Welke cursus om een WordPress website te maken? Wil je een WordPress website maken? Dan is het een goed idee om daarvoor een cursus te volgen. In het aantal online cursussen heb je niet veel keuze, maar de cursus waarover wij het gaan hebben in dit blogbericht is, leert je alles dat je moet weten om te kunnen beginnen met WordPress.

Een WordPress website is niet heel moeilijk, als je eenmaal weet welke elementen belangrijk zijn en welke niet. WordPress heeft heel veel verschillende functies en mogelijkheden. Toch zijn lang niet al deze functies voor jou relevant in het begin. Met een WordPress cursus maak je onderscheidt in belangrijke en niet belangrijke functies, zodat je het platform sneller leert begrijpen.

 

Wat is WordPress?

 

WordPress is een content management systeem (CMS), die je de mogelijkheid geeft om je eigen WordPress website te maken. Naast WordPress zijn er ook nog een aantal andere systemen die je kunt gebruiken zoals; Joomla of Drupal. Toch kan ik je aanraden om te kiezen voor WordPress omdat je hiermee de meeste vrijheid hebt.

Als je begint met WordPress hoef je nog niet alle functies te kennen om een goede website te kunnen installeren. Wel moet je weten welke functies belangrijk zijn en hoe je de juiste instellingen moet toepassen.

WordPress is een van de meest veelzijdige manieren om een blog of website te beginnen. Zo zie je ook steeds meer dat grote bedrijven kiezen voor WordPress.

 

Wat zijn de voordelen van WordPress?

 

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat WordPress een gratis platform is. Daarnaast is WordPress ook open source wat betekent dat praktisch iedereen aan de verbetering van WordPress kan meewerken.

Het voordeel hiervan is dat WordPress regelmatig met nieuwe updates en verbeteringen komt. Zo weet je zeker dat je altijd het beste van het beste hebt als je kiest voor WordPress.

Vroeg kon je met WordPress alleen maar een blog maken, maar tegenwoordig is WordPress uitgegroeid tot een platform waarmee je alle soorten websites kunt maken die je je maar kunt wensen.

Het is nu zelfs mogelijk om volledig voorgeprogrammeerde websites te importeren zodat je direct aan de slag kunt na de installatie.

 

Waarom zou je een WordPress cursus volgen?

 

Een van de makkelijkste manieren om kennis te maken met WordPress, is met behulp van een WordPress cursus. In een cursus leer je de basis van WordPress stap voor stap en weet je zeker dat je geen belangrijke onderdelen overslaat.

Ook is het om met WordPress te kunnen werken helemaal niet belangrijk dat je het systeem van binnen en buiten kent. Zodra je de basis kent, heb je in principe alles al in huis om een goede website te maken.

Als je zelf besluit om alles uit te zoeken, bestaat de kans dat je juist belangrijke elementen van WordPress niet leert, en dingen die je eigenlijk niet hoeft te weten in het begin wil.

Het volgen van een WordPress cursus scheelt je daarom vooral veel moeite en tijd. Hierdoor kun je sneller aan de slag met je eerste WordPress website.

 

Wordpress cursus website maken

 

Begin eenvoudig

 

Als je voor het eerst met WordPress begint, wil je natuurlijk wel direct een professionele website neerzetten. Toch is het helemaal niet belangrijk om direct een shiny website te maken.

Er zijn namelijk diverse onderzoeken gedaan dat een mooie en goed uitziende website niet altijd zorgt voor betere resultaten. Uiteindelijk draait het vooral om content. Hoe beter de informatie op je website is, hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer resultaten dat oplevert.

Daarnaast is het wel belangrijk om de snelheid van je website te checken. Een snelle website draagt bij aan het gebruiksgemak van je bezoekers. Google beloont je namelijk in de zoekresultaten als jij een snelle website hebt die makkelijk te gebruiken is voor je bezoekers.

 

Gratis thema of premium thema?

 

Vooral als je voor het eerst een website gaat maken, kan het een goed idee zijn om voor een premium thema te kiezen. Bij een premium (betaald) thema, hebben de makers van het thema ervoor gezorgd dat jij het thema zo makkelijk mogelijk kunt gebruiken.

Vaak zijn premium thema’s voorzien van drag en drop builders waarmee je elementen makkelijk op de gewenste plek van je website kunt slepen.

Bij veel gratis thema’s heb je deze mogelijkheden niet en heb je automatisch minder mogelijkheden om op een simpele manier dingen aan je website aan te passen.

Als je tevreden bent met een gratis thema, die je niet helemaal naar wens kunt aanpassen is dat natuurlijk ook prima. Je kunt dan later altijd nog overschakelen naar een nieuw thema met meer mogelijkheden.

 

WordPress website maken cursus

 

Voor het eerst een eigen website maken is een spannend en uitdagend moment. Ook heb je dan vaak nog geen idee hoe het allemaal werkt en de vele mogelijkheden van WordPress zorgen ervoor dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Toch is een WordPress website maken niet moeilijk. Als je eenmaal weet welke elementen belangrijk zijn. Je kunt het makkelijkst een WordPress website maken met de cursus waarover we het hadden.

Je maakt dan stap voor stap je eerste website aan de hand van een video training. Het voordeel van een videotraining is dat je precies wordt voorgedaan welke stappen jij moet zetten om je eerste website online te krijgen.

Na het volgen van de cursus weet je precies hoe je een website maakt, deze goed instelt zodat de website gevonden wordt in de zoekmachines en hoe je ervoor zorgt dat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

De WordPress cursus die wij op onze site aanbieden, is de WordPress cursus voor iedere beginner. Na het volgen van de cursus kun je gemakkelijk zonder de cursus een website maken of je bestaande website aanpassen.

Daarnaast scheelt het je ook veel tijd als je je eerste website met behulp van de cursus maakt. Je hoeft dan niet alles zelf uit te zoeken voordat je kunt beginnen.

Ben jij benieuwd wat je precies allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina.

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0000ff” text_color=”#ffffff” icon=”hand-o-right” url=”http://www.paypro.nl/producten/WordPress_Plek_Video_Cursus_/64687/33254″ width=”” target=”_self”]Nu Je Eigen Website Met WordPress Bouwen[/inbound_button]

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights