Wil je producten of diensten verkopen? Met een eigen website kom je een heel eind. Door je eigen site genereer je niet alleen omzet, het is ook een goed middel om je bedrijfsnaam meer bekendheid te geven. Staat je website nog niet live? Misschien vraag je je af hoe lang een website ontwikkelen duurt.
In dit artikel wordt deze vraag voor je beantwoord. Daarbij kom je ook te weten wat het belang is van een eigen website. Ben je benieuwd? We raden je aan om het artikel helemaal tot het einde te lezen.
Waarom heb ik een website nodig?
We trappen dit artikel af door te bespreken wat het belang is van een eigen website. Vooral als ondernemer is deze van onschatbare waarde, maar er zijn ook hobbyisten die het leuk vinden om online aan de slag te gaan. Om de volgende redenen is het handig om een eigen website ontwikkelen in ieder geval te overwegen:
- Naamsbekendheid vergroten: Heb je een eigen bedrijf, maar is je bedrijfsnaam bij slechts een klein aantal bekend? Door in te zetten op het internet bereik je gemakkelijk en snel een grote groep mensen.
- Verkopen: Heb je een fysieke winkel? Dan ben je vooral afhankelijk van klanten die in de buurt wonen. Als je juist inzet op een website ontwikkelen en je maakt er een webshop van, dan kunnen je producten zelfs landelijk worden verkocht.
- Je komt betrouwbaarder over: Potentiële klanten kijken eerst de kat uit de boom. Ze willen eerst weten of het bedrijf wel betrouwbaar is en hechten daarom veel waarde aan een website. Hier kunnen zij alle informatie vinden die ze zoeken.
- In contact komen met klanten: Als je diensten of producten aanbiedt, dan levert dat doorgaans veel vragen op. Klanten vinden het fijn om meer informatie te ontvangen en dat kun je met je website doen. Bijvoorbeeld door een live-chatfunctie in te stellen.
De bovengenoemde punten zijn – wat ons betreft – alleszeggend. Een website ontwikkelen brengt onder aan de streep veel voordelen met zich mee. In het restant van dit artikel ontvang je meer informatie hierover.
Website zelf ontwikkelen of laten ontwikkelen?
Heb je de keuze gemaakt om een website te ontwikkelen? Veel ondernemers ontwikkelen zelf een website. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een website ontwikkelaar in te schakelen voor deze klus.
Het is vervolgens aan jou om een definitieve keuze te maken, want dat kunnen wij niet voor jou doen. Het ligt aan je budget, tijd en aan je eigen kunnen. Besteed je het uit of steek je liever zelf de handen uit de mouwen?
Wat zijn de voor- en nadelen van een website ontwikkelen?
Om erachter te komen of een website ontwikkelen iets voor jou is, kan het helpend zijn om zowel de voor- als de nadelen onder elkaar te zetten. Wij hebben hieronder enkele punten voor je samengesteld:
Voordelen website ontwikkelen
- Je houdt de kosten laag: Als je beginnend ondernemer bent, dan kun je je geen grote investeringen permitteren, toch? Als je ervoor kiest om geen website ontwikkelaar in te schakelen, dan bespaar je onwijs veel kosten.
- Het gaat sneller: De meeste website ontwikkelaars hebben te maken met lange wachtrijen. Als je je site zelf maakt, dan ben je binnen enkele dagen tot weken klaar.
- Het wordt zoals jij dat wil: Heb je bepaalde ideeën of wensen in je hoofd? Als je de touwtjes zelf in handen neemt, dan ben je in staat om deze ideeën op jouw manier uit te voeren.
- Het geeft meer voldoening: Als de website ontwikkeling er eenmaal opzit en alles werkt naar behoren, dan kun je je vast wel indenken hoeveel voldoening dat geeft. Je mag trots zijn op het eindresultaat, want je hebt het zelf geflikt.
Nadelen website ontwikkelen
Een website ontwikkelen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je moet er rekening mee houden dat je met verschillende obstakels te maken kan krijgen.
Allereerst is een website ontwikkelaar in staat om een professionele en goedwerkende website te ontwikkelen. Als je je site zelf maakt, dan is de kans aanwezig dat deze niet de professionaliteit krijgt die je wenst.
Ten tweede kan een website ontwikkelen meer tijd kosten dan je denkt. Je hebt er immers geen ervaring mee en al je vragen moeten via het internet beantwoord worden.
Tot slot is de kans dat je website goed rankt in de zoekmachine van Google klein. Een website ontwikkelaar weet op de juiste manier in te zetten op SEO en dat is als ‘leek’ niet altijd gemakkelijk. Als je je eigen website wil ontwikkelen, dan is het in ieder geval aan te raden om je van tevoren in te lezen.
Tips als je je eigen website wil ontwikkelen
Kan niets jou van de wijs brengen en wil je hoe dan ook je eigen website ontwikkelen? Misschien helpen deze tips je wel op weg:
- Kies een toegankelijke software voor je website ontwikkeling
- Maak gebruik van foto’s en video’s op je pagina’s. Dit geeft je site een professionele uitstraling en het ondersteunt je verhaal
- Controleer van tevoren of je domeinnaam nog beschikbaar is
- Plaats belangrijke informatie op een makkelijk vindbare plek. Zoals je eerder kon lezen, hechten klanten hier veel waarde aan
- Deel je website link op social media. Zo breng je je website onder de aandacht, krijg je meer bezoekers en wordt je website relevant voor Google
Conclusie
Heb je nog geen website? Je kunt deze zelf ontwikkelen als ondernemer. In dit artikel hebben we zowel de voor- als nadelen hiervan besproken. Daarbij heb je altijd de keuze om een website ontwikkelaar in te schakelen. Houd er rekening mee dat de kosten van een website ontwikkelaar hoog op kunnen lopen. Bovendien is de wachttijd lang.
Wil je de kosten liever laaghouden en zoek je geschikte software om je website mee te ontwikkelen? Dan kun je gebruikmaken van Builderall. Deze software is onwijs geschikt voor beginners en het is zelfs mogelijk om een professionele site te maken. Maak vandaag nog een start met Builderall en ontdek de mogelijkheden.