website maken met wordpressAls je een eigen website wil maken heb je daar tegenwoordig heel veel mogelijkheden voor. Er zijn verschillende systemen die je de mogelijkheid geven om je eigen website te maken. Een van die mogelijkheden is een website maken met WordPress.

In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over WordPress en waarom het een goed idee is om dit systeem te gebruiken.

 

Website maken met WordPress

 

Als je een eigen website wilt gaan beginnen heb je daarvoor een domeinnaam en hosting nodig. Er zijn ook gratis manieren om een website te maken maar hiermee heb je meestal beperkingen in de mogelijkheden voor het aanpassen.

Bij vrijwel elke hosting provider in Nederland is het mogelijk om WordPress te installeren op je website. Dat komt omdat WordPress zeer populair is en tegenwoordig ook gebruikt wordt door grote bedrijven.

WordPress was in eerste instantie begonnen om een blogplatform te worden. Ze gaven bloggers de mogelijkheid om een eigen domein op het internet te creëren waarin ze oneindig konden bloggen.

Maar omdat WordPress open source is kwamen er al snel veel meer andere thema’s beschikbaar die meer weg hadden van een gewone webshop.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je eigen webshop te maken met WordPress en zijn de mogelijkheden oneindig. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor WordPress.

 

Hoe werkt een website maken met WordPress?

 

Als je kiest om een website te maken met WordPress kun je dit programma met één klik op de knop installeren. Vrijwel iedere hostingprovider geeft je hiervoor de mogelijkheid.

Als je WordPress website eenmaal geïnstalleerd is kun je met de gegevens die je via je email hebt gekregen inloggen bij je WordPress Dashboard.

Vervolgens zie je aan de linkerkant allerlei hulpmiddelen en tools die je kunt aanklikken. Als je voor het eerst met WordPress werkt kunnen de vele mogelijkheden lijken op een doolhof. Maar als je eenmaal door hebt hoe WordPress werkt, wil je niets anders meer.

De beste manier om alles te leren over WordPress is door even een cursus te volgen waarin je leert hoe je je eerste WordPress website instelt. Als je het namelijk een keer hebt gedaan weet je daarna precies hoe het werkt.

 

Oneindig veel thema’s

 

Als je kiest voor WordPress kun je je website precies zo invullen als je zelf wilt. In de Thema sectie van je WordPress website kun je namelijk kiezen uit meer dan 25.000 verschillende thema’s (lay-outs). Voor iedereen zit er wel iets leuks bij en het ligt er maar net aan wat je aanspreekt.

Als je een WordPress thema gaat kiezen is het wel belangrijk dat je goed kijkt naar welke mogelijkheden je allemaal hebt om je thema aan te passen. Sommige thema’s geven je namelijk heel veel mogelijkheden en andere thema’s een stuk minder.

Als je echt volledige vrijheid wil in het aanpassen van de lay-out van je website is het een goed idee om een betaalde thema te kopen.

 

Plug-ins en hulpmiddelen bij WordPress

 

Het mooie aan WordPress is dat er heel veel plugins zijn die het werken aan je website makkelijker maken. Toen WordPress net begon moest je alles nog doen met HTML code. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk bij sommige thema’s om een drag and drop builder te installeren.

Hiermee kun je gewoon elementen toevoegen aan een pagina zonder dat je daarvoor code hoeft te schrijven.

Een website maken is dus lang niet meer zo moeilijk als dat het vroeger was. Toch denken veel mensen nog steeds dat je er veel technische kennis voor nodig hebt.

 

website maken met wordpress

 

WordPress is vernieuwend

 

In tegenstelling tot veel andere website systemen is WordPress buitengewoon vernieuwend. Vooral omdat WordPress open source software is wordt er vaak een nieuwe update gedaan.

Er worden dan nieuwe functies toegevoegd en het platform wordt regelmatig verbeterd. Hierdoor weet je zeker dat als je voor WordPress kiest, je altijd een goede website kan neerzetten zonder dat je problemen krijgt met het maken ervan.

Pas geleden is WordPress begonnen met content Blocks. Hiermee kun je als je een pagina gaat maken aan de slag met blokken. Je kunt ze dan precies laten doen wat je zelf wilt zoals:

  • Tekst
  • Video
  • Afbeelding
  • Quotes
  • Audio

 

Update

 

Voor dat deze update verscheen moest je alles nog gewoon schrijven in een “ouderwetse” Text editor. Maar door de vernieuwing zijn er ineens heel veel meer dingen mogelijk.

Veel platformen om een website te maken zijn langzaam of missen veel mogelijkheden die WordPress wel biedt. Daarom kiezen steeds meer professionals om ook te werken met WordPress.

Alleen om deze reden al is het voor jou ook een goed idee om dit te doen. Je kunt met WordPress oneindig groeien en je hoeft dan niet later over te stappen naar een ander platform als de mogelijkheden niet meer toereikend zijn voor jouw website.

 

WordPress website leren maken

 

Als je voor het eerst met een WordPress website aan de slag kan, wordt het al snel een doolhof. Door de vele mogelijkheden weet je niet precies waar je moet beginnen en wat wel en niet belangrijk is bij het maken van je WordPress website.

Het is dan een goed idee om aan de slag te gaan met een cursus waarmee je de basis van WordPress leert.

Een aantal dingen zijn namelijk heel belangrijk als je aan de slag gaat met je website. Je wilt natuurlijk graag gevonden worden en je wilt ook graag dat je eerste website er professioneel uit ziet.

 

Alles zelf leren

 

Natuurlijk kun je alles zelf leren maar dat kost vaak veel tijd en moeite. Met een WordPress cursus leer je in stappen hoe je je eerst WordPress website in elkaar zet en hoe je ervoor zorgt dat alle instellingen juist staan ingesteld.

Als je de cursus dan één keer gevolgd hebt, weet je precies hoe het allemaal werkt en kun je vanaf de basis WordPress zelf verder ontdekken. Als je de basis goed hebt, gaat de rest een stuk makkelijker.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus.

 

 

AMR

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights