Wat is een affiliateHoe word je een affiliate? Als je wilt beginnen met geld verdienen op het internet kun je daarvoor affiliate worden. Dan promoot je producten van andere mensen in ruil voor een commissie. 

In dit blogbericht vertel ik je hoe je een affiliate kunt worden en wat je daarvoor allemaal moet doen. Lees verder. 

 

Wat is een affiliate

 

Een affiliate is iemand die producten promoot voor andere mensen en in ruil daarvoor een commissie vraagt. Meestal kun je  je aan te melden bij een netwerk, maar soms zijn er ook bedrijven die jou persoonlijk inhuren als affiliate. 

Een affiliate promoot meestal producten van andere mensen door middel van een eigen website of blog. Daarnaast wordt ook YouTube tegenwoordig steeds vaker gebruikt om  marketing toe te passen.

Een andere optie is om enkel gebruik te maken van Advertising en zo mensen via advertenties door te sturen naar affiliate aanbiedingen. 

 

Hoe word je een affiliate? 

 

Om affiliate te worden moet je jezelf aanmelden bij een netwerk. Er zijn verschillende affiliate netwerken waaruit je kunt kiezen zoals: 

  • PayPro.nl 
  • Tradetracker 
  • Daisycon 
  • Coolblue 
  • Bol.com  

Afhankelijk van het soort product dat je wilt gaan promoten kies je dan het juiste netwerk. 

 

Het onderwerp van je website

 

Om affiliate te worden is de eerste stap om te bepalen waarover jouw website zal gaan en welke producten je daarbij kunt promoten. 

 

Op zoek gaan naar producten

 

Pas als je weet wat het onderwerp gaat worden kun je op zoek gaan naar producten. Bij het zoeken naar producten is het belangrijk dat de producten goed aansluiten bij het onderwerp van je website. 

Als dat namelijk niet het geval is, zullen je bezoekers de producten die je promoot niet kopen. Als je dan je onderwerp en ook producten gevonden hebt kun je aan de slag met je website. 

 

Domeinnaam en webhosting 

 

Om een website te maken heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Via je webhosting provider kun je dan WordPress installeren. 

WordPress is een content management systeem die je de mogelijkheid geeft om je website er zo uit te laten zien hoe jij dat wilt. 

Het mooie aan WordPress is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt wat betreft de vormgeving en alleen zo al uniek kunt zijn op het internet. 

 

Je website opbouwen en vindbaar maken

 

Nadat jij WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd om je website vindbaar te maken voor bezoekers. Hiervoor is het belangrijk dat jij leert over SEO (Search Engine Optimization) en in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. 

Hiermee kun je je website en teksten op een bepaalde manier inrichten zodat ze beter scoren in de zoekmachines. 

Door dan vervolgens voor een langere tijd bezig te gaan met het schrijven van blogberichten op je website zal je merken dat er steeds meer bezoekers naar je website zullen komen. 

Hierdoor heb je meer kans op kliks op je links en zo ook automatisch meer kans op verkopen. 

 

 

wat is een affiliate

 

 

 

Succesvol worden met affiliate marketing

 

Om succesvol te worden met affiliate marketing heb je een bepaalde mindset nodig. Als je net begint met affiliate marketing zal je nog niet direct iets verkopen. 

Dat betekent dat je eerst een hele tijd aan de slag moet zonder dat je daarmee ook maar een euro verdient. Het is dan goed om te weten dat alle werk dat je nu doet, je oneindig kan blijven belonen in de toekomst omdat de teksten die je schrijft voor altijd online blijven staan. 

Van alle beginners die beginnen met affiliate marketing wordt maar zo’n 3% succesvol. Dat komt niet omdat affiliate marketing zo moeilijk is, maar vooral omdat de meeste beginners al opgeven voordat ze ook maar een euro hebben verdiend. 

Als je dus succesvol wilt worden is het belangrijk dat je net zo lang blijft doorgaan totdat jij je eerste commissie hebt verdiend. Pas na de eerste commissie geloof je echt dat je geld kunt verdienen als affiliate en zal dat je genoeg motivatie geven om door te gaan. 

Ook na je eerste commissie kun je niet stoppen met het produceren van content. Als je een lange tijd niet met je website aan de slag gaat neemt de concurrentie graag de bezoekers van je over en zal je zakken in de zoekresultaten.

Blijf dus altijd doorgaan om je website verder uit te bouwen en om zo steeds meer geld te verdienen met affiliate marketing. 

 

Affiliate marketing revolutie

 

De beste manier om te leren hoe je een affiliate wordt, is door middel van een cursus. Toen ik voor het eerst begon met affiliate marketing wilde ik alles zelf uitzoeken. 

Toch is het een stuk makkelijker om te leren van iemand die al succesvol is met affiliate marketing. Door te kiezen voor het volgen van een cursus krijg je direct een bewezen strategie geleerd, die je dan alleen nog maar na hoeft te doen. 

De affiliate marketing revolutie neemt je stap voor stap mee om je eerste affiliate marketing website op te zetten. Ook leer je in de cursus precies hoe jij ervoor zorgt dat er bezoekers naar je website komen en hoe je affiliate links toevoegt aan je website. 

Ook als je nog geen idee hebt hoe je een website maakt, hoef je je met deze cursus geen zorgen te maken. In de videocursus wordt stap voor stap voor gedaan hoe jij je website maakt en er succesvol mee wordt. 

Na het volgen van de affiliate marketing revolutie heb je een complete website staan, die jou potentieel een fulltime inkomen kan opleveren. Daarna ligt het er maar net aan wat jij doet aan je website en hoe veel of je succesvol wordt. 

Zo zal je vanzelfsprekend meer resultaat zien als je iedere dag aan je business werkt, dan één keer per week. 

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de affiliate marketing revolutie? Lees dan hier het verhaal van Jacko Meijaard (de eigenaar van de cursus). Hier lees je wat er allemaal mogelijk is met affiliate marketing en krijg je meer informatie over de cursus. Klik hier om naar de cursus pagina te gaan

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights