Wat is een advertorial? – Ga je ondernemen via het internet of heb je plannen in die richting? Je hebt er veel baat bij als je onderneming bekend is bij het grote publiek. Dit zorgt ervoor dat je meer omzet genereert en succesvol wordt. Wist je dat advertorials handige middelen zijn?

Je geeft meer informatie, schept vertrouwen en maakt tegelijkertijd reclame bij de juiste doelgroep. Wil je weten wat een online advertorial is en wat de voordelen zijn? Daar kom je in dit artikel achter. Lees je mee?

Wat is een advertorial precies?

Ben je niet op de hoogte van wat een advertorial is? Je bent niet de enige. Voordat we de voordelen doornemen, beginnen we eerst bij het begin. Wat is een advertorial eigenlijk?

Grote kans dat je weleens advertenties bent tegengekomen in de krant of in een magazine. Maar je vindt ze ook online zoals op sociale media, websites en blogs. Kort gezegd word jij als lezer aangezet tot een aankoop of andere actie. Dit wordt een call-to-action genoemd. Een online advertorial heeft hetzelfde principe, maar steekt toch anders in elkaar.

Dit is een wervende tekst of blog, ook wel editorial genoemd, gecombineerd met een advertentie. Dit is een advertorial. De onderneming, een product of dienst dienen als onderwerp van de advertorial en daaromheen wordt een aantrekkelijke tekst geschreven.

In de tekst worden vervolgens relevante links verwerkt die de lezers doorsturen naar de website van de adverteerder. Advertorials worden namelijk op andere websites geplaatst. Dit levert onder aan de streep meer verkopen en bekendheid op. We kunnen dus stellen dat advertorials krachtige marketingmiddelen zijn om in te zetten.

Wat is het verschil tussen een advertorial en een advertentie?

Op het eerste gezicht lijken de verschillen niet wereldschokkend te zijn. Misschien denk jij er net zo over. In beide gevallen staat een product, dienst of bedrijf in the picture.

In een advertentie komt duidelijk naar voren dat het om een samenwerking gaat tussen de website en de adverteerder. De teksten zijn kort en de lezer wordt direct aangezet tot een actie. Nu steekt een advertorial blog anders in elkaar.

De teksten zijn langer, creatiever en er is meer ruimte om informatie te geven aan de lezer. Zij krijgen eerder het idee dat het om een uitgebreide blog gaat, dan om een advertentie waarbij er wordt aangedrongen op een aankoop of een andere actie. Nu zijn websites wel verplicht om te vermelden dat het om een advertorial gaat.

Wie schrijft advertorials?

Vrijwel alle advertorials worden met hetzelfde uitgangspunt geplaatst: informatie geven en verkopen. Door advertorials bij bekende sites en aanbieders te plaatsen, profiteer je direct van het grote bereik en de juiste doelgroep.

Je kunt een advertorial zelf schrijven, maar hierbij is het wel van belang om de juiste regels te kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van SEO? Het is immers de bedoeling dat de tekst vindbaar is, om zo op te vallen. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de tekst wervend, informatief en dat de schrijfstijl past bij de doelgroep die je wilt bereiken.

advertorial blog schrijven

Nu zijn er ook mediabureaus, redacties en zelfs copywriters die dit voor hun rekening nemen. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Je betaalt niet alleen voor de tekst, maar ook aan de website waar je de advertorial wilt plaatsen. Heb je een website of aanbieder op het oog? Neem altijd contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een advertorial inzetten?

We hebben vastgesteld wat een advertorial is en waar deze voor bedoeld is. Ondernemers en aanbieders maken er steeds vaker gebruik van. Spreekt dit marketingmiddel je aan, maar heb je twijfels? We bespreken hieronder de voordelen:

Goed ontvangen

Advertenties vallen niet altijd in de smaak. Veel lezers ervaren deze teksten als opdringerig of als beknopt. Dat is bij advertorial blogs een ander verhaal. Dit zijn wervende en creatieve teksten, waardoor lezers niet het idee krijgen dat ze iets wordt opgedrongen.

Bekendheid creëren

Gezien de teksten creatiever en uitgebreider worden geschreven, is er voldoende ruimte om informatie te verschaffen. Op deze manier creëer je meer bekendheid voor je onderneming, producten of diensten. Dit zet lezers eveneens aan om contact op te nemen.

Offline mogelijkheden

Ben je niet thuis in online marketing? Dat is geen probleem; het is ook mogelijk om je pijlen offline te richten. Wat dacht je van een advertorial in een magazine of in de krant? Hoewel hier een prijskaartje aanhangt, kan dit een geweldige optie zijn om je doelgroep te bereiken.

Meetbare resultaten

In tegenstelling tot offline marketing, biedt het internet meer mogelijkheden. Zo zijn alle online acties meetbaar. Je kunt bijhouden hoe je advertorial scoort en of deze de juiste doelgroep bereikt. Dit betekent ook dat er ruimte is voor verbetering of een andere strategie.

Wat is een advertorial

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je een advertorial plaatst, wil je dat deze succesvol wordt ontvangen. Daarom is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder vind je een overzicht met een uitgebreide uitleg:

  • Juiste doelgroep. Zorg ervoor dat de website aansluit bij je doelgroep en bij het geen wat je wilt aanbieden. Neem nu telefoonaccessoires; deze hebben niets te zoeken op een website dat schoenen verkoopt.
  • Informeer eerst naar de mogelijkheden. Ga er niet zomaar vanuit dat de gekozen website advertorials toestaat. Neem daarom eerst contact op en bespreek wat er mogelijk is.
  • Interessante informatie. Schrijf de tekst op een interessante en creatieve manier, zodat je de lezer subtiel aanzet tot een actie.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat een online advertorial is. We hebben verteld wat het verschil is met een advertentie, wat de voordelen zijn en tot slot waar je op moet letten als je aan de slag gaat met dit marketingmiddel. Als ondernemer is dit een interessante manier om meer informatie over je onderneming te verstrekken en je aanbod onder de aandacht te brengen.

Ben jij geen ondernemer, maar zou je niets liever willen dat je eigen online-business opstarten? De Perfecte Business helpt je daarbij. Ervaringen en opleidingen zijn geen vereiste. Waar wacht je nog op?

Share This
Verified by MonsterInsights