Wat betekent cpc bij affiliate marketingWat betekent CPC bij affiliate marketing? Ben jij begonnen met affiliate marketing? Dan heb je de eerste afkortingen vast aan je voorbij zien gaan. Maar wat betekenen al de afkortingen die voorbij komen nu eigenlijk. Een logische vraag wanneer je pas begonnen bent. Er komt behoorlijk wat informatie op je af bij affiliate marketing. Het is dan ontzettend handig om te weten wat het betekent. Zo krijgt de informatie op affiliate netwerken ook meer betekenis.

 

 

Met welke afkortingen binnen het beloningssysteem van affiliate marketing je vaak te maken hebt, dat is geheel afhankelijk van de affiliate adverteerder.

 

Je kunt aan de hand van het verdienmodel makkelijker een keuze maken om een zo hoog mogelijke verdiensten uit je affiliate marketing website te halen. Het vergelijken van verschillende soorten statistieken geeft je veel waardevolle informatie.

 

Geld verdienen per klik (CPC)

Er zijn veel verschillende affiliate marketing netwerken beschikbaar. Maar vrijwel geen enkele zal je nog betalen per klik op een link of advertentie banner. Vaker wordt commissie berekend aan de hand van verkopen of aanmeldingen. De afkorting CPC staat voor Cost per Click. Hoewel deze manier van verdiensten niet meer worden toegepast is deze veelal wel nog te vinden als statistiek.

 

Je hebt bijvoorbeeld 100 euro verdiend door 10 klanten naar de affiliate adverteerder te sturen, dan zijn je verdiensten in theorie 10 euro per klik. Zo zie je direct welke advertenties die je promoot je het meest hebben opgeleverd.

 

De aanduiding voor Cost per Click (kosten per klik) worden ook wel aangeduid in eCPC wat je de mogelijkheid geeft te zien welke affiliate marketing adverteerders interessant voor je zijn. Wanneer je met een bepaalde adverteerder weinig tot niets verdient zal ook de eCPC laag uitvallen. Waardoor je direct weet dat een bepaalde adverteerder niet interessant is om verder te gebruiken.

Beginnen met affiliate marketing 2

Wat betekent cpc bij affiliate marketing? Welke andere vormen van verdiensten zijn er nog mee

Er zijn naast CPC ook nog andere aantrekkelijke verdien methodes beschikbaar. Het is goed te weten welke afkorting deze hebben maar ook waarom jij hier gebruik van wil maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze je veel opleveren. Ze passen bij de producten of diensten die je verkoopt met je affiliate marketing website. Maar ook om juist meer informatie uit je bestaande statistieken te kunnen halen.

 

De meest voorkomende afkortingen die betrekking hebben op je verdiensten lees je hieronder, samen met een korte toelichten of voorbeelden.

Geld verdienen per geplaatste bestelling (CPO)

Vaker komt het voor dat je betaald krijgt per aanmelding of bestelling. Bijvoorbeeld omdat je ervoor hebt gezorgd dat een verzekeraar nieuwe klanten hebt gekregen. Een energie bedrijf nieuwe aanmeldingen of omdat er bij een bank een nieuwe rekening is geopend. Maar ook bij winkels die producten verkopen kun je per bestelling verdienen. De afkorting CPO staat voor Cost per Order. Je ontvangt dus altijd een percentage van de verkoop of aanmelding.

 

De CPO heeft veel voordelen ten opzichte van vaste vergoeding. Je kunt bijvoorbeeld meer commissie behalen door duurdere producten of diensten te promoten. Je krijgt immers een percentage van de behaalde omzet.

 

Dat maakt werken met CPO interessant voor een affiliate marketing website. Met een goede affiliate website kun je veel verdienen aan de hand van betaling per order.

Geld verdienen voor een aantal weergaven (CPM)

Jaren geleden was het nog mogelijk om geld te verdienen wanneer advertenties door je bezoekers werden bekeken. Dit kom je tegenwoordig nagenoeg niet meer tegen. Je had dan te maken met de afkorting CPM, wat staat voor cost per mille. Per 1000 views van een door de adverteerder beschikbaar gestelde banner kreeg je dan betaald.

 

Hoewel er niet meer betaald zal worden op deze manier staat het vrijwel altijd in je statistieken. Je kunt hierdoor makkelijker bekijken hoe vaak een advertentie is getoond, erop is geklikt maar ook hoeveel verkopen er zijn. Zo kun je vaststellen welke advertenties jouw het meest opleveren.

 

Tenzij je aan de slag gaat met advertentienetwerken zoals Adsense of premium advertentie netwerken zoals Ezoic. Daar wordt nog wel gekeken naar CPM.

 

Stel dat duizend mensen je advertentie hebben bekeken, er 3 klikken zijn geweest waarbij een bestelling is gedaan. Is de ratio van de advertentie dus 0,10% verkoop per 1000 keer dat de advertentie is gezien. Hoe hoger deze is, hoe meer je per mille verdiend hebt.

Geld verdienen per verkocht abonnement (CPL)

Je kunt je voorstellen dat sommige producten niet direct te meten zijn. Een hypotheek kan je bijvoorbeeld niet online afsluiten. Hiervoor hebben adverteerders iets bedacht dat binnen de affiliate marketing netwerken CPL wordt genoemd. De afkorting CPL staat voor cost per lead. Je krijgt dus betaald per aanvraag of afspraak wanneer dit gebeurd via de unieke affiliate marketing link die jij op je website hebt geplaatst. De hoogte van de vergoeding bestaat vrijwel altijd uit een vast bedrag. Omdat er nog geen omzet is gemaakt.

 

Het is dus lonend dat je bij een website die zich richt op hypotheken of andere lastige producten zoveel mogelijk aanvragen te verzorgen.

 

De meeste vergelijkingswebsites maken gebruik van deze methode. Je vergelijkt een dienst of product, krijgt een aanbieding waarna je als bezoeker je gegevens verstuurt. Vanaf dat moment heb jij je commissie verdiend. De verdere afhandeling levert je dus niets meer op.

Meer leren over affiliate marketing?

Wil jij meer leren over affiliate marketing? Dan is de affiliate marketing revolutie een goede keuze om stap voor stap de methodes, betekenissen maar ook tools beter onder de knie te krijgen. Je leert aan de hand van praktische video’s wat affiliate marketing je te bieden hebt. De video’s zijn zeer helder opgebouwd waardoor je technieken direct kunt toepassen op je eigen affiliate marketing website.

 

De affiliate marketing revolutie is een van de meest betrouwbare methodes om te groeien, leren maar vooral te doen. Je krijgt verschillende motiverende informatie. Waardoor je kunt bouwen aan een passief inkomen.

 

Je kunt met de affiliate marketing revolutie zelf kiezen wanneer je aan de slag gaat. Kan de modules die je al hebt gedaan terugkijken. Hebt toegang tot rijkelijke informatie waar jij een gegarandeerde voorsprong hebt op andere affiliate marketing websites.

 

Wil jij echt weten wat werkt, hoe je het beste uit affiliate marketing kunt halen, wat je moet doen om meer omzet te krijgen. Dan past de affiliate marketing revolutie helemaal bij jou, maak direct je eigen account, Ga serieus aan de slag met de mogelijkheden.

 

 

AMR

Share This