Wat is SEO? – Heb jij een eigen bedrijf en wil je deze meer op de kaart gaan zetten? Het gebruik van online marketing kan je daarbij helpen. Online marketing staat bekend om zijn veelzijdigheid en is dan ook breed inzetbaar. Bijvoorbeeld via je eigen website of via social media.

Zeker wanneer je je pijlen op je eigen website gaat richten, is het gebruik van SEO essentieel om toe te passen. SEO bied namelijk de mogelijkheid om je website hoger te laten eindigen in de Google zoekresultaten, met meer bezoekers als gevolg.

Niet alleen word het gebruik van SEO onderschat, ook weet niet iedereen wat het precies is en welke voordelen het precies kan hebben. Zeker wanneer je online marketing toe past.

Mocht jij hier meer over willen weten, dan zit je bij dit blogbericht helemaal aan het juiste adres. Hier vertel ik je namelijk precies wat SEO is en welke voordelen jij hier uit kunt halen.

Wat is SEO?

Hoewel SEO en het gebruik hiervan een opkomende term is binnen de online wereld, is niet iedereen hiervan op de hoogte. Mocht je dit nog niet zijn, voel je niet bezwaard. In dit blogbericht ga ik je namelijk alles uitleggen wat je moet weten om van jouw website een groot succes te kunnen maken.

Zodoende beginnen we bij het begin. Wat is SEO? De afkorting staat voor het volgende: Search Engine Optimalization. De Nederlandse vertaling van deze term luid: zoekmachine optimalisatie.

Dit houd in dat door het gebruik van SEO op jouw website, jouw website hoger in de zoekmachine van Google terecht komt. Met name door veel gezochte zoekwoorden te plaatsen in je teksten, kun je dat mogelijk maken. Daarnaast valt ook het regelmatig plaatsen van teksten hieronder. Hoe je aan die zoekwoorden komt? Die komen naar voren bij het doen van een zoekwoordenonderzoek. Een ander woord voor zoekwoorden is keywords.

Wat is SEO?

Welke voordelen heeft het gebruik hiervan?

Grote kans dat je uit het eerste stuk van dit blogbericht al heel wat voordelen hebt kunnen halen die SEO met zich meebrengt.

Mocht je deze nog niet hebben ontdekt of je bent gewoon benieuwd naar de voordelen van SEO, dan vindt je hieronder een uitgebreid overzicht daarvan. Dit geeft maar weer aan welke meerwaarde SEO kan hebben en dit toch wel essentieel is om toe te passen.

  • Het is vaak een gratis manier om je website meer bekendheid te geven en hoger te laten eindigen binnen de Google zoekmachine.
  • Meer bezoekers betekent vaak een betere omzet. Bovendien keren de meeste bezoekers ook weer terug.
  • Mocht je het niet zien zitten, kun je het altijd uitbesteden aan een dergelijke professional.
  • Zolang je je er goed in verdiept en er de tijd voor neemt, hoeft het niet lastig te zijn.
  • Er zijn zelfs cursussen beschikbaar die je meer leren over SEO en hoe je dit effectief kunt toepassen. Wellicht kan dit voor jou een meerwaarde zijn.
  • Iedereen kan er gebruik van maken.

Regelmatig teksten plaatsen is ook SEO

Onder SEO valt niet alleen het gebruik van zoekwoorden. Hier komt wel wat meer bij kijken. Het regelmatig teksten plaatsen op je website is ook een vorm van SEO en deze mag zeker niet vergeten worden tijdens dit proces.

Wanneer jij namelijk regelmatig nieuwe teksten plaatst op je website, val je bij Google al vrij snel in de smaak. Google plaatst namelijk automatisch websites bovenaan die vernieuwend en relevant zijn. Wanneer jij je website dus regelmatig een update geeft door iets nieuws te plaatsen, ziet Google dat als relevant en eindig je een stuk hoger. Die vlieger gaat dus niet op als je je website maandenlang niet aanraakt.

Bovendien helpt het ook wanneer je deze teksten voorziet van de juiste zoekwoorden. Dit is dan ook een goede combinatie. Let er echter wel op dat je je teksten lekker vlot schrijft en deze niet helemaal volschrijft met zoekwoorden. Dit werkt namelijk averechts. Google is wat dat betreft niet makkelijk om de tuin te leiden.

Wat is SEO?

Zelf SEO teksten schrijven of laten schrijven?

Het gebruik van SEO in je teksten en website hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Zolang je je er voldoende in verdiept en er de tijd voor neemt, kun je het effectief inzetten om meer bezoekers te trekken naar je website.

Dat neemt niet weg dat het voor iedereen makkelijk toe te passen is. Zoals ik net al zei, zul je je er goed in moeten verdiepen en vergt het vaak ook wat oefening om het daadwerkelijk te laten werken. De mogelijkheid om zelf je SEO teksten te schrijven bestaat altijd. Toch kan ik me goed voorstellen dat hoewel je nu precies weet wat SEO is en welke voordelen het met zich meebrengt, je het niet ziet zitten om ermee aan de slag te gaan.

Dat is helemaal oké. Je SEO teksten uitbesteden aan een professional is namelijk altijd een mogelijkheid. Hierbij heb je de keuze om dit eenmalig of periodiek te laten doen. Zo kun je een tekstschrijver aanschieten, maar wellicht ken je ook wel iemand binnen jouw eigen contacten die dit voor je op kan pakken. Een professional doet van te voren een zoekonderzoek, waarna de SEO tekst geschreven gaan worden. Grote kans dat je hier goed mee scoort.

Conclusie

Wat is SEO en wat kunnen de voordelen hiervan zijn? Beide vragen zijn in dit blogbericht uitgebreid beantwoord. Heb je het hele blogbericht gelezen? Dan ben je helemaal op de hoogte.

Dat maakt dat je in staat bent om SEO toe te passen op je eigen website, om uiteindelijk je bedrijf of diensten meer in de picture te zetten. Mocht je dit niet zien zitten, dan heb je altijd de mogelijkheid om dit uit te besteden aan een professional. Schroom vooral niet om dat te doen. Daar zijn ze tenslotte voor.

Heb jij geen eigen website, maar wil je wel succesvol worden met een online business? Dat word jou mogelijk gemaakt met de Perfecte Business. Door dit programma te volgen word je stap voor stap begeleid in het creëren van een succesvolle business. Iedereen kan het, dus jij ook!

Share This
Verified by MonsterInsights