Je bent ondernemer. Of je wil je binnenkort inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Misschien wil je producten verkopen of diensten aanbieden. En hierbij is een website onmisbaar. Maar: wat heb je nodig om een website te maken?

Een groot deel van de beginnende ondernemers heeft nog geen website in de lucht staan. Dit lijkt geen probleem te zijn, maar je omzet en klantenkring blijven op een laag pitje staan. Misschien zijn deze issues herkenbaar voor je.

In dit artikel delen we het belang van een website én vertellen we je wat je nodig hebt om een webshop te starten. Wil je hier dus meer over weten? Dan raden we je aan om dit artikel tot het laatste hoofdstuk te lezen. Succes!

Wat heb je nodig om een website te maken?

Wat heb ik nodig om een website te maken?

Een eigen website maken kent geen technische obstakels meer. Het is makkelijker en toegankelijker dan je denkt. Als je een website gaat maken, dan zijn een aantal dingen onmisbaar. Deze gaan we met je delen en uitlichten.

1.      Goede computer of laptop

Ga je zelf je website maken? Een computer of laptop is niet geheel onbelangrijk. Hier vind het hele proces namelijk op plaats. Het is van belang dat je met een goed apparaat werkt. Hierbij is het vooral belangrijk dat de software up tot date is en de werkzaamheden aankan.

Loopt je computer of laptop constant vast? Dit is natuurlijk tijdrovend én frustrerend. Daar is geen twijfel over mogelijk. Misschien heb je al een goed apparaat tot je beschikking of staat de aanschaf hiervan hoog op je wensenlijstje.

Vind je de aanschaf van een nieuwe laptop of computer te duur? Bekijk de mogelijkheden om deze tweedehands aan te schaffen. Dat kan veel geld schelen. 

2.      Programma

Het internet kent verschillende programma’s om je website mee te maken. Er zijn zelfs gratis mogelijkheden. Doe van tevoren een onderzoek naar de programma’s en beslis aan de hand daarvan waarmee je wilt werken.

Bekijk reviews van andere gebruikers, zet de kosten op een rijtje en bekijk wat je er zoal bij krijgt. Je kunt kijken naar het volgende:

  • Is het programma toegankelijk voor beginners?
  • Kun je een hosting en domeinnaam aanvragen?
  • Krijg je kant-en-klare ontwerpen?

Heb je advies nodig? Lees het artikel tot het einde, misschien hebben we een goede tip voor je.

3.      Richting

Wat voor website ga je maken? Misschien wil je producten verkopen binnen een webshop. Of een blog starten met geschreven teksten.

Door je richting alvast te bepalen, weet je waar je naartoe werkt. Het ontwerp van een webshop is tenslotte anders als van een blog.

Als je er op voorhand voor zorgt dat je website er goed uit ziet, keren je bezoekers onder aan de streep terug bij je site en geeft Google je bonuspunten. En dat is waar je voor gaat natuurlijk.

4.      Geld

Je hebt een geldbedrag nodig als je een website gaat maken. Ongeacht of je de site zelf maakt of niet. De meeste programma’s vragen een bepaalde prijs om je website te maken en te onderhouden. Stel van tevoren een budget beschikbaar en bekijk je mogelijkheden.

Het is mogelijk om een gratis website te maken. Maar hierbij krijg je geen eigen domeinnaam en is je website nauwelijks tot niet vindbaar op het internet.

Het is een laagdrempelige manier van starten, maar het levert uiteindelijk geen rendement op. Probeer daar rekening mee te houden.

5.      Beveiliging en updates

Als je gaat werken met klantgegevens, is het belangrijk dat deze niet op straat komen te liggen. Je moet die veiligheid dus kunnen garanderen aan je bezoekers en aan jezelf.

Dit doe je met hosting en een SSL-certificaat. Voor een klein maandelijks bedrag, kun je dit al aanschaffen. Op deze manier krijg je een plekje op de server en blijft je website eveneens in de lucht staan, wat er ook gebeurt.

6.      Vindbaarheid

Nadat je website in de lucht staat, ga je werken aan de vindbaarheid. Je moet ervoor zorgen dat bezoekers je website gemakkelijk vinden en Google je bovenaan plaatst. Door de volgende punten werk je aan de vindbaarheid:

  • Gebruik SEO keywords op je website;
  • Verwerk belangrijke informatie op een vindbare plek;
  • Plaats afbeeldingen of video’s;
  • Schrijf wervende teksten;
  • Geef informatie over jezelf en over je diensten;

SEO levert op de lange termijn veel bezoekers op. Heb je nog nooit met SEO gewerkt? Het kan moeilijk zijn om resultaat te creëren. In dit geval kun je een SEO-tekstschrijver inschakelen.

Deze professionals zijn gespecialiseerd in SEO en voorzien je eveneens van advies voor de toekomst.

Wat zijn de kosten van een website maken?

Dat hangt er sterk vanaf. Je kunt de website zelf maken of laten maken door een professional. De eerste optie is – vanzelfsprekend – goedkoper. Zo houd je de kosten laag.

Als je je website laat maken betaal je meer. Dit varieert tussen honderden tot maar liefst duizenden euro’s. Het ligt aan de websitemaker zelf en aan de website die je wenst.

Een webshop maken kost meer dan een simpele blog. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? We adviseren je om je website zelf te maken. Zo blijft óók het maandbedrag van je abonnementen laag. Dat is niet verkeerd als beginnend ondernemer. Toch?

Wat heb je nodig om een website te maken?

Conclusie – Dit heb je nodig om een website te maken

Ben je een ondernemer? Of vind je het leuk om te schrijven, en dit online te delen? Een website is onmisbaar voor jou. Misschien vraag je je het volgende af: wat heb ik nodig om een website te starten?

Deze vraag hebben we in dit artikel voor je beantwoord. Zo hebben we beschreven wát je nodig hebt en wat het plan van aanpak is. Zelfstandig een website maken, is niet zo moeilijk als het lijkt.

Wil je de kosten laag houden? En wil je zelf aan de slag? We verwijzen je graag door naar Builderall. Hét platform voor beginnende websitemakers. Je kunt aan de slag met kant-en-klare ontwerpen en direct een hostingabonnement afsluiten.

Duizenden ondernemers zijn je voorgegaan en geven aan zeer enthousiast te zijn over Builderall. Heb jij straks duizenden bezoekers per maand?

Share This
Verified by MonsterInsights