Het kan je niet ontgaan zijn dat affiliate marketing enorm in opkomst is. Het is een goede manier van geld verdienen naast een fulltime baan of studie. Het is dan ook niet voor niks dat steeds meer mensen ervoor kiezen. Misschien spreekt het jou ook wel aan en kan je niet wachten om te gaan beginnen als affiliate marketeer. Voordat je begint als affiliate marketeer word er vaak geadviseerd om een niche te kiezen en om een affiliate niche site te gaan inrichten.

Maar, wat is een affiliate niche site? En wat houd affiliate marketing ook alweer in? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel.

Wat is affiliate marketing ook alweer?

Voordat ik je ga vertellen wat een affiliate niche site precies is en wat het inhoud, gaan we eerst nog even kort naar affiliate marketing zelf kijken. Misschien weet je wat het is, maar kan je geheugen wel een opfrisbeurt gebruiken. Laten we dat bij deze doen en kort kijken naar wat affiliate markering ook alweer is.

De naam zal het al zeggen. Affiliate marketing is een vorm van marketing. Tóch is dit een andere vorm van marketing dan de traditionele vorm hiervan. Bij affiliate marketing heb je ook geen vast salaris of een contract, zoals dat bij de meeste werkgevers het geval is. Het gaat er namelijk om dat je betaald krijgt naar je eigen prestaties. Je zou het kunnen zien als een soort beloning voor het werk dat je levert.

Bij affiliate marketing ga jij als marketeer producten promoten voor een bedrijf of merk waar jij een samenwerking mee hebt. Deze samenwerking krijg je via een affiliate marketing netwerk, die je vast bekend voor moet komen. Je promoot het product via je eigen affiliate marketing website en deelt daarbij de affiliate link van het product. Klikt een bezoeker op de link en koopt hij/zij het product? Dan krijg jij daar een commissiebedrag van. Dat is eigenlijk wat affiliate marketing inhoud. Klinkt goed, toch?

Wat houd een niche precies in?

Als je gaat beginnen met affiliate marketing, dan is de eerste stap daarbij om je niche te gaan bepalen. Deze stap is eigenlijk bepalend voor jouw carrière als affiliate marketeer. Het bepaalt namelijk welke producten jij gaat promoten op je affiliate website en welke doelgroep jij wil gaan bereiken. Voorbeelden van niches zijn fotografie, huishoudmiddelen of babyproducten. Aan de hand van die niche ga jij producten promoten en reviews schrijven. Je bereikt op deze manier de doelgroep die geïnteresseerd zou kunnen zijn in deze producten.

affiliate niche site

Is het verplicht om een bepaalde niche te kiezen? Nee, dat is het niet. Je mag het natuurlijk ook breed houden en verschillende onderwerpen behandelen op je affiliate marketing website.

Het kiezen van een niche kan wel veel voordelen hebben. Je bereikt gemakkelijker de doelgroep en je trekt sneller bezoekers aan die naar iets op zoek zijn, dat op jouw website staat. Belangrijk is wel om van tevoren onderzoek te doen naar de niche, om erachter te komen of er veel vraag is naar bepaalde producten of reviews.

Wat is een affiliate marketing website?

Als affiliate marketeer is het verstandig om een eigen website te hebben. Dit is de zogenaamde affiliate marketing website. Hier ga jij als marketeer als het ware je producten op promoten om ervoor te zorgen dat bezoekers deze aanschaffen.

Hoe je dat promoten kan gaan aanpakken? Dat is eigenlijk heel erg simpel. Het is altijd belangrijk om de link van het product te delen. Dit is de affiliate link en hiermee kan jij je commissiebedrag generen. Dat promoten kan je doen door blogartikelen te schrijven over het product of door reviews te schrijven. Je informeert de bezoekers over het product en maakt ze hier enthousiast voor.

Houd er wel rekening mee dat deze berichten eerlijk moeten zijn en niet te opdringerig over moet komen. De meeste mensen hebben dat direct door en haken dan vaak af.

Wat is een affiliate niche site?

Laat ik nu antwoord geven op de vraag waarom je op dit artikel terecht bent gekomen. Je bent hier vast benieuwd naar geworden. Je weet nu wat een niche precies inhoud en hoe affiliate marketing in zijn werk gaat. Wat is nu een affiliate niche site?

affiliate niche site

In principe is dit precies hetzelfde als de affiliate marketing site, maar dan op basis van een niche. Zoals ik je vertelde is het mogelijk om een niche te kiezen voor je affiliate marketing website en kan je op deze manier je doelgroep bereiken. Als je kiest voor een niche, richt je je affiliate marketing site zo in, dat je schrijft over de producten en de producten promoot die de doelgroep zal interesseren en al bereiken.

 

Kan ik affiliate marketing eigenlijk leren?

Is affiliate marketing eigenlijk te leren? Helaas bestaat er geen opleiding voor en is er ook geen bepaald diploma voor nodig. Wel kan ik begrijpen dat als je net begint met affiliate marketing, dat dit een grijs gebied voor je is. In dat geval is er de Affiliate Marketing Revolutie die jou daarbij kan gaan helpen.

affiliate niche site

Affiliate Marketing Revolutie is een online cursus die jou van A tot Z gaat leren wat affiliate marketing is en hoe je hier geld met zou kunnen verdienen. Door middel van handige instructie video’s leer jij alle kneepjes van affiliate marketing en ben jij straks helemaal op de hoogte van alle technieken. De cursus is volledig online en kan dus op ieder moment gevolgd worden.

Mocht jij je willen verdiepen in affiliate marketing of je wilt gewoon een steuntje in de rug, dan is de Affiliate Marketing Revolutie écht iets voor jou.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over affiliate marketing en de affiliate niche site. Je bent inmiddels helemaal op de hoogte hiervan en je bent klaar om te starten met affiliate marketing.

Als eerste stap is het verstandig om een niche te kiezen voor je affiliate marketing website, maar dat hoeft natuurlijk niet. Jij mag de keuze maken.

Kan jij wel extra hulp gebruiken bij het starten met affiliate marketing? Volg dan de cursus Affiliate Marketing Revolutie en leer van A tot Z hoe jij omzet kan genereren als affiliate marketeer.

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights