Wat is een wordpress themaWat is een WordPress thema? Bij het starten van een WordPress website speelt het kiezen van het juiste thema een belangrijke rol. Het thema zorgt er namelijk voor hoe je website eruit komt te zien.

Er zijn veel verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen. Sommige van deze thema’s zijn gratis en voor andere thema’s moet je betalen.

Vaak heb je aan een gratis WordPress thema in het begin al voldoende, maar als je veel mogelijkheden wilt is een Premium thema (betaald) een betere oplossing.

Hier lees je meer over WordPress thema’s en welke je het beste kunt kiezen. Lees verder.

 

Wat is een WordPress thema?

 

Een WordPress thema is een bestand dat je kunt installeren op je WordPress website. Met dit bestand geef je met een druk op de knop een nieuw uiterlijk aan je website. Ondanks dat een lay-out vaak niet veel toevoeging geeft aan je vindbaarheid in Google, is een thema wel belangrijk om je bezoekers je website te laten onthouden.

Bij het kiezen van een thema heb je de keuze uit zowel gratis als betaalde thema’s. In het begin voldoen veel gratis thema’s prima, maar als je meer mogelijkheden wilt wat betreft het uiterlijk van je website kom je al snel bij een premium (betaald) thema.

Wel is het vooral als je met affiliate marketing aan de slag gaat belangrijk dat je niet te veel tijd spendeert aan het mooi maken van je website. Je kunt die kostbare tijd beter besteden aan het schrijven van content voor je website.

Zo komen er steeds meer bezoekers naar je website. Ook is het belangrijk om te weten dat een “shiny website” Meestal niet veel bijdraagt aan je conversie. Het gaat vooral om het gebruiksgemak in dit geval.

 

Gratis WordPress thema

 

Een gratis thema is voor veel beginners met een website het startpunt. Het is begrijpelijk dat je niet direct meer dan 100 euro wilt investeren in je website als je er voor het eerst mee begint.

Met alleen gratis thema’s heb je al keuze uit duizenden thema’s. Hierdoor kan het lastig worden om de juiste keuze te maken en gaat daar voor sommige beginners veel tijd in zitten.

Toch raad ik je aan om in het begin gewoon een thema te kiezen en te beginnen. Je kunt er later altijd nog voor kiezen om over te stappen naar een ander gratis thema of een betaalde.

 

Betaalde WordPress thema

 

Naast gratis WordPress thema’s zijn er ook veel betaalde thema’s. Deze thema’s worden ook wel Premium thema’s genoemd. De premium thema’s staan vooral bekend om meer mogelijkheden om je website eigen te maken. Daarnaast helpen betaalde thema’s vaak mee aan de snelheid van je website.

Dat komt vooral omdat premium thema’s met meer zorg in elkaar gezet zijn waardoor de kans op foutieve code kleiner is.

Als je het direct goed wilt aanpakken raad ik je zeker aan om direct een premium WordPress thema te kiezen.

Je heb je website dan in één keer voor elkaar en hoeft dan niet later nog te switchen. Via Themeforest (heeft een affiliate programma) kun je kiezen uit duizenden betaalde thema’s.

 

5 tips voor het kiezen van het perfecte thema

 

Het perfecte thema selecteer je natuurlijk niet alleen maar op het uiterlijk. Daarnaast moet je thema’s beschikken over een aantal eigenschappen. Hieronder lees je mijn top 5 tips voor het kiezen voor een goede WordPress thema.

 

Wat is een wordpress thema

 

1. Responsive thema

 

Als je thema responsive is past je thema de weergave automatisch aan naar het beeldformaat. De meeste thema’s zijn tegenwoordig wel responsive, maar er zijn nog wat thema’s die dit niet hebben.

 

Het is vooral belangrijk dat je thema’s ook een goedwerkende mobiele versie heeft omdat meer dan 80% van alle internet gebruikers surft op de mobiele telefoon.

 

2. Simpel werkt beter

 

Bij het maken van een eigen website wil je natuurlijk dat je website er super cool uitziet en allerlei mogelijkheden heeft. Maar in een recent onderzoek van Hubspot is naar voren gekomen dat een simpele website vaak nog beter converteert dan een website met allerlei extra toepassingen.

Ook hoeft de lay-out er helemaal niet zo strak uit te zien en is vooral de content en gebruikerservaring belangrijk.

 

3. De mogelijkheden

 

Ondanks dat je niet veel mogelijkheden nodig hebt, is het wel belangrijk om een thema te kiezen die je precies zo kunt aanpassen als je zelf wilt. Met veel gratis thema’s ben je al snel beperkt in hoe jij je website wilt vormgeven.

 

4. Is er een Nederlandse versie?

 

Als je een Nederlandse website maakt, is het ook belangrijk dat het thema in het Nederlands kan worden ingesteld. Indien dit niet het geval is zal je merken dat bepaalde elementen van je website in het Engels worden getoond.

Dat staat niet professioneel. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een Engels thema te vertalen, maar dit kost veel tijd en moeite.

 

5. De snelheid van je website

 

De snelheid van je website draagt voor een groot deel bij aan je posities in Google. Als je een langzame website hebt, zullen veel bezoekers je website niet bezoeken omdat ze moeten wachten tot de pagina geladen is.

Daarom is het belangrijk dat je een thema kiest die niet te veel elementen moet inladen voordat de pagina getoond kan worden.

De snelheid en laadtijd van je website is een van de belangrijkste ranking factoren voor je website. Met een langzame website doe je te kort aan je content.

 

Conclusie

 

Bij het maken van je website heb je een website thema nodig. Dit geeft je website een bepaalde look en feel. Om ervoor te zorgen dat je een goed draaiende website hebt, kun je het beste je website zo simpel mogelijk houden.

Je hebt de keuze uit zowel Premium thema’s als gratis thema’s. Het grootste verschil zit hem in de kwaliteit van code en de mogelijkheden dat het thema biedt.

Als je het direct goed wilt aanpakken raad ik je aan een premium thema uit te zoeken. Dit kun je eenvoudig doen bij Themeforest. Hier heb je namelijk ruime keuze en is de kwaliteit van thema’s over het algemeen goed. Je kunt makkelijk controleren of het thema goed is door even een demo versie te bekijken en recensies te lezen.

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights