De voordelen van wordpressWat zijn de voordelen van WordPress? Steeds meer mensen kiezen er voor om een website in WordPress te maken. Dat geldt niet alleen voor particulieren. Nee, ook steeds meer bedrijven hebben hun bedrijfswebsite in WordPress gemaakt. Recente cijfers hebben zelfs aangetoond dat ongeveer 1 op de 3 websites in WordPress gemaakt is. Dit geeft des te meer het marktaandeel van WordPress aan; dat is gigantisch!

Uiteraard kiezen al deze mensen niet zonder reden voor het maken van een website in WordPress. Nee, het maken van een website met WordPress biedt ongekend veel voordelen. Dit zijn bovendien zwaarwegende voordelen, waardoor de keus voor WordPress voor de hand liggend is. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste voordelen van WordPress? Lees dan zeker dit artikel door!

 

Wat is WordPress en wat zijn de voordelen van WordPress?

 

Voordat we naar de voordelen van WordPress overgaan, kijken we eerst naar datgene wat WordPress nou echt is. WordPress is een Content Management Systeem. Met dit systeem ben jij in staat om een website te maken én om deze website te onderhouden. Je hebt hier geen technische kennis voor; het is enkel een kwestie van doen, doen en nog eens doen.

Een Content Management Systeem is het systeem waarmee je een website aan kunt passen. Ook is het mogelijk om in het dashboard van WordPress nieuwe pagina’s/berichten toe te voegen. Laten we nu direct naar de belangrijkste voordelen van dit CMS kijken.

 

Een van de voordelen van wordpress is dat het Laagdrempelig is

 

Het mag duidelijk zijn dat WordPress een laagdrempelige manier is om een website te bouwen. Het stelt je namelijk in staat om zonder enige technische kennis een website te starten. Doordat WordPress zo laagdrempelig is, spreekt het een hoop mensen aan. Tot enkele jaren geleden moest je een website door iemand met veel technische kennis laten maken. Tegenwoordig is dat dus niet meer noodzakelijk; met alle dank aan de ontwikkelaars van WordPress.

 

De voordelen van wordpress

 

Simpel

 

Een ander duidelijk voorbeeld is de simpele functionaliteit van WordPress. Het is namelijk een fluitje van een cent om content toe te voegen, om foto’s te plaatsen of om je website te updaten. Doordat het zo simpel is, spreekt het veel mensen ook aan. Ook hierbij geldt weer dat je dus geen technische kennis nodig hebt. Nee, het enige wat je nodig hebt, is een klein beetje oefening. Als je eenmaal vaker met WordPress gewerkt hebt, gaat alles nog een stuk makkelijker. De eerste keer is het wellicht eventjes zoeken, maar ook dan is het geen hogere wiskunde.

Door de laagdrempeligheid en de simpele functionaliteiten van WordPress is het een geschikt Content Management Systeem voor een breed publiek. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een gewenste website met WordPress opbouwen.

 

Voordelig

 

Daarnaast is WordPress relatief voordelig. Bij WordPress zit je namelijk niet vast aan een vast maandabonnement of overige vaste kosten. Nee, je dient wellicht alleen een thema of een plugin aan te schaffen. Het downloaden van WordPress is, en hopelijk ook blijft, gratis. Ook hierdoor is WordPress uitermate geschikt voor een ontzettend breed publiek.

Doordat WordPress gratis is, loop je ook weinig tot geen risico. Je kunt zelf gaan experimenteren met WordPress, zonder dat je hier de volle pond voor hoeft te betalen. Nee, het is een kwestie van WordPress downloaden en aan de slag gaan. Alleen voor de aanschaf van thema’s of plugins is soms een aankoop vereist. De ontwikkelaars van de thema’s en plugins geven dat echter duidelijk aan. Je kunt dan altijd nog voor een gratis variant kiezen.

 

de voordelen  van wordpress

 

Open Source

 

WordPress is ook open source. Dit betekent in feite dat de software continue door de community verbeterd kan worden. Hierdoor wordt WordPress altijd verbeterd, zodat de perfectie benaderd kan worden. Een bijkomend voordeel is ook dat WordPress een zeer sterke en loyale community heeft. Veel mensen verdienen hun geld door WordPress en dat kan uiteraard op vele blije gezichten rekenen.

Doordat WordPress open source is, blijft het zich ook continue ontwikkelen. Een recent voorbeeld is de introductie van de nieuwe Gutenberg editor. Met deze editor is het nog makkelijker om nieuwe content op je website te plaatsen. Ook is het toevoegen van foto’s een stuk makkelijker geworden.

Doordat WordPress zich steeds door blijft ontwikkelen, is het voor concurrenten lastig om een vergelijkbaar CMS te introduceren. Nee, vooralsnog is het Content Management Systeem van WordPress niet geëvenaard door één van de andere partijen. Dat is voor de ontwikkelaars van WordPress uiteraard een geruststellende gedachte. Maar, doordat WordPress dus open source is, kan jij ook een steentje bijdragen aan de toekomst hiervan.

 

Uitgebreid aanbod

 

Als je een website in WordPress wilt maken, kan je gebruik maken van thema’s en plugins. Een thema is verantwoordelijk voor de lay-out van je website, terwijl je met een plugin extra functionaliteiten aan je website toe kunt voegen. Het aanbod van deze thema’s en plugins is hedendaags ongelooflijk uitgebreid. Het voordeel hiervan is dat jij altijd een geschikt thema of een geschikte plugin kunt vinden. Hierdoor loop je niet tegen beperkingen op, waardoor je op een snelle en laagdrempelige manier je website kunt maken.

Bovendien wordt dit aanbod steeds uitgebreider. Ook dat is te danken aan het feit dat WordPress open source is, zoals hierboven beschreven.

 

De conclusie van de voordelen van wordpress

 

Het mag duidelijk zijn dat WordPress simpelweg het beste Content Management Systeem op de markt is. Het werkt snel en gemakkelijk; hierdoor is het ontzettend laagdrempelig om te starten met WordPress. Bovendien werkt het werken in WordPress erg makkelijk, mede dankzij de gemakkelijke bediening.

Daarnaast kan een ieder profiteren van het feit dat WordPress open source software is. Hierdoor blijft de software zichzelf continue verbeteren en kan jij daar zelf ook je steentje aan bijdragen.

Wij, als Nederlanders, staan bekend vanwege de zuinigheid. Ook dat is één van de voordelen van WordPress; het is namelijk gratis. Het downloaden en installeren van WordPress kost precies nul euro. Dit maakt het nóg laagdrempeliger voor een ieder om te starten met een WordPress website. Door al deze voordelen is momenteel ruim 33% van alle websites wereldwijd in WordPress gemaakt. Alle websites die gebruik van een CMS systeem maken, maken bovendien voor 60% van alle gevallen gebruik van WordPress. Deze cijfers geven zeer duidelijk aan dat de voordelen van WordPress uniek en zwaarwegend zijn.

 

Share This
Verified by MonsterInsights