Waarom een WordPress site maken? Als je van plan bent om een website te maken heb je vast al gezien dat er meerdere mogelijkheden zijn. WordPress is een content management systeem waarmee je een website kunt maken.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere content management systemen die je kunt gebruiken.

In dit blogbericht lees je wat een WordPress site is, wat de voordelen ervan zijn en geef ik je een aantal tips zodat jij een goed werkende website hebt. Lees verder.

 

Wat is een WordPress site?

 

Een WordPress website is een website die gemaakt is op het WordPress platform. WordPress is een van de meest uitgebreide content management systemen.

Vroeger kon je WordPress alleen maar gebruiken om een blog te maken. Tegenwoordig is WordPress een van de meest gebruikte systemen om een website te maken.

Dat komt vooral omdat WordPress zo uitgebreid is. In het begin is het moeilijk om met WordPress te werken. Je weet niet zo goed waar alle functies voor zijn, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt wil je niet snel meer iets anders.

Naast WordPress is het ook mogelijk om een website te maken met systemen zoals:

  • Drupal
  • Joomla
  • Wix
  • Mysite

Toch kan ik je aanraden om WordPress te gebruiken, omdat WordPress het meest uitgebreid is waardoor jij vrijwel alles aan je site zo kunt aanpassen als je zelf wilt.

 

De voordelen van WordPress

 

Een van de grootste voordelen die je hebt met WordPress is dat het content management systeem zelf gratis is. Je hoeft dus geen extra kosten te betalen om gebruik te kunnen maken van WordPress.

Daarnaast is het ook mogelijk om geheel gratis aan de slag te gaan met WordPress. Je krijgt dan een Jouwdomein.Wordpress.com domeinnaam. Ondanks dat het gratis is, is het toch af te raden om dit te doen.

Je hebt dan niet alle mogelijkheden om aanpassingen te doen zoals jij die wilt. Ook worden er dan advertenties op je website geplaatst waarvoor WordPress geld krijgt.

Als je het direct professioneel wilt aanpakken en de volledige vrijheid wilt hebben met je website raad ik je aan een domeinnaam en webhosting aan te schaffen. In het duurste geval kost je dit hooguit 10 euro per maand.

Wel heb je dan de volledige zeggenschap over je website en kun je de website precies zo maken als je zelf wilt.

Een ander voordeel van WordPress is de vele mogelijkheden die je hebt betreft het customizen van je website.

Bij andere content management systemen zijn deze mogelijkheden vaak beperkt.

Als laatste is een WordPress website ook vooral snel in vergelijking tot andere platformen en kun je daarnaast nog allerlei plugins installeren die ervoor zorgen dat je website nog sneller werkt.

 

Hoe maak je een WordPress website?

 

Een WordPress website kun je met één druk op de knop installeren. Als je een domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft kun je via het Admin gedeelte van je hosting kiezen om WordPress te installeren.

Na de automatisch installatie ben je nog niet klaar. Je moet dan nog een passend thema installeren voor je website en de instellingen zo instellen dat je website optimaal werkt.

Het kan best veel zijn om dit allemaal zelf te leren en daarom is er een WordPress cursus ontwikkeld die jou helpt je WordPress website direct goed te installeren.

Daarom raad ik je aan om een WordPress cursus te volgen om je eerste WordPress website te installeren.

 

Tips bij het maken van je eerste website

 

Als je een goede WordPress website wilt hebben is het belangrijk dat je een aantal dingen goed doet met je website.

Sommige belangrijke stappen worden snel vergeten door beginners. Daarom geef ik je een aantal tips die je helpen bij het goed instellen van je eerste website.

 

Permalinks

 

Allereerst is het belangrijk dat je de permalinks structuur verandert voordat je aan de slag gaat met bloggen. De permalinks structuur is de manier waarom de links van je website weergegeven worden.

Standaard staat dit zo ingesteld dat het niet goed werkt voor je posities in de zoekresultaten. Daarom moet je de standaard instellingen veranderen in berichtennaam. Zo wordt de naam van je berichten getoond in de zoekresultaten.

 

Responsive thema

 

Een responsive thema betekent dat het thema zich automatisch aanpast aan het beeldformaat van het apparaat dat gebruikt wordt. Hoewel de meeste thema’s al responsive zijn, zijn er een aantal thema’s die niet goed geoptimaliseerd zijn om automatisch aan te passen.

Hierdoor kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen van de website niet goed zichtbaar zijn op een mobiele weergave.

Deze problemen doen zich meestal voor bij gratis thema’s die je zo kan downloaden via WordPress zelf.

Als je zeker wil zijn dat je WordPress thema responsive is raad ik je aan om een premium thema te kiezen.

Premium thema’s kun je aanschaffen tegen betaling. De prijs hiervan varieert ergens tussen de 20 en 60 dollar.

Zelf koop ik mijn thema’s altijd via Themeforest. Hier kun je namelijk makkelijk met PayPal betalen.

Als laatste is het een goed idee om de Yoast SEO plugin te downloaden. Dit is een gratis plugin die je helpt bij het optimaliseren van je pagina’s. Door je pagina’s goed te optimaliseren is de kans groter dat je goede posities in de zoekmachines behaalt.

Wel is het belangrijk om niet alle punten van de Yoast SEO plugin te serieus te nemen. Het is niet noodzakelijk om alle bolletjes groen te krijgen.

 

WordPress cursus

 

Ben jij van plan om een WordPress website te maken en wil je er zeker van zijn dat je eerste website direct een succes is? Dan raad ik je aan om een WordPress cursus te volgen. In deze cursus leer je stap voor stap hoe jij je eerste website maakt.

Na het volgen van de WordPress cursus weet je precies hoe WordPress werkt en wat er belangrijk is voor je website en wat niet.

Zo leer je alleen de dingen die je nodig hebt en verdoe je geen tijd met het leren van onbelangrijke onderdelen van WordPress.

Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina van de WordPress cursus.

 

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0b10e1″ text_color=”#ffffff” icon=”” url=”http://www.paypro.nl/producten/WordPress_Plek_Video_Cursus_/64687/33254″ width=”” target=”_blank”]Wil jij Nu Je Eigen WordPress Site Bouwen? Klik Dan Snel Hier>>>[/inbound_button]

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights