Welke affiliate netwerken zijn er? Als je wilt beginnen met affiliate marketing heb je daar een affiliate netwerk voor nodig. Je hebt namelijk een speciale link nodig waaraan de aanbieder van de producten die je promoot kan zien dat bezoekers via jou naar de website gekomen zijn.

Maar wat is nou precies een affiliate netwerk en welke affiliate netwerken zijn er? Dat lees je in dit blogbericht.

 

Wat is een affiliate netwerk?

 

Een affiliate netwerk is eigenlijk een soort van tussenpersoon die bemiddeld tussen jou en de aanbieders van producten. Zij houden voor jou bij hoe veel bezoekers via jouw website naar de website van de aanbieder gegaan zijn en hoeveel van die mensen daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan. Het affiliate netwerk zorgt ervoor dat jij netjes je geld krijgt voor het promoten.

Er zijn veel verschillende netwerken en bij vrijwel ieder netwerk kun je weer voor hele andere producten terecht. Je hebt dan keuze uit bijvoorbeeld informatie producten of fysieke producten.

Daarnaast heb je ook keuze uit allerlei verschillende genres aan producten waardoor je bijna voor ieder onderwerp wel producten kunt vinden om te promoten.

 

Welke affiliate netwerken zijn er?

 

Als je gaat beginnen met affiliate marketing kom je er direct achter dat er gigantisch veel affiliate netwerken zijn waarvoor jij je kunt aanmelden. Sommige van deze netwerken richten zich vooral op informatie producten en andere weer vooral op fysieke producten.

Als je net gaat beginnen met affiliate marketing raad ik je aan om eerst te beginnen met informatie producten. De reden hiervoor is dat je met informatie producten meestal een veel hogere commissie krijgt dan bij fysieke producten.

Met fysieke producten bedoelen we producten die de klant daadwerkelijk in huis krijgt na de aankoop. Met informatie producten bedoelen we producten die je online kunt kopen zoals;

 • cursussen
 • Trainingen
 • E-books
 • audioprogramma’s
 • Video’s

 

Paypro

 

Een van de meest gebruikte affiliate netwerken is Paypro. Bij Paypro heb je keuze uit duizenden informatie producten die je kunt promoten op je website. De commissies voor deze producten liggen tussen de 40% en 70% per verkoop.

Het mooie van paypro is dat je er snel mee aan de slag kunt. De omgeving is makkelijk te begrijpen en betalingen worden snel uitgevoerd.

Een nadeel aan paypro is dat je er tegenwoordig een bedrag voor moet betalen om er gebruik van te kunnen maken.

Dit bedrag kun je uiteindelijk weer terug verdienen. Je hebt 50 commissies nodig om het hele bedrag terug verdiend te hebben.

Dat lijken er veel maar als je een tijdje aan de slag gaat zal je zien dat 50 sales al snel bereikt zijn.

 

Daisycon

 

Naast Paypro is het ook mogelijk om je in te schrijven bij Daisycon. Dit is een affiliate netwerk waarbij je keuze hebt uit duizenden producten van allerlei bedrijven. Het is wel wat lastiger om aan de slag te gaan met daisycon omdat aanbieders van producten hier zelf kunnen selecteren of jouw website geschikt is voor hun advertenties.

Om gebruik te kunnen maken van Daisycon heb je dus een eigen website nodig die geschikt moet zijn voor bepaalde campagnes. Indien je website niet voldoet aan de eisen van een aanbieder heeft hij de mogelijkheid om je verzoek te weigeren.

 

Tradetracker

 

Tradetracker is een affiliate netwerk vergelijkbaar aan Daisycon. Ook bij Tradetracker heb je ruime keuze aan verschillende soorten producten in verschillende categorieën. Ook bij tradetracker moet je een aanvraag doen om geaccepteerd te worden tot een campagne en kun je als je niet voldoet worden afgewezen.

In de meeste gevallen heb je dan een website nodig die aansluit bij de producten van de aanbieder en moet je al wat bezoekers naar je website hebben.

Daarom kan het in sommige gevallen gebeuren dat je als beginner niet iedere campagne kunt promoten omdat je dan niet aan de voorwaarden voldoet.

 

Bol.com

 

De grootste webwinkel van Nederland is Bol.com. Bol.com bestaat voor het grootste gedeelte uit onafhankelijke verkopers die zijn of haar producten aanbieden via Bol.com.

Alle producten die je kunt vinden op Bol.com kun je promoten op je website. Als jij dus een website maakt over bijvoorbeeld Baby’s, zou je daar baby speelgoed bij kunnen promoten.

Een van de grootste voordelen van Bol.com is dat je over het algemeen makkelijk geaccepteerd wordt en er zo mee aan de slag kunt.

Het nadeel van Bol.com is dat de commissies die je krijgt voor het promoten van producten vrij laag liggen.

Het commissiemodel ziet er als volgt uit:

 

Welke affiliate netwerken zijn er

 

GroepPercentage
Goud:

 • baby
 • baby- & peuterkleding
 • ebooks
 • mooi & gezond
 • sieraden, horloges & accessoires

8%

Zilver:

 • boeken
 • entertainment (dvd, muziek & games)
 • software
 • speelgoed
 • koken, tafelen & huishouden
 • dier
 • tuin & klussen
 • wonen & slapen
 • sport & vrije tijd
 • computer & elektronica accessoires

6%

Brons:

 • witgoed
 • bruingoed
 • computer- & gamehardware
 • mobiele telefonie

3%

Bron: Bol.com

Daarnaast hanteert bol.com ook nog een bonus commissie model dat er als volgt uitziet:

Aantal ordersBonus commissie
1€ 2,50
10€ 5,00
20€ 7,50
50€ 10,00
100€ 20,00
250€ 62,50
500€ 125,00
1000€ 250,00

 

Bron: Bol.com

 

Zo zie je direct dat als je veel geld aan commissies wilt verdienen bij Bol.com, je al redelijk wat verkopen moet realiseren.

 

Coolblue.nl

 

Vergelijkbaar met Bol.com is de webwinkel Coolblue. Ook hier kun je alle producten promoten die coolblue in de webshop heeft.

Als je dan bijvoorbeeld een website maakt over witgoed, zou je daarbij wasmachines, drogers en vaatwassers kunnen promoten.

Ook bij Coolblue liggen de commissies een stuk lager dan wanneer je zou kiezen voor informatie producten. Toch kan het wel een mooie bijdrage leveren als je producten van coolblue of bol.com zou kunnen combineren met informatie producten.

 

Start vandaag nog

 

Als je nog niet begonnen bent met affiliate marketing, maar daar wel interesse in hebt, raad ik je zeker aan om vandaag nog te beginnen. Het kan een lange tijd duren voordat bezoekers je website weten te vinden.

Hoe eerder je dus begint, hoe eerder jij je eerste commissie zal verdienen. De beste manier om te beginnen met affiliate marketing is door de affiliate marketing revolutie te volgen. Dit is een video training die je stap voor stap leert hoe jij succesvol wordt met affiliate marketing.

Benieuwd naar de affiliate marketing revolutie? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus.

Share This
Verified by MonsterInsights