Wat is websitehosting en hoe werkt het?

Als je een eigen website of webshop hebt, is het de bedoeling dat deze optimaal blijft werken en zijn ding blijft doen. Je wil immers dat je website of webshop in de lucht blijft en dat problemen snel worden opgelost. Een slecht werkende website of webshop kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken of zelfs niet meer terugkeren. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

 

Bij een eigen website of webshop is het altijd verstandig om gebruikt te maken van websitehosting. Wellicht heb je weleens van websitehosting gehoord, maar heb je geen idee wat het precies is en hoe het werkt. In dat geval raad ik je aan om dit artikel helemaal tot het einde te lezen. In dit artikel krijg je antwoord op al jouw vragen.

 

Wat is websitehosting?

Websitehosting is iets wat niet mag ontbreken bij het hebben van een eigen website. Om jouw website goed te laten werken en om ervoor te zorgen dat er geen gegevens verloren gaan hiervan, is het nodig om gebruik te maken van websitehosting. Bij websitehosting huur je in principe een stukje van een server. Op deze server worden de bestanden van jouw website opgeslagen.

 

Wat een server precies is? Een server is altijd verbonden met het internet, en zorgt er dus voor dat jouw website in de lucht en bereikbaar blijft. Een server stelt bezoekers in staat om jouw website te blijven bezoeken en bekijken. Sluit je een abonnement af bij een hostingbedrijf, dan huur je dus een stukje van deze server. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de gehele server te huren. Daarover lees je later meer.

 

Waarom heb je webhosting nodig?

Je hebt het hierboven al in het kort kunnen lezen. Om ervoor te zorgen dat jouw website altijd in de lucht blijft en gegevens worden opgeslagen, heb je website hosting nodig.

 

Je wil natuurlijk dat je website vindbaar is voor bezoekers of klanten. In dat geval heb je een eigen domeinnaam nodig. Wil je e-mails kunnen versturen met je domeinnaam? Ook dan is het gebruik van websitehosting nodig. Heel simpel gezegd, heb je zonder websitehosting weinig tot niks aan een je eigen website. Door websitehosting zorg je ervoor dat hij optimaal blijft werken en al deze bovenstaande aspecten mogelijk blijven.

 

Bij het hebben van een eigen website, sluit je in de meeste gevallen een abonnement af voor een websitehosting. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag aan een hostingbedrijf die jouw website bijhoud en ervoor zorgt dat je website in de lucht blijft.

 

Hoe werkt een wordpress website

 

Welke soorten websitehosting zijn er?

Voordat je een abonnement afsluit bij een provider die jouw website gaat hosten, is het goed om te weten dat er verschillinde soorten hiervan zijn:

 

  • Shared websitehosting
  • VPS websitehosting
  • Dedicated websitehosting
  • Co-located websitehosting

 

Shared websitehosting

Bij deze vorm van websitehosting deel je de server met meerdere gebruikers. Vroeger stond deze vorm van websitehosting niet heel erg goed bekend omdat het vaak zorgde voor problemen. Tegenwoordig is dit heel erg verbeterd en zijn deze abonnementen prima.

 

Het abonnement bij een gedeelde server is vaak ook voordeliger. Daarnaast wordt deze vorm van websitehosting nog steeds het meeste gebruikt door website eigenaren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat jij voor budget hebt te besteden maandelijks.

 

VPS websitehosting

VPS is een afkorting van Virtual Private Server. Dit betekent dat je de server deelt met andere gebruikers, alleen krijg je bij VPS websitehosting een eigen deel op de server voor gebruik. Dit betekent automatisch dat je meer geheugen en opslag tot je beschikking hebt.

 

Toch moet ik je wel waarschuwen dat dit prijskaartje vaak wat groter is dan bij andere vormen van websitehosting. Over het algemeen wordt VPS websitehosting aangeraden bij professionele gebruikers van websitehosting. Ben je een beginner, dan raad ik je deze vorm van website hosting niet aan.

 

Dedicated websitehosting

 

In tegenstelling tot een gedeelde server zoals hierboven, heb je bij dedicated websitehosting de hele server voor jezelf. Door het maandelijkse bedrag dat je hierbij betaald, huur je eigenlijk de hele server voor jezelf. Daarnaast krijg je bij dedicated websitehosting hulp en advies tot je beschikking, mocht je daar gebruik van willen maken natuurlijk.

 

wat is webhosting en hoe werkt het

 

Website hosting bij Builderall

Een hostingbedrijf inschakelen kost altijd geld. In de meeste gevallen gaat het om een maandelijks bedrag dat je hiervoor betaald. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om een extern hostingbedrijf hiervoor in te schakelen. Maar heel eerlijk, dit is best onoverzichtelijk. Wist je dat het ook anders kan? Dat je je website kan bouwen en laten beheren door hetzelfde platform? In dat geval kan je het beste voor Builderall kiezen.

 

Bij Builderall kan je namelijk zowel je website bouwen en je website laten beheren. Twee vliegen in een klap. Het maken van een website bij Builderall is heel erg makkelijk en is geschikt voor zowel beginners al professionals. Bij Builderall vindt je tools en specificaties die je bij geen enkel ander platform vindt. Of het nu gaat om een website of een webshop, je kan het allemaal maken bij Builderall.

 

Naast het bouwen van je website, kan je ook bij Builderall abonnementen afsluiten voor een eigen domeinnaam en website hosting. Het overzicht kwijt raken tussen al deze abonnementen en diensten is helemaal niet nodig. Kies voor Builderall. Je bent verzekerd van een goede prijs en goede diensten. Nergens is je website in betere handen dan bij Builderall.

 

Conclusie

Je bent nu aan het einde gekomen van dit artikel. Als je het hele artikel hebt gelezen, dan weet je nu wat het allemaal inhoudt en waarom het verstandig is om voor websitehosting te kiezen. Een extern hosting abonnement afsluiten kan onoverzichtelijk zijn en hoog in prijs uitvallen. Het liefste heb je je website platform én je hosting samen op een plek. Dat is mogelijk bij Builderall.

 

Bij Builderall kan je je eigen website bouwen én een abonnement afsluiten voor de hosting en de domeinnaam. Geen gedoe met hoge prijzen en externe diensten. Je website is bij Builderall in de allerbeste handen. Waarom nog twijfelen?

 

Share This