Wat zijn backlinks en hoe krijg je die? – Je doet er als website-eigenaar alles aan om jouw eigen website in de picture te zetten. Een hoge positie bereiken in Google kan je daarbij helpen. Door vindbaar te zijn in Google, valt jouw website op en kun je maandelijks meer bezoekers aantrekken.
Zeker als jij producten verkoopt of diensten aanbied, kan dit een groot verschil maken. Het gebruik van backlinks is een belangrijk onderdeel binnen SEO. Hoewel backlinks vaak worden gebruikt, weten maar weinig mensen wat het precies zijn en hoe het werkt. Grote kans dat jij ook met vraagtekens zit. Je bent tenslotte niet voor niks hier terecht gekomen. Je zoekt naar antwoorden.
Wat backlinks zijn en hoe je die krijgt? Dat kun je in dit blogbericht lezen. Door dit bericht helemaal tot het einde te lezen, weet je zeker dat je geen waardevolle informatie mist. Laten we direct van start gaan!
Wat zijn backlinks?
Vandaag de dag zijn er miljoenen website in de lucht. Deze variëren van blogs tot aan webshops die producten proberen te verkopen. Ook jouw website is onderdeel van dit grote spinnenweb. Zoals je al hebt gemerkt, is de concurrentie moordend. Je zult niet de enige zijn in jouw vakgebied die iets aanbied, verkoopt of hoge resultaten probeert te behalen. Door backlinks te gebruiken, kan jouw website uitblinken en opgepakt worden door Google.
Wanneer er gebruik word gemaakt van backlinks, dan noemen we dit met een mooi woord ‘linkbuilding’. Linkbuilding is een onderdeel van SEO, en kan dus helpen jouw website hoger te laten eindigen in de Google zoekresultaten. Maar wat zijn backlinks precies?
Backlinks zijn samengestelde links die op andere websites worden geplaatst, en vervolgens naar jouw website toe linken. Zie het maar als een soort aanbeveling voor jouw pagina. Doordat andere websites dankzij geplaatste links wijzen naar jouw website, word deze vrijwel direct bestempeld als betrouwbaar.
Omdat bezoekers veel waarde hechten aan een betrouwbare en goedwerkende website, kun je hierdoor meer online activiteit creëren. Hoe meer websites backlinks plaatsen naar jouw website, hoe beter het is voor de zoekresultaten. Ook Google hecht hier veel waarde aan en beloont jou met een hogere positie in de zoekbalk.
Hoe krijg je backlinks?
Allemaal leuk en aardig die backlinks, zie er maar eens aan te komen. Hoe krijg je backlinks? In eerste instantie hoeft dat niet moeilijk te zijn. Zolang je maar weet waar je moet zoeken.
Er zijn verschillende manieren om aan backlinks te komen. Een aantal manieren hebben we voor je verzameld en samengesteld in een overzicht:
- Zelf benaderen: Zijn er websites die in dezelfde branche als jij zitten of in een aantal opzichten perfect aansluiten? Trek dan de stoute schoenen aan en stuur een bericht. Hierbij kun je afspreken om naar elkaar toe te linken, in plaats dat het van één kant komt. Waarom niet?
- Delen op social media: Social media bezit over een ongekende kracht. Geplaatste berichten kunnen snel en makkelijk opgepakt worden. Vooral berichten delen is een belangrijke factor. Hiermee bereik je een grote doelgroep. Maak altijd gebruik van een dergelijk platform en deel hier links naar jouw website.
- Schrijf artikelen: Door artikelen te schrijven kun je vrij eenvoudig links van je website hierin meenemen. Je kunt hierbij kiezen voor artikelen schrijven op jouw eigen website of op die van iemand anders. Mocht je kiezen voor de tweede optie, dan kun je hier zelf achteraan gaan.
Wat zijn de voordelen van backlinks?
Tot nu toe hebben we besproken wat backlinks zijn en hoe je die krijgt. Uit deze informatie heb je – als het goed is – de voordelen kunnen ontdekken. Mocht je deze nog niet hebben gevonden, zetten we de voordelen van backlinks nog eens voor je op een rijtje. Deze kun je hieronder in het overzicht vinden:
- Jouw website komt er betrouwbaar uit
- Betere resultaten
- Hoge positie binnen Google
- Meer bezoekersaantallen
- Meer omzet creëren
- Meer aandacht voor diensten of producten
Waar moet je op letten bij backlinks?
Als het gaat om linkbuilding, zijn er wat aandachtspunten die je in gedachten moet houden. Op dit vlak worden vaak dezelfde fouten gemaakt.
Veel mensen denken ermee weg te komen, door zoveel mogelijk backlinks te laten plaatsen op verschillende websites. Tenslotte zorgen veel links voor hogere resultaten. Dat hebben we hierboven al gesproken. Dus ook op websites die géén toevoegende waarde hebben of geen enkele aansluiting hebben met hun eigen website.
Google is een slimme zoekmachine en heeft deze linkstructuur direct in de gaten. Deze wordt niet als relevant gezien, waarna jouw website terug onderaan eindigt. Zorg er daarom voor dat je relevante backlinks verzameld. Kies jouw websites zorgvuldig uit of maak gebruik van betrouwbare platforms.
Waar moet een website aan voldoen?
SEO kan jouw website naar een hoger niveau tillen. Daar ben je inmiddels achter gekomen. Echter kan ook de website zelf veel bijdragen.
Werkt een website maar half of heeft deze wat mankementen? Dan ga je aan SEO niet veel hebben. Daarom moet een website aan de volgende punten voldoen:
- Laadsnelheid: Wanneer een website een trage laadsnelheid heeft, dan haken bezoekers vrijwel direct af. Bovendien keren deze niet terug. Zorg ervoor dat de techniek goed én optimaal werkt.
- Snelle klantenservice: Bezoekers kunnen de nodige vragen hebben. Bijvoorbeeld over een product of over een dienst. Stel een snelle en toegankelijke klantenservice beschikbaar. Zorg ervoor dat deze makkelijk en op meerdere manieren te bereiken is. Denk aan een chat, e-mailadres óf telefoonnummer.
- Overzichtelijk: Essentiële informatie dient snel gevonden te worden. Plaats deze informatie in het zicht, zodat deze direct opvalt.
Conclusie:
Wat zijn backlinks en hoe krijg je die? In dit blogbericht heb je het antwoord op deze vraag gekregen. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Het kan voor een groot deel bijdragen aan jouw positie binnen de Google zoekresultaten.
Zorg ervoor dat je relevante backlinks verkrijgt en hier gebruik van maakt. Je weet inmiddels hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Mocht je dit nog eens willen nalezen, dan raden we je aan terug te scrollen naar boven.
Beschik jij nog niet over een eigen online-business, maar staat dit nog steeds hoog op jouw wensenlijstje? Bekijk dan eens de voordelen van De Perfecte Business!