Als je gaat beginnen met online marketing, word er altijd aangeraden om van tevoren je doelgroep te bepalen. De doelgroep bepaalt namelijk voor het grootste deel welke groep mensen je wilt bereiken en je past je promoties daarop aan. Toch is het niet altijd even duidelijk waarom een doelgroep belangrijk is. Daarom dat je de volgende vraag beantwoord krijgt: Waarom is een doelgroep belangrijk bij online marketing?

De doelgroep is eigenlijk onmisbaar bij online marketing. Het bepaalt namelijk welke mensen jij wilt bereiken voor het onder de aandacht brengen en verkopen van je producten en het bepaald ook op welke manier jij reclame gaat maken. Jongeren kun je bijvoorbeeld het best bereiken door social media in te zetten. Je ziet het al, de doelgroep is bij online marketing gewoon onmisbaar.

Wil jij nu veel meer te weten komen over de doelgroep bij online marketing? Daar ga ik je in dit artikel alles over vertellen. Je hoeft het artikel alleen maar tot het einde te lezen en je bent volledig op de hoogte gebracht van dat wat jij moet en wilt weten. Het zou je ook kunnen helpen om te starten met online marketing en om je hierop te kunnen voorbereiden.

Waarom is een doelgroep belangrijk bij online marketing?

Waarom is een doelgroep belangrijk bij online marketing?

Een vrij belangrijk onderdeel van online marketing, dat is het bepalen en het bereiken van de doelgroep. Doe je dit op een goede manier en bedenk je goede strategieën? Dan zou het zomaar eens kunnen dat je een succesvol kunt worden in online marketing. Het bepalen van de doelgroep is ook iets wat je niet over kunt en mag slaan eigenlijk. De doelgroep is namelijk onmisbaar.

Waarom is een doelgroep eigenlijk zo belangrijk bij online marketing? Laat ik dit artikel beginnen door je dat uitgebreid uit te leggen.

Doelgroep is eigenlijk een mooi woord voor een grote of kleine groep met mensen die bijvoorbeeld dezelfde interesse hebben. De kans is groot dat deze groep of dit groepje op zoek is naar een bepaald product of naar een bepaalde dienst en research gaat doen op internet. Daar kun jij met online marketing goed op inspelen door de doelgroep proberen te bereiken.

Maak jij gebruik van online marketing voor het op de kaart zetten van je eigen producten, bedrijf of diensten? Dan ga je je dus richten op de doelgroep die jij kiest en daar ga je je strategieën ook op richten. De doelgroep bepaald namelijk jouw manier van reclame maken en de manier waarop je de doelgroep gaat proberen te bereiken. Ook bepaald de doelgroep welke producten je verkoopt.

Waarom is een doelgroep belangrijk bij online marketing?

Kun je je eigen doelgroep kiezen?

Online marketing is een vrije vorm van marketing. Dat betekent dat jij het in principe in kunt vullen zoals jij dat wil en wat bij jou past. Er zijn geen regels of speciale diploma’s aan verbonden. Iedereen kan er dus mee starten.

We hebben het in dit artikel al uitgebreid over het kiezen van een doelgroep gehad en je weet nu ook waarom deze zo belangrijk is. Kun je je eigen doelgroep kiezen?

Jij mag absoluut je eigen doelgroep kiezen binnen online marketing. Jij bepaalt welke producten je onder de aandacht wilt brengen en welke doelgroep daarbij zou kunnen passen.

Op welke manieren kun je online marketing gebruiken?
Online marketing gaat volledig via internet en is dus eigenlijk een online manier van reclame maken voor je producten, diensten of eigen bedrijf.

Op welke manieren kun je online marketing dan gebruiken? Ik geef je een aantal voorbeelden:

 • Het gebruik van social media. Zoals Facebook of Instagram
 • Google-advertenties
 • Advertenties op Facebook
 • E-mail marketing
 • Affiliate marketing

Welke doelgroepen zijn er allemaal?

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om je doelgroep te bepalen als je gaat starten of als je bezig bent met online marketing. Het zorgt er namelijk voor dat jij een betere strategie kunt bedenken en dat je ook de juiste mensen weet te bereiken.

Nu zijn er redelijk veel doelgroepen waar jij je als online marketeer op kunt gaan richten. Heb jij misschien wat inspiratie nodig voor het bepalen van je doelgroep? Dat kan ik goed begrijpen.

Om jou daar een beetje mee op weg te helpen, vindt je hieronder een overzicht van mogelijke doelgroepen om jouw online marketing strategie op te richten:

 • Jongeren tot en met 18 jaar
 • Jongeren boven de 18 jaar
 • Moeders
 • Ouderen boven de 70 jaar
 • Huismannen- of vrouwen
 • Kinderen tot en met 12 jaar

Waarom is een doelgroep belangrijk bij online marketing?

Wat zijn de voordelen van online marketing?

Waarom een doelgroep handig is en welke doelgroepen er zoal zijn, daar ben je nu helemaal van op de hoogte.

Misschien zie je op dit moment nog niet helemaal in wat de voordelen van online marketing eigenlijk zijn. Ik kan je namelijk verklappen dat online marketing heel veel voordelen heeft. Enkele voordelen zijn onder andere:

 • Online marketing gaat volledig via internet. Als jij daar goed mee uit de voeten kunt, dan is dat heel erg mooi meegenomen.
 • De kosten van een reclame spotje op televisie zijn enorm. Wist je dat online marketing helemaal gratis gedaan kan worden, mocht je dat willen?
 • Internet bied de mogelijkheid om direct in contact te staan met klanten of met mogelijke klanten. Vragen beantwoorden gaat een stuk makkelijker.
 • Vaak kun je met online marketing je doelgroep veel sneller bereiken. Tegenwoordig maakt iedereen namelijk gebruik van internet.

Conclusie – Bouw jouw perfecte business zelf op

Bepalen wat je doelgroep is bij online marketing is iets wat je niet kan overslaan en ook niet moet onderschatten. Door je doelgroep te kiezen en daarnaar te streven, maak je namelijk meer kans op een betere verkoop van je producten en op het bereiken van een grotere groep mensen.

Is online marketing nog hogere wiskunde voor jou, maar ben je wel op zoek naar een manier om jouw eigen online-business te kunnen opbouwen. In dat geval heb ik de gouden tip voor jou.

Door het programma De Perfecte Business te volgen leer jij van A tot Z hoe je een business opbouwt en hoe je deze succesvol kunt maken. Of jij nu nog een student bent, een fulltime baan hebt of al met pensioen bent, voor iedereen is De Perfecte Business geschikt. Waar wacht je nog op?

Share This
Verified by MonsterInsights