Wat zijn de beste affiliate niches? Als je gaat beginnen met affiliate marketing, is het belangrijk dat je daarvoor een niche kiest. Een niche is als ware het onderwerp van je website.

Er zijn heel veel verschillende niches waaruit je kunt kiezen als je gaat beginnen met affiliate marketing. Sommige niches zijn heel groot en kunnen je potentieel veel geld opleveren, Daarnaast is het bij een grote niche vaak ook lastig om goede posities in Google te scoren.

 

Dat komt omdat de concurrentie veelal hoger is bij grote niches. Daarom is het vooral als beginner belangrijk dat je een specifieke niche kiest zodat je niet direct al heel veel concurrentie hebt.

Hier lees je meer over wat de beste niches zijn voor je affiliate site en waarop je moet letten.

 

Wat zijn de beste affiliate marketing niches?

 

Er zijn eigenlijk 3 grote niches die het beste zijn voor iedere affiliate marketeer. Dit zijn de grootste markten die er zijn en zullen ook altijd blijven bestaan. 

De beste niches die je kunt kiezen voor de lange termijn zijn: 

 

Geld verdienen/rijkdom 

 

Vrijwel iedereen zou wel graag meer geld willen verdienen of zou wel graag rijk willen worden. Dit zal ook altijd zo blijven. Daarom zal je wanneer je kiest voor deze markt, altijd een publiek hebben die geïnteresseerd is om nieuwe dingen van je te te leren. 

Wel moet je er rekening mee houden dat als je voor deze niche kiest, je ook kiest voor gigantisch veel concurrentie omdat er heel veel websites zijn die voor dit onderwerp gaan. 

Dat betekent ook automatisch dat je veel meer werk moet doen om goede resultaten te behalen dan wanneer je voor een niche kiest die nog niet zo groot is. 

 

Gezondheid en afvallen 

 

De tweede niche die ook behoort tot de beste drie is de gezondheidsniche. De gezondheid markt en afvallen markt is de grote markt die er is op gebied van affiliate marketing. 

Als je met deze niche begint kun je dus ook verwachten dat je heel lang aan het werk bent zonder dat je daar resultaat mee gaat behalen. 

Daarnaast is het in deze niche ook heel belangrijk om connecties te sluiten met andere affiliates in je niche. 

De kans dat je helemaal in je eentje doorbreekt is klein, tenzij je er jaren (5 jaar of meer) mee aan de slag gaat. Dan zou het kunnen dat je via een natuurlijke weg populariteit opbouwt. 

 

Relaties,zelfvertrouwen en geluk 

 

Vrijwel iedereen heeft wel eens problemen in een relatie, een periode heel wat minder zelfvertrouwen of wil graag wat meer geluk in het leven. Deze markt zal daarom ook altijd blijven bestaan. 

Deze markt is in vergelijking tot de geld verdienen op het internet en afvallen niches een heel stuk kleiner maar heeft zich in de loop van tijd al sterk ontwikkeld. 

Ondanks de ontwikkeling is het nog prima mogelijk om hier in een relatief korte tijd geld mee te verdienen en zou het best mogelijk moeten zijn om binnen een jaar of anderhalf jaar geld te verdienen met je website. 

Wel is het dan belangrijk dat je consistent bent in je content (teksten op je website) en dat je af en toe eens wat extra doet. 

De meeste mensen die beginnen met affiliate marketing houden zich strak aan één blogbericht per week van 1000 woorden. Het is daarbij belangrijk om te weten dat dit slechts het minimum is en dat het dus geen kwaad kan om eens een extra blogbericht te schrijven. 

 

wat zijn de beste affiliate niches

 

Grote niches kiezen

 

De voordelen van het kiezen van een grote niche is dat je potentieel een veel groter bereik hebt dan wanneer je voor een kleine niche krijgt. 

Het nadeel dat daar direct op aansluit is dat je veel langer  bezig moet zijn met affiliate marketing voordat je eindelijk resultaat ziet. 

Veel beginners beginnen met een van de 3 grootste niches en hopen dan dat ze binnen enkele maanden al commissies scoren. Dit is totaal niet realistisch en als je dat wel zou willen is het beter om voor een kleinere niche te kiezen waar de concurrentie nog niet zo groot is. 

 

Kleine niche kiezen

 

Het grootste voordeel van het kiezen van een kleine niche bij affiliate marketing is dat je relatief snel bezoekers naar je website krijgt. Dat betekent ook automatisch dat je sneller kliks krijgt naar je affiliate links en dus de kans hebt op verkopen. 

Het nadeel van het kiezen voor een kleine niche is dat je niet de mogelijkheid hebt om een grote markt aan te spreken waardoor het potentieel om geld te verdienen ook kleiner wordt. 

Al met al hoef je je nergens zorgen over te maken, want er zijn genoeg affiliates die nog geen 2000 euro verdienen met een grote niche terwijl andere affiliates met een kleine niche ruim 10.000 euro per maand binnenhalen. 

Uiteindelijk is het ook allemaal afhankelijk van de kwaliteit die je levert en het werk dat je erin stopt. 

 

Wat zijn de beste affiliate niches en hoe pas je long tail SEO toe op je website

 

Als je dan toch kiest voor een van de grote niches die we hierboven genoemd hebben, raad ik je aan meer te leren over Long Tail SEO. Hiermee focus je je op zoektermen die minder concurrentie hebben. 

Deze zoektermen bestaan vaak uit meer dan 3 woorden in de zoekterm. Een voorbeeld van een Long tail zoekterm is: Affiliate marketing website maken 

Terwijl een short tail zoekterm dan affiliate marketing is. 

Door je te focussen op de langere zoektermen is de kans groter dat je daarmee goede posities behaalt in Google. 

Ondanks dat hier veel minder mensen op zoeken, is de kans groot dat je in je tekst ook gaat ranken op andere zoekwoorden die wel vaker gezocht worden. 

 

Lange termijn visie

 

Een van de belangrijkste dingen om te leren als je start met affiliate marketing is een lange termijn visie. Het kan wel een jaar of zelfs twee jaar duren voordat je een beetje geld verdient met affiliate marketing. 

Tot die tijd ben je eigenlijk zonder inkomsten aan het werk. Het is dan belangrijk om te weten dat alle werk dat je nu doet bijdraagt aan je toekomstige inkomsten. Blijf dus vooral doorgaan want zo wordt je inkomen straks steeds hoger. 

Ben jij van plan om te beginnen met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om de methode van de affiliate marketing revolutie eens te bekijken.

Hier leer je stap voor stap hoe je van affiliate marketing een succes maakt

 

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#00ff00″ text_color=”#ffffff” icon=”thumbs-up” url=”http://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/33254″ width=”” target=”_self”]Klik nu hier als jij ook geld wil gaan verdienen met een website![/inbound_button]

 

 

 

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights