wat levert affiliate marketing opWat is een affiliate webshop?

Bij het opstarten van een webshop moet je onwijs veel keuzes maken. Zo moet je nadenken over welke producten je gaat verkopen, met welk systeem je jouw webshop op gaat bouwen en hoe je zaken zoals voorraadbeheer gaat verzorgen. Een voorraad, klantencontact en verzendingen/retourneringen brengen de nodige risico’s met zich mee. Ook daar moet je je goed bewust van zijn. Wil je een webshop starten, maar wil je geen last van deze risico’s hebben? Dan is het aan te raden om met een affiliate webshop aan de slag te gaan. In dit artikel vertellen we je graag wat een affiliate webshop exact is.

In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk veel affiliate webshops opgestart. Deze webshops brengen namelijk enkele zwaarwegende voordelen met zich mee. Zo heb je geen startkapitaal nodig, loop je weinig tot geen risico’s en kan je behoorlijk veel geld verdienen. Laten we eerst eens kijken naar wat een affiliate webshop exact is.

Affiliate webshop

Bij een affiliate webshop promoot je in feite producten van bepaalde adverteerders. Via een affiliate netwerk kom je in contact met een affiliate campagne van één van de adverteerders. Je kunt je voor deze campagne aanmelden, waarna je de producten in jouw webshop in kunt laden.

Met een affiliate webshop is het doel om zoveel mogelijk bezoekers te trekken en deze bezoekers op de producten/linkjes te laten klikken. Als een bezoeker dat doet, wordt hij/zij namelijk doorgestuurd naar de website van de verkopende partij. Als de bezoeker op die website een aankoop doet, zijn zowel de verkopende partij als jij blij. De verkopende partij heeft immers een product verkocht, terwijl jij een commissie krijgt. Jij hebt immers de bezoeker warm weten te maken en weten te overtuigen om het product te kopen.

Een dergelijke webshop is in principe een doorgeefluik. Jij leidt de bezoekers door naar de website van de verkopende partij. Op die website gaat de bezoeker uiteindelijk over tot het doen van een aankoop. Voor jou als digitale ondernemer brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Daarover vertellen we je later meer in dit artikel.

Al met al valt een affiliate webshop dus deels met een normale webshop te vergelijken. Bij een affiliate webshop verkoop je echter zelf geen producten; nee, je bent een doorgeefluik en stuurt jouw bezoekers door naar de website van de verkopende partij. Doordat je zelf geen producten koopt, loop je ook een stuk minder risico.

 

 

Wat heb je nodig om een affiliate webshop op te richten?

Wil je ook graag een affiliate webshop oprichten? Begrijpelijk! Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een domeinnaam, een webhosting en een aanmelding bij één van de affiliate netwerken. Een domeinnaam en webhosting kan je voordelig via bijvoorbeeld Neostrada regelen. Als je eenmaal de website opgebouwd hebt, bijvoorbeeld met WordPress en Woocomeerce, moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Bekende netwerken zijn Daisycon, Paypro en Tradetracker. Ook bekende Nederlandse webshops zoals de Wehkamp, Bol.com en Coolblue bieden sinds kort een affiliate mogelijkheid aan.

Je kunt je bij dergelijke affiliate netwerken aanmelden, waarna je toegang krijgt tot de verschillende campagnes. Een adverteerder kan een campagne opstarten; hierbij bepaalt de adverteerder welke producten gepromoot kunnen worden, wat de meetperiode is en wat de commissie is. Jij kunt je voor een dergelijke campagne aanmelden, waarna je de producten in jouw affiliate webshop in kunt laden. Heb je dat gedaan? Dan is het zaak om onwijs veel bezoekers naar jouw affiliate webshop te gaan trekken!

Wat zijn de voordelen van een affiliate webshop

Door met een affiliate webshop te starten, kan je van veel mogelijkheden en kansen gaan profiteren. Het is namelijk zo dat je voor een dergelijke webshop géén opstartkapitaal nodig hebt. Je hoeft immers alleen in een domeinnaam en een webhosting te investeren. De totale kosten daarover bedragen slechts enkele euro’s.

Als je de domeinnaam en webhosting hebt, kan je volledig zelf de website op gaan bouwen. Met behulp van een programma zoals WordPress gaat dit behoorlijk simpel. Ook dit kost dus geen geld.

Een ander voordeel van een affiliate webshop is dus dat je geen risico loopt. Je bent zelf niet met het klantcontact bezig, je bent niet verantwoordelijk voor de verzending en je hoeft geen voorraad aan te houden. Doordat je geen risico loopt, is de drempel om met een affiliate webshop te starten ook bijzonder laag. In combinatie met de lage opstartkosten is dit eigenlijk een ideale situatie. Je kunt zonder enig risico én zonder geld een eigen webshop oprichten. Dat is toch de droom van elke ambitieuze (digitale) ondernemer?

Ook is het met een affiliate webshop mogelijk om écht veel geld te verdienen. Dat kan je voor elkaar krijgen als je veel bezoekers naar jouw website weet te trekken. Breng vervolgens de conversie op jouw website in orde, optimaliseer jouw website en geniet van vele orders. Per order krijg je een bepaalde commissie; dit totaal aan commissie kan dus behoorlijk op gaan lopen.

Tot slot wil ik nog benoemen dat je volledig zelf kunt bepalen waar je mee aan de slag gaat. Je bepaalt zelf wanneer je werk, je bepaalt zelf waar je werk en je bepaalt zelf welke producten je gaat promoten. Je hebt al met al volledige zeggenschap en je kunt dus perfect van jouw vrijheid genieten. Heerlijk!

Bol masterclass van jia ruan

Wil je veel geld gaan verdienen en ook vanaf het strand in bijvoorbeeld Portugal kunnen werken? Dan kunnen wij je maar één ding aanraden: ga nu direct met affiliate marketing aan de slag. Met het opstarten van een affiliate webshop geniet je van onwijs veel mogelijkheden en kansen. Als je eenmaal succesvol bent, kan je behoorlijk veel geld verdienen. Wat wens je nog meer? Om op de juiste manier te starten, willen wij je graag aanraden om je aan te melden bij de Bol masterclass. Met deze online cursus kan je jouw kennis van affiliate marketing naar het hoogste niveau brengen. Deze cursus is ontwikkeld door een ervaren en succesvolle affiliate markteer; Jia ruan. Wil jij het voorbeeld van Jia volgen? Meld je dan direct voor deze online cursus aan!

Share This