wordpress cursusWordPress cursus volgen? Er zijn verschillende manieren om je eerste WordPress website zo makkelijk mogelijk online te krijgen. Hier lees je meer over je eerste WordPress website maken.

 

Wat is WordPress?

 

WordPress is een content managementsysteem waarmee je gemakkelijk een website of blog maakt. Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor WordPress omdat je hiermee de meeste mogelijkheden hebt.

WordPress is vooral goed als je een eigen bedrijf hebt en daarvoor een unieke website wilt maken.

 

Waarom een WordPress cursus volgen om een te website maken?

 

Het grootste voordeel van WordPress is dat het heel veelzijdig is en dat je er echt alle kanten mee op kunt. Vrijwel alles aan de website kun je precies zo aanpassen als je zelf wilt. De meeste mensen hebben vooral in het begin moeite met WordPress leren, maar als ze het eenmaal snappen zijn er maar weinig die nog wat anders willen.

Je kunt WordPress makkelijk leren door middel van een WordPress cursus. hiermee leer je de basis van WordPress en kun je meestal binnen enkele uren al een mooie WordPress website online krijgen.

 

Hoe maak je een WordPress website?

 

Een WordPress website installeren doe je meestal in stappen. Het is helemaal niet moeilijk om een WordPress website te maken, maar je moet wel net even weten hoe het allemaal werkt.

Er zijn namelijk een aantal dingen belangrijk die je moet instellen als je een WordPress website gaat maken. Hieronder volgen de stappen die je moet zetten als je een goede website wilt installeren.

wordpress cursus

Kiezen voor een domeinnaam en Hosting

 

Als je voor het eerst een eigen website wilt maken wil je natuurlijk alles zo goedkoop mogelijk voor elkaar krijgen. Maar bij het maken van een website is goedkoop vrijwel nooit beter.

Het is belangrijk dat jij zo veel mogelijk opties krijgt bij je hosting provider zodat je ruimte hebt om te groeien. Vaak zie je bij goedkope hosting providers dat ze niet alle verkeer kunnen verwerken die naar een grote website komen en daarom ben je dan genoodzaakt om over te stappen.

Je kunt veel beter kiezen voor een grote hostingprovider waarbij je direct al voldoende capaciteit hebt zodat je niet later nog moet overstappen naar een andere hosting.

Daarnaast is ook een gratis website met WordPress beginnen geen goed idee. Het lijkt aantrekkelijk om gratis te beginnen, maar uiteindelijk is het zeker niet aantrekkelijk. Overstappen van een gratis website naar een eigen domeinnaam kan namelijk veel problemen met zich meebrengen.

 

Het Design van je website

 

Als je voor het eerst een website maakt wil je natuurlijk dat de website er direct heel mooi uit ziet. Maar wist je dat werken aan het design van je website vooral in het begin zonde van je tijd is. Het is namelijk veel belangrijker om eerst te focussen op de content van je website.

Het enige dat je hoeft te doen als je WordPress geïnstalleerd hebt is een simpel gratis thema te installeren. Dit gratis thema is genoeg om mee te beginnen en hoeft er helemaal niet spectaculair uit te zien.

Als je dan eenmaal wat bezoekers naar je website krijgt, kijk je eerst of mensen zich storen aan het simpele thema dat je gebruikt, en zo ja, kun je dat dan als nog aanpassen naar een mooi thema.

 

WordPress cursus volgen om de instellingen van je website goed te zetten

 

Er zijn een aantal instellingen van je website die belangrijk zijn om in te stellen zoals:

  • Permalinks structuur
  • Statische homepage of blogpagina
  • Yoast SEO installeren

Hoe je deze instellingen goed zet leer je allemaal in een cursus. Vooral Yoast SEO installeren is belangrijk als je net begint met je website omdat je hier leert hoe je je teksten kunt optimaliseren voor de zoekmachines.

 

Content  schrijven

 

Een van de belangrijkste elementen die bepaalt of je website succesvol wordt of niet is het schrijven van content. Hoe meer teksten je namelijk schrijft voor je website hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website zullen komen.

Eigenlijk moet je elke blog die je schrijft zien als een nieuwe open deur naar je site. Het is dus belangrijk dat je zo veel mogelijk van deze open deuren maakt zodat je mensen je leren kennen.

Als ik naar veel andere website kijk zie ik dat er meestal maar één of twee keer per week een nieuwe blog verschijnt op de website. Bij wat grotere bedrijven zie je zelfs dat er maandelijks een nieuwe blog geschreven wordt.

Als je sneller succesvol wilt zijn met je website is het belangrijk dat je minimaal één keer per week een nieuwe blog schrijft maar is minimaal 3 keer per week een nog beter startpunt.

Hoe meer van deze blogs je schrijft en hoe meer regelmaat je erin houdt, hoe groter de kans is op succes.

 

wordpress cursus 4

 

Afbeeldingen en video’s gebruiken

 

Om je website te voorzien van extra content is het ook belangrijk dat je op je website Afbeeldingen en video’s gebruikt. Dit hoeven geen afbeeldingen en video’s  van jezelf te zijn zolang ze maar toegevoegde waarde geven aan je blogbericht.

Als je een blog schrijft over een bepaald onderwerp kun je altijd op YouTube kijken of er iemand is die over het zelfde onderwerp meer informatie geeft in een video. Deze kun je dan embedden in je blog. Dit is gewoon legaal.

 

WordPress cursus volgen?

 

Ben jij benieuwd waar je allemaal nog meer aan moet denken als je een WordPress website gaat maken? In de online WordPress cursus via de onderstaande link leer je precies hoe jij een goede website online krijgt, die klaar is om veel bezoekers te ontvangen.

Een WordPress website maken is helemaal niet moeilijk. Als je het één keer gedaan hebt verleer je het nooit weer en is je volgende website binnen enkele uren online.

Ook leer je in de cursus waar je allemaal op moet letten met een WordPress website. Hierdoor heb je meer kans om goede posities te scoren in de zoekmachines.

Wil jij de basis van WordPress leren en een stappenplan doorlopen? Dan ben je met deze cursus in één keer klaar om je eigen WordPress website te installeren.

 

Share This
Verified by MonsterInsights