Wat is een affiliate website? | Wil je genieten van financiële onafhankelijkheid? Heb je op dit moment een vaste baan, maar zijn kantoortijden niets voor jou? Door te beginnen met affiliate marketing creëer je passief inkomen en kun je je eigen tijden inplannen. Nog nooit was geld verdienen zo flexibel.

Voordat je kunt starten met affiliate marketing, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Door een affiliate website op te zetten kun je de producten promoten en vervolgens commissies genereren. Maar wat is een affiliate website? En waarom is affiliate marketing zo’n goed idee? In dit artikel vind je alle antwoorden.

Waarom affiliate marketing?

Affiliate marketing is een populair, veelgebruikt verdienmodel. Ben je hier nog niet mee bekend? Voordat we inzoomen op wat een affiliate website is, is het eerst handig om bij het begin te beginnen. Waarom is affiliate marketing de moeite waard? We hebben enkele pluspunten op een rij gezet:

Tijd flexibel indelen

Dit is ongetwijfeld de grootste waarom affiliate marketing de moeite waard is. Je zit namelijk nergens aan vast. Je tekent geen contract en er zijn geen verplichtingen richting een werkgever waar je rekening mee moet houden. Nee, je bepaalt zelf wanneer je werkt, hoe lang en op welke tijd. Je affiliate website is overal te bereiken, zolang je toegang hebt tot een sterke internetverbinding.

Aan de slag in je eigen niche

Heb je veel productkennis of wil je je richten tot een bepaalde doelgroep? Opnieuw kent affiliate marketing een groot pluspunt. Je kunt namelijk aan de slag in een zelfgekozen niche. Bijvoorbeeld voetbal, mode of dieren.

Als je geïnteresseerd bent in een product of dienst en je gaat deze promoten, ben je in staat om je enthousiasme en kennis over te brengen op potentiële kopers. Dit vergroot je plezier en de kans op een commissie.

Waarom met affiliate marketing starten?

Je loopt geen risico

Loop je liever geen risico of begin je al te zweten bij het idee van investeren? Dat is niet nodig. Voor affiliate marketing heb je niets nodig. Geen bedrijfspand, voorraad of startkapitaal. Het enige wat je nodig hebt, is een goede computer of smartphone.

De producten of diensten die je promoot zijn afkomstig van adverteerders. Zij regelen de verzending, retourzendingen en handelen de klachten af. Jij kunt doen waar je goed in bent; content maken.

Wat is een affiliate website?

Nu wil je natuurlijk weten wat een affiliate website is. Dit is een website zoals alle anderen op het internet. Deze dient echter wel voor een speciaal doel. Op een affiliate website vinden je promoties plaats.

Je richt je op een specifieke niche en prijst vervolgens een dienst of product aan. Via een affiliate link kunnen kopers een aankoop plaatsen, waarna jij een commissie ontvangt. De hoogte van de commissie verschilt per netwerk en adverteerder. Meestal is dit een klein percentage van het aankoopbedrag. Hoe meer commissies je genereert, hoe groter je omzet wordt.

Wat is een affiliate link?

Via deze link vinden de verkopen plaats. De affiliate link stuurt kopers door naar een verkoopwebsite, waarna zij de aankoop kunnen voltooien. Affiliate links zijn belangrijk, want deze genereren commissies.

Wanneer je de link niet op een zichtbare plek plaatst of je websitebezoekers niet doorstuurt, is het vrijwel onmogelijk om commissies te ontvangen. Affiliate links worden altijd via het affiliate netwerk verkregen. Een andere mogelijkheid is er niet.

Hoe verdien ik geld met mijn affiliate website?

We zijn erachter gekomen wat een affiliate website is. Deze kun je laten maken, maar ook zelf maken is een prima idee. Dit is toch de manier om de kosten laag te houden. Nu komen je commissies niet vanzelf binnen.

Het is aan jou als affiliate om de producten of diensten op een leuke, wervende en vooral enthousiaste manier te promoten. Je kunt op de volgende manieren geld verdienen met een affiliate website:

Content schrijven

Zodra je een affiliate website hebt, kun je ervoor kiezen om te promoten via geschreven content. Je schrijft boeiende teksten of reviews over het product, waarna je de affiliate link verwerkt. De meeste affiliates kiezen hiervoor, omdat je SEO op een slimme manier kunt inzetten.

Door bijvoorbeeld de juiste keywords te verwerken in je teksten, komt je affiliate website hoger in de zoekresultaten van Google terecht. Dit geeft je website meer bekendheid, waardoor je commissies oplopen. Wist je dat je het schrijven van content zelfs kunt uitbesteden?

Let op: Het is goed om anderen te enthousiasmeren, maar blijf wel eerlijk in je teksten. Daarbij vinden bezoekers het niet fijn als je iets opdringt.

YouTube video’s

Ben je een gezellige prater? Combineer deze vaardigheden met affiliate marketing. Je kunt de producten of diensten bespreken in je video’s en vervolgens op je affiliate website plaatsen.

Wat is een affiliate website?

Foto’s plaatsen

Websitebezoekers willen zoveel mogelijk weten van een product of dienst. Het is niet alleen belangrijk om bereikbaar te zijn voor vragen, maar ook om je review of uitleg te onderbouwen. Verrijk je affiliate website altijd met duidelijke foto’s, zodat je betrouwbare informatie verschaft.

Affiliate marketing zonder website

Wil je starten met affiliate marketing, maar is een affiliate marketing website niets voor jou? Affiliate marketing zonder website is niet onmogelijk. Zo bespaar je op bijvoorbeeld onderhoudskosten. Je kunt YouTube inzetten, maar ook social media is een goed idee om te overwegen.

Via social media worden je berichten gemakkelijk verder gedeeld. Daarnaast kun je gebruikmaken van je huidige netwerk en de affiliate links delen in je geschreven berichten. Social media is onwijs toegankelijk en makkelijk om te gebruiken.

Conclusie – Zo begin je met affiliate marketing

Wat is een affiliate website? Het antwoord op deze vraag heb je in dit artikel gevonden. We weten nu wat een affiliate marketing website is en waarom affiliate marketing zoveel pluspunten kent.

Wil je graag starten met affiliate marketing, maar ben je terughoudend of weet je niet waar je moet beginnen? Meld je vandaag nog aan voor de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, en leer in een handomdraai hoe je succesvol wordt met affiliate marketing. De cursus richt zich op strategieën, handvaten en op de ervaringen van Jacko zelf. Waar wacht je nog?

Share This
Verified by MonsterInsights