over het algemeen niet hoog of wereldschokkend. Je zou het misschien niet zeggen, maar ook als jouw website eenmaal in de lucht is, krijg je te maken met de nodige kosten.

Jouw site moet tenslotte onderhouden worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat klantgegevens beschermd blijven en de laadsnelheid optimaal blijft. Ook zitten er kosten verbonden aan jouw zelfgekozen domeinnaam.

Samenvattend houdt dit in dat jij maandelijks een bedrag betaalt voor de hosting en voor de domeinnaam, en dit is gelukkig niet veel. Je kunt rekening houden met een schommelend bedrag tussen de € 5 en € 20 euro per maand. Dit is echter een ruwe schatting en in de praktijk kan dit anders uitvallen. Wel weet je nu wat je ongeveer kunt verwachten als het gaat om websitekosten per maand.

Waarom zelf een website laten maken?

Zoals we eerder in dit artikel al hebben aangegeven, heb jij twee opties als het gaat om een website maken. De tweede is om deze zelf te maken en ook hier zitten voordelen aan. Door deze twee opties onder de loep te nemen, kun je uiteindelijk tot de beste beslissing komen.

  • Besparen: Je kunt de kosten aanzienlijk lager houden dan wanneer jij een website laat maken door een professional. Het is tenslotte een flinke investering die je moet doen en die komt vrijwel nooit op het juiste moment.
  • Creativiteit: Ben jij graag creatief? Dan is een website zelf maken de perfecte oplossing voor jou. Al jouw ideeën en wensen kun jij zelfstandig verwerken, waarna jij een prachtig resultaat krijgt.
  • Voldoening: Laten we er niet omheen draaien, eigen gemaakte producten geven altijd meer voldoening en maken je trots. Als jij zelfstandig een website op pootjes hebt gezet, dan kun je je vast wel voorstellen wat dat met jouw zelfvertrouwen doet. Die krijgt een flinke boost!

Waarom een website laten maken?

Conclusie

Wanneer jij de keuze maakt om gebruik te gaan maken van een website voor jouw business, kun je al gauw profiteren van verschillende voordelen; waaronder een groter netwerk creëren en diensten onder de aandacht brengen.

Wellicht zit jij zelf nog zonder website en overweeg jij deze aan te schaffen. Naast dat jij deze zelf kunt maken, kun jij deze ook laten maken natuurlijk. Er zitten veel voordelen aan, maar je moet weten dat dit hoog op kan lopen in de kosten. Zeker als je net begint met ondernemen, kun je dit geld eigenlijk niet missen.

Wil jij tegen weinig kosten een website voor je laten maken? Dan hebben wij een gouden tip voor jou om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Dit kan namelijk met Builderall en het zal je verbazen hoe makkelijk het is om hiermee te werken.

Builderall is geschikt voor iedereen die geen ervaring heeft met websites maken en toch graag goedkoop websites maken wil. De maandelijkse kosten zijn namelijk ontzettend laag, wat onder aan de streep veel kan schelen. Start vandaag nog met jouw eigen website maken!

Share This
Verified by MonsterInsights