Digitale marketingDe wereld zit in een digitaal tijdperk. Hierdoor zoeken mensen bijna alles online. Of het nu gaat om een dienst of product. De Gouden Gids en het Telefoonboek is verleden tijd. Mensen gebruiken het niet meer. Stond jij vroeger in twee van die felbegeerde gidsen? Dan zul je nu op zoek moeten naar een andere manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Je kunt natuurlijk altijd nog uitgaan van de zogenoemde mond-op-mond reclame, maar dat is niet voor elk bedrijf van toepassing.  Online marketing is een belangrijk middel als jij jouw bedrijf meer online bekendheid wilt geven.

 

Je kunt de online marketing van je bedrijf zelf verzorgen, maar je kunt het ook uitbesteden. Dit is geheel afhankelijk van je budget en wensen. In dit artikel vertel ik je hoe je hoeveel het kost als je de online marketing voor je bedrijf besteedt, en ik vertel je waarom je het eventueel  beter zelf kunt leren.

Wat zijn nu de online marketing kosten als je dit wilt uitbesteden

Er is niet echt een gemiddelde prijs als het om de online marketing kosten gaat. Er zijn veel verschillen tussen alle aanbieders. Zo zijn er aanbieders die online marketing bieden voor een vaste prijs per maand. Nadeel hieraan is dat je vaak niet over uitgebreide mogelijkheden kunt beschikken. Vaak krijg je dus alleen de basisfuncties aangeboden. Wil je meer diensten afnemen? Dan worden de kosten vaak hoger.

Pakketprijs

Voor zo’n pakket zoals bovengenoemd moet je rekenen op een vanaf prijs van gemiddeld €99,- per maand. Dit is dan wel echt voor de meest basis marketing. Vaak kun je ook voor een hoger pakket kiezen. Reken dan zeker op zo’n €300,- per maand. Vaak zijn deze pakketten wel heel uitgebreid.

Uurprijs

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een online marketeer die je per uur betaald.

Kies je voor een ZZP’er reken dan al gauw op zo’n €50,- tot €100,- per uur excl. btw. Een online marketing bureau vraagt gemiddeld gezien €70,- tot €150,- per uur.

 

Waar moet je aan denken bij online marketing?

Online marketing is zeer veelzijdig. Zo kun je kiezen uit diverse  online marketing. Social media marketing geeft meer online bekendheid.

SEO ook wel Search Engine Optimalisatie genoemd draagt bij aan je vindbaarheid in zoekmachines. Dit is een belangrijke vorm van online marketing om in te zetten. Door middel van zoekwoorden wordt er geprobeerd om hoger in de  organische zoekresultaten te eindigen. Dit is een goede investering als je online marketing uitbesteedt. Toch, kom je niet zo snel in de organische zoekresultaten als veel bedrijven je doen geloven. Let hier goed op als je kiest voor uitbesteding van online marketing. Je kunt het ook zelf doen, maar daar gaat veel tijd inzitten.

 

Je hebt ook SEA dit is Search Engine Advertising. Dit houdt in dat je door middel van het plaatsen van advertenties in de zoekmachines meer bovenaan komt te staan in de zoekresultaten. Voordeel hiervan is dat mensen sneller op je link klikken.

 

Wil je nu alles te weten komen over SEA klik dan op de button en kijk snel verder…

 

Verder kun je ook nog denken aan linkbuilding. Deze links zorgen ervoor dat Google je bedrijf vaker tegenkomt en je sneller hoger in de resultaten zet.

 

online marketing leren

Waarom kun je het beter zelf leren?

Zoals je uit bovenstaande alinea’s al kunt opmaken kan het uitbesteden van online marketing aardig in de papieren oplopen. Heb je het budget? Dan kun je hiervoor kiezen. Het bespaart je toch veel geld en tijd is geld. Toch zijn er ook veel voordelen aan het feit als je de online marketing zelf leert. Groot voordeel als je het zelf leert het bespaart veel geld.

 

Zo is het leuke eraan als je het zelf leert dat je jezelf meer betrokken voelt bij het hele proces. Dit schept een grotere band met je bedrijf en uiteindelijk ook met de klant. Je moet namelijk vanuit de klant leren denken. Wat wil hij weten? Wat voor informatie moet ik geven? Daarnaast zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen bij het feit waarom je het beter zelf kunt leren.

 

Het gaat precies zoals jij het wilt en je hebt er meer zicht op. Indien je het uitbesteedt moet je toch de controle overgeven aan iemand anders.  Daarom is het zelf leren van online marketing een goede optie.

 

Hoe kun je online marketing zelf leren en kosten besparen?

Er zijn diverse mogelijkheden die het mogelijk maken om de online marketing zelf te leren. Allereerst kun je diverse Webinars, online YouTube filmpjes, e-books en online cursussen volgen. Hier leer je al heel veel van.

 

Je kunt er ook voor kiezen om een echte cursus te volgen zoals:

De online cursus voor master marketeer. Deze cursus is speciaal opgezet om jou de kneepjes van het vak te leren. Het mooie aan deze cursus is dat je alles in stapjes leert. Stap-voor-stap wordt je in alles begeleidt. Op deze manier wordt jij een top online master marketeer. Het mooie is ook dat je op alle vlakken van online marketing wat leert. Of het nu gaat om social media marketing, content marketing of SEO. Deze cursus is zeer uitgebreid en leert je alle kneepjes van het vak. Het is een kleine investering, maar dit haal je er zo uit als je ziet hoeveel kosten het bespaart.

 

 

Conclusie

Ik heb zelf altijd lang gewacht met de online marketing voor mijn bedrijf. In het begin vond ik het echt moeilijk om alles feilloos bij te houden. Gelukkig kwam de cursus voor Master Marketeer op mijn pas. Net op tijd, want ik had bijna besloten om alles uit te besteden. Ik ben toch blij dat ik de touwtjes zelf in handen heb gehouden en de cursus Master Marketeer hebt gevolgd.

 

Het mooie aan deze cursus is dat je alles heel stapsgewijs leert. Bovendien wordt er in de cursus niet gefocust op maar een deel van online marketing, maar over alles. Je wordt dus breed opgeleid. Dit is gunstig, zo kun je alles zelf aanpakken. Let wel op dat je gestructureerd te werk gaat. Dit leerde ik ook in de cursus. Anders ga je op den duur als nog fouten maken en moet je het uit testen.

 

Mijn conclusie is dat het uitbesteden van online marketing een goede optie kan zijn. Al kost het wel heel veel geld en het moet je liggen. Indien je het zelf wil- en kan leren zou ik toch voor deze optie gaan. Je bent meer betrokken bij je eigen bedrijf, het bespaart veel geld en je kunt zelf kiezen hoe en wat je doet. Bovendien met de online cursus voor Master Marketeer gaat het zeker lukken om de online marketing kosten te besparen.

 

 

Wil je meer informatie over de cursus Master Marketeer en jezelf aanleren hoe je de kosten van je online marketing onder controle kan houden, klik dan op de button en kijk snel verder…

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights