Mocht jij al een tijdje spelen met het idee om een eigen website te starten voor je eigen onderneming of omdat je een blog wilt starten, dan is de kans vrij groot dat je al bent gaan zoeken op Google. Zoek jij op de kosten van het maken van een website, dan is het je vast opgevallen dat meerdere mensen hierop zoeken en hier benieuwd naar zijn. Wat kost het maken van een website?

De kosten van een website maken willen nog weleens variëren. Maak je de website helemaal zelf, dan zou je dit helemaal gratis kunnen doen of voor een klein, maandelijks bedrag. Tussen de € 5 en € 30,- bijvoorbeeld. Het maken van een website door een professional is wel wat duurder dan dat. Dan zul je toch al gauw rekening moeten houden met een bedrag dat tot € 5000,- kan oplopen.

Wil jij weten wat er bij het maken van een website komt kijken of ben jij benieuwd naar hoe jij voor een klein bedrag per maand en zonder enige ervaring een eigen website kunt maken? Daar kan ik je allemaal bij helpen. Lees het artikel gewoon tot en met het laatste hoofdstuk en je krijgt antwoord op al je vragen.

Wat kost het maken van een website?

Wat kost het maken van een website?

In dit artikel gaan we dus de kosten bespreken van het maken van een eigen website. De kans is vrij groot dat jij ook een eigen website zou willen hebben. Bijvoorbeeld omdat je je eigen producten wilt verkopen, om je eigen bedrijf meer op de kaart te kunnen zetten of om lekker van je af te kunnen schrijven op je eigen blog.

Er zijn genoeg redenen om een eigen website te starten. De website kun je zelf maken, of laten maken door iemand die daar verstand van heeft. Het maakt wel degelijk uit voor de prijs waar je voor kiest.

  • Zelf maken: Een website zelf maken is tegenwoordig een stuk makkelijker. Je hoeft er geen professional voor te zijn en het scheelt ook enorm in de kosten. Voor een klein, maandelijks bedrag kun jij dit al realiseren. De kosten zullen ongeveer tussen de € 5 en € 30,- per maand liggen.
  • Laten maken: Mocht je het niet zien zitten om zelf een website te maken, dan kun je deze altijd door een professional laten maken die daar verstand van heeft. Bijvoorbeeld door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is of door een zzp’er. Dat heeft natuurlijk wel invloed op de prijs. Hoewel je website helemaal naar wens gemaakt kan worden, kunnen de kosten al gauw oplopen tot een bedrag van € 5000,- of meer.

Bedenk voor jezelf, voordat je de website wilt maken, welk budget jij ervoor beschikbaar hebt en waar de website aan moet voldoen. Wil jij de website zelf maken, maar heb je geen idee hoe? Daar kom ik later bij je op terug.

Kan een website maken gratis zijn?

We hebben het voornamelijk over de kosten gehad van een website. Nu vraag je je vast af of een website maken altijd geld kost en of het ook gratis zou kunnen zijn. Die vraag wil ik voor je beantwoorden. Bij een website maken heb je inderdaad de optie om dit gratis te kunnen doen. Dat betekent dat je niet vast zit aan maandelijkse kosten en gewoon aan de slag zou kunnen gaan.

Echter zit hier wel een ‘maar’ aan en zul je dit dus ook goed moeten overwegen. Op het moment dat je kiest de gratis optie bij een website maken, is het niet mogelijk om een domeinnaam te kiezen. Dat betekent dat het een stuk lastiger is om je website bekendheid mee te geven en hoog te laten eindigen in Google.

Mocht jij een website willen puur als hobby, dan zou dat natuurlijk helemaal prima kunnen zijn voor jou. Overweeg wat jij graag zou willen.

Wat kost het maken van een website?

Welke kosten spelen een rol bij een eigen website?

Je weet nu wat de kosten kunnen zijn van het maken van een eigen website. Mocht jij een groot budget hebben, dan heb jij altijd de optie om deze te laten maken. Daar is niets mis mee.

Toch is het een stuk voordeliger om zelf een website te maken en hoeft dat tegenwoordig helemaal niet lastig te zijn. Steeds meer software is hierop ingespeeld.

We hadden het eerder in dit artikel over maandelijkse of jaarlijkse kosten waarvoor jij je website kunt maken en ook kunt onderhouden. Waar deze terugkomende kosten precies voor zijn? Dat ga ik je vertellen door een aantal voorbeelden aan je te laten zien:

  • De domeinnaam: Onder deze naam staat jouw website als het ware ingeschreven en kunnen bezoekers jouw website makkelijk Googelen en vinden.
  • Het hostingbedrijf: Werk jij met een klantensysteem of met klantinformatie op je website? Dit is natuurlijk persoonlijke informatie en deze moet beschermd worden. Een hostingbedrijf zorgt ervoor dat jouw website beveiligd word.
  • Onderhouden van de website: Een website, die moet zo nu en dan even vernieuwd en onderhouden worden. Ook dat kan kosten met zich meebrengen natuurlijk.

Conclusie – Maak je eigen website voor een klein prijsje

Nu je dit artikel helemaal hebt gelezen, heb jij antwoord gekregen op de vraag: Wat kost het maken van een website? Een website laten maken door een professional is erg aantrekkelijk, maar nu je daar de kosten van hebt gezien, is het wellicht niet meer zo aantrekkelijk.

Mocht jij voor een kleiner budget een website willen, dan kun je deze het beste zelf maken. Maar, hoe doe je dat? Je bent geen professional en misschien heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen. In dat geval is Builderall dé oplossing.

Builderall heeft namelijk de perfecte software om jou je eigen website te laten maken. Ook al ben je geen professional en kun je niet zo goed overweg met het maken van websites, Builderall is geschikt voor iedereen. De maandelijkse kosten van de website liggen laag en dat maakt dat je voor een klein bedrag een professionele website kunt bouwen. En dat helemaal zelf. Met Builderall kun je ook helemaal gratis je website opbouwen.

Share This